24 квітня, 2024

Лекція Оксани Кісь "Жіноча історія як феміністичний проект"

17 квітня 2018
Поширити в Telegram
3253

Лекція Оксани Кісь "Жіноча історія як феміністичний проект"

Гендер в деталях та Культурний Проект представляють нову лекцію вільного лекторію, який допоможе усім охочим розібратись, що відбувається з чоловіками і жінками в Україні сьогодні та чого чекати у майбутньому.

Жінки завжди становили принаймні половину людства. Чому ж їх годі відшукати у літописах, історичних трактатах та шкільних підручниках? Як жінки  стали «невидимими» для істориків і чи можна тепер почути ці приховані голоси історії?

Час розібратись, що спільного між патріархатом і матріархатом та як долати андроцентризм історичних досліджень. На лекції поговорять про те, як жінки досвідчують, пам’ятають і розповідають історичні події та чи відрізняється їх версія від чоловічої.

Сторінка події у Фейсбуці.

Лекторка:

Оксана Кісь - кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України, президентка Української асоціації дослідників жіночої історії, голова Науково-дослідного Центру „Жінка і суспільство". З 1994 року досліджує жіночу та гендерну проблематику в межах української історії та історичної етнології; сучасні наукові зацікавлення зосереджені в ділянці усної жіночої історії та жіночого історичного досвіду у ХХ ст., про що має низку публікацій в Україні та за кордоном. Друге видання її книги “Жінка в традиційній українській культурі (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.)” вийшло друком у Львові у 2012. Була співредакторкою тематичних чисел „Гендерні студії" (№17, 2000) та „Фемінність і маскулінність" (№ 27, 2003) Незалежного культурологічного часопису „Ї", а також антології „Гендерний підхід: історія, культура, суспільство" (Львів: Класика, 2003). Членкиня редакційної колегії міжнародного щорічника жіночої історії „Aspasia". Викладає авторські курси з усної історії, гендерних студій, жіночої історії, феміністської антропології та становища жінок в контексті постсоціалістичних трансформацій.

17 квітня 2018
Поширити в Telegram
3253
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою