26 квітня, 2024

Магістерська освітня програма "Гендерні студії" (Україна - Швеція)

2 лютого 2017
Поширити в Telegram
3765

Магістерська освітня програма "Гендерні студії" (Україна - Швеція)

Магістерська програма зі спеціальності “Соціологія” за освітньою програмою “Гендерні студії” дає можливість оволодіти фаховими знаннями та навичками для проведення соціологічних досліджень, здійснення аналітики явищ та процесів пов’язаних з гендерними відносинами. Гендерні студії є міждисциплінарним полем дослідження сучасних явищ та процесів, соціальних змін, проблематики гендерних нерівностей, ключових елементів феміністичної і квір теорії та практик громадського активізму. Програма спрямована на розширення компетентностей студентства у критичному та аналітичному мисленні, обговоренні і оцінюванні ключових положень соціальних теорій та результатів досліджень, опанування методами соціологічних досліджень гендерної проблематики та гендерної експертизи, оволодіння навичками створення та управління соціальними проектами з урахуванням гендерної рівності.

Магістерська програма гендерних студій стане успішним продовженням соціальної, поведінкової та гуманітарної освіти з різних спеціальностей, адже гендерна фаховість нині затребувана у всіх галузях суспільного життя: політиці, економіці, психології, праві, культурі, мистецтві, медіа, соціальних відносинах.

Успішне опанування програмою дає можливість не тільки глибше зрозуміти себе та своє оточення, вона забезпечує набуття фахових компетенцій соціологічного та гендерного підходу у дослідженні соціальних проблем, які є підготовкою як до наукової роботи, так і до професійної зайнятості з широким спектром можливостей: соціологічні та гендерні дослідження, управління персоналом, зв’язки з громадськістю, масові комунікації, соціальна політика, державна служба, діяльність міжнародних та громадських організацій тощо.

Тривалість навчання: 2 роки (4 семестри) 120 ECTS кредитів.

Мови навчання: українська та англійська

За умови успішного проходження випускники та випускниці даної програми отримують диплом магістра соціології за освітньою програмою "Гендерні студії" Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дана програма також надає можливість отримати ступінь магістра наук (120 кредитів) з соціальних досліджень гендеру з професійною кваліфікацією з соціології в Лундському університеті (Швеція) http://www.lunduniversity.lu.se/ (Умови подвійного дипломування)

Вартість навчання

В Україні на 2016-2017 навчальний рік – 31,000 грн. за рік (вартість на 2017-2018 рік може змінитись, див. інформацію на сайті університету)

У Швеції – вартість навчання (вартість навчання один семестр станом на 2018-2019 рік може змінитись, див. інформацію на сайті Лундського університету http://www.lunduniversity.lu.se/international-admissions/bachelors-maste...) може бути сплачено як за рахунок власних коштів студентів та студенток, так і рахунок стипендії (наприклад Еразмус) за умов перемоги в конкурсі стипендій у програмі обміну студентами.

Детальніше на сайті університету.
2 лютого 2017
Поширити в Telegram
3765
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою