16 липня, 2024

Ліга захисту прав жінок про перші підсумки

7 листопада 2017
Поширити в Telegram
4127

Ліга захисту прав жінок про перші підсумки

8 листопада об 11:30 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбулася прес-конференція «Україна без сексизму – перший місяць боротьби».

Голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» Олександра Веденьєва та координаторка проектів організації Юлія Макарова проінформували громадськість про перші підсумки всеукраїнської акції «Україна без сексизму!», яка стартувала 5 жовтня. Станом на сьогодні в рамках кампанії «Україна без сексизму» Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» виявила 48 фактів сексистської реклами та спрямувала 28 звернень до уповноважених державних органів влади, частина яких вже знаходиться на стадії опрацювання. Олександра Веденьєва відзначила, що громадська організація вже налагодила співпрацю з уповноваженими державними установами, які можуть перешкодити поширенню сексистської інформації. Тобто в рамках кампанії вже маємо чіткий алгоритм дій, якого будемо дотримуватись і в майбутньому», - заявила Олександра Веденьєва. За її словами, на основі зібраного масиву інформації можна виокремити певні тенденції з поширення сексистського контенту.

«По-перше, навіть розкручені торгівельні заклади не гребують ганебною рекламою. Для деяких з них приниження жінок стало своєрідною «фішкою». По-друге, виявилось, що до сексистської реклами особливо схильні різноманітні заклади харчування – бари, ресторани, піцерії. Причому, деякі з них використовують напівпорнографію, позиціонуючи себе як заклади сімейного типу. По-третє, актуальною є проблема сексистської продукції у книговидавництві. Навіть поверховий огляд свідчить, що наші книгарні продають псевдонаукові книги, в яких жінка навіть не визнається повноцінною людиною. Переважно це продукція, яку завозять з Російської Федерації», - наголосила Олександра Веденьєва.

Підсумовуючи вона заявила, що кампанія «Україна без сексизму!» набирає обертів.

Контакти ГО Ліга захисту прав жінок «Гармонія Рівних»:

Телефон: 096 485 47 97

E-mail: wrpl.project@gmail.com

Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/HARMONY.OF.EQUALS/

7 листопада 2017
Поширити в Telegram
4127
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою