25 квітня, 2024

Міжнародний день за депаталогізацію трансгендерності

20 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2857

Традиційно в міжнародній спільноті передостання субота жовтня приурочена Міжнародному дню за депаталогізацію трансгендерності. Ця подія щорічно стає приводом для численних рухів за відмову від медичного визначення транссексуальності, як психічної хвороби. Адже така світоглядна установка перетворює процес лікування на примусове втиснення індивіда в бінарну модель і примусове накидання певної ідентичності.

У рамках Міжнародного дня за депаталогізацію трансгендерності 20 жовтня у Києві відбулася лекція Інни Ірискіної, координаторки транс-програми ГО «Інсайт», яка розповідала про історичний розвиток і зміну поглядів на трансгендерність (повний щотижневий перелік подій можна знайти на нашому сайті).

21 жовтня о 15.00 у Першій Львівській Медіатеці відбудеться зустріч з Анастасією-Євою Домані, трансгендерною жінкою, головою самоорганізації Т-Жінки України. Запрошуємо усіх зацікавлених за адресою вул. Мулярська, 2А. 

Також вашій увазі перший випуск нового соціального проекту від DniproTV «Почуй мене», в якому розповідається окрема історія трансгендерності і досвід подолання складного шляху прийняття себе.  

20 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2857
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою