19 квітня, 2024

Круглий стіл «Висвітлення гендерних проблем у ЗМІ: толерантність чи моральні паніки?»

28 лютого 2018
Поширити в Telegram
3647

Круглий стіл «Висвітлення гендерних проблем у ЗМІ: толерантність чи моральні паніки?»

Круглий стіл має на меті привернення уваги тих, хто працює у журналістиці – як в освіті, науці так і безпосередньо в ЗМІ – до різноманітних гендерних питань, зокрема гендерному дисбалансу у ЗМІ, створення гендерно-чутливого медіапростору, гендерних стереотипів у медіа та рекламі, роботи журналісток під час військових конфліктів.

Ключові теми для обговорення:

  • стереотипізації жіночого і чоловічого образів у медіа та рекламній продукції, їх створення та подолання;
  • гендерно-чутливий медіапростір: недискримінаційна мова та толернатність у ЗМІ;
  • гендерний дисбаланс: суспільні проекції та відтворення у медіа;
  • гендерні ідентичності та моральні паніки: роль медій;
  • гендер через призму соціологічних даних та їх висвітлення в ЗМІ;
  • гендер, армія, медіа у взаємовпливах;

Модераторки круглого столу: Анастасія Волобуєва, Світлана Бабенко.

Тези доповідей за одною з тем круглого столу приймаються українською, російською, англійською, польською мовами та друкуються мовою авторів(ок). Можлива очна (участь у роботі круглого столу, стендові доповіді) та заочна участь (умови заочної участі за посиланням). Для участі у конференції просимо зареєструватися за посиланням до 10 квітня 2018 року. Реєстрація передбачає заповнення реєстраційної форми, завантаження матеріалів (тез доповіді) та відгуку наукового керівника (для студентів* та аспірантів). *За результатом конкурсу (умови конкурсу) будуть відзначені найкращі студентські роботи з тематики круглого столу. Вимоги до матеріалів – для підготовки друкованого збірника та презентацію для заочної участі розміщено за посиланням. Організаційний внесок становить 100 грн. (окрім докторів наук) і передбачає часткове покриття витрат на проведення конференції. Учасники отримають програму конференції, збірник матеріалів і сертифікат. У разі заочної участі Ви отримаєте ці матеріали Новою Поштою. Вартість пересилки – за рахунок учасника/учасниці. Реквізити для сплати організаційного внеску повідомимо після отримання заявки учасника та перевірки надісланих матеріалів. План проведення круглого столу:

10:00 – 11:00 Реєстрація учасників, кава, стендові доповіді.

11.00 – 13.00 Перша панельна дискусія.

13.00 – 14.00 Стендові доповіді, обід.

14:10 – 15:30 Пленарне засідання конференції.

15:30 – 16:00 Стендові доповіді, кава брейк.

16.00 – 18.30 Друга панельна дискусія круглого столу.

18:30 – 19:00 Заключна частина і вручення сертифікатів.

Зверніть, будь ласка, увагу:

Якщо протягом 3-х робочих днів після заповнення електронної форми і відправлення матеріалів, Ви не отримали від нас відповідь, будь ласка, ще раз надішліть організаторам свої матеріали. Можливо, електронна форма не спрацювала, і вони не отримали Вашу заявку. На електронну адресу nastyavolob@ukr.net (доц. Анастасія Волобуєва) можна надіслати статтю за питаннями круглого столу для публікації у фаховому науковому журналі «Образ» (вимоги до статті – http://obraz.sumdu.edu.ua). Статті прийматимуться до дня проведення конференції – 25.04.17. Вони друкуються українською, російською, англійською, французькою, німецькою та польською мовами. Організаційний внесок не включає витрати на редагування та публікації статті** в журналі "Образ".

**Статті для публікації надсилають лише ті учасники, які будуть брати участь у роботі конференції особисто або надішлють відеопрезентацію своєї доповіді.

Контакти оргкомітету: e-mail: nastyavolob@ukr.net доц., к. соц. ком. Волобуєва Анастасія Михайлівна телефон: (044) 481-45-65.

28 лютого 2018
Поширити в Telegram
3647
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою