30 квітня, 2024

Музею жіночої і гендерної історії в Харкові потрібна допомога!

19 вересня 2018
Поширити в Telegram
2766

Музею жіночої і гендерної історії в Харкові потрібна допомога!

Музей жіночої та гендерної історії був створений 2008 року в Харкові з метою гендерного просвітництва й інформування,  консолідації жіночого руху, приверненню уваги до жіночої та гендерної проблематики. Це перший і єдиний гендерний музей не тільки в Україні та на пострадянському просторі, але й у Східній Європі загалом.

Серед експонатів є звичайні, на перший погляд, «100 гривень».  Так іще 2008 року українська експертка з гендерних питань Олена Суслова підтримала створення музею .Музей проіснував понад 10 років завдяки ентузіазму та завзятості його засновниць. Увесь цей час Музей підтримували активістки й активісти з різних країн світу: Іспанії, Швеції, Німеччини, США, Мексики, Китаю.

Зараз Музей жіночої та гендерної історії отримує нарешті свій новий дім та стає відкритим для широкого кола гостей. Починається новий етап становлення Музею. Він стає місцем для діалогу та розвитку, туристичним та просвітницьким центром. Ви можете допомогти розвиткові гендерного дискурсу в Україні, підтримавши цей проект тут. Процедура дуже проста. Потрібно зайти за вказаним посиланням, потім увійти через ФБ і натиснути кнопкку «Підтримати». Сума може бути символічною або ж більшою, якщо маєте можливість. Результатом вашої допомоги буде створення простору для діалогу про права людини, а музей стане пам’ятником жінкам, які творили історію власними життями. Окрім музею, у новому приміщенні будуть тренінгова зала та дитяча кімната.

Підтримайте Музей жіночої та гендерної історії!

19 вересня 2018
Поширити в Telegram
2766
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою