16 квітня, 2024

Події 8-14 жовтня 2018 року

7 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2909

8 жовтня, КИЇВ - Презентація #ЯзахищаюЇї та виставки ООН Жінки

8 жовтня юридична спільнота України святкує професійне свято! Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем" у партнерстві з ООН Жінки в Україні переконані, що в цей день важливо говорити про значущу соціальну роль юридичного фаху для захисту прав людини, зокрема жінок, що потерпають від множинної дискримінації, тому о 12 годині у приміщенні Укрінформ за адресою м. Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16 відбудеться презентація соціальної кампанії #ЯзахищаюЇї та виставки ілюстрацій UN Women Ukraine "БІЛЬШЕ НІКОЛИ ПОЗА УВАГОЮ: жінки, які стикаються з множинними формами дискримінації". Модераторка - Лариса Денисенко (Larysa Denysenko), авторка ідеї соціальної кампанії #ЯзахищаюЇї, правозахисниця, адвокатка. Вхід вільний. Участь за попередньою реєстрацією за посиланням. Сторінка події – тут.

8 жовтня, КИЇВ - Avon Pink RUN

Ти – сильна, Ти – незалежна, Ти – вольова... Здолай символічну дистанцію у 3 км на благодійному забігу Avon Pink RUN у рамках глобальної благодійної програми «Рожева стрічка» – і здобудь перемогу для всіх жінок. 100% вашого стартового внеску буде перераховано на придбання мобільного мамографа, за допомогою якого діагностика раку молочної залози стане можливою у регіонах України. Якщо 8 жовтня ви не зможете взяти участь у #AvonPinkRUN, тоді ви зможете зробити свій внесок у боротьбу з раком, завантаживши спеціальний стікерпак, створений у рамках програми спільно з Viber. Переходьте за посиланням. Приєднуйтеся до команди #AvonPinkRUN! Реєструйтеся за посиланням. 09:00 – Відкриття марафону, відкриття зони AvonPinkRun. 13:55 – Старт на дистанції #AvonPinkRUN. Сторінка події.

9 жовтня, КИЇВ - Як ми робили книгу про фемінізм

9 жовтня запрошуємо на розмову про книжку «Чому не варто боятися фемінізму» Тамари Марценюк, дослідниці, викладачки кафедри соціології Києво-Могилянської академії, що нещодавно вийшла друком у видавництві "Комора" за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. До роботи над книжкою долучилася команда людей, серед яких концентрація випускників Могилянки суттєво перевищує середньостатистичну, тому перша київська презентація відбудеться у стінах НаУКМА. Учасниці та учасники: авторка Тамара Марценюк, редакторки Юлія Підмогильна та Оксана Плаксій, ілюстраторка Марія Кінович та дизайнер Микола Ковальчук, експертка з питань гендеру, координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні Ганна Довгопол. Модератор — Ростислав Семків. Вхід вільний. Час: вівторок, 9 жовтня, початок о 19.00. Адреса: вул. Іллінська, 9, КМЦ НаУКМА, 2-й поверх. Сторінка події у ФБ – тут.
10 жовтня, КИЇВ -  Present People / За 100 років до #metoo

Проект Бібліотека Майбутнього продовжує цикл лекцій PRESENT PEOPLE - люди з різних сфер про актуальні теми сьогодення. Лекторкою стане Iryna Nikolaichuk — літературна критикиня, редакторка, літературознавиця, лекторка (Культурний Проект, проект «Якими нас прагнете: фемінізм в українській літературі», видавничий проект ЛакіБукс), авторка рецензій, оглядів та аналітичних статей про літературу. Досі думали, що до 2018 року українські жінки історично були лише берегинями й хранительками борщів, яким насправді зовсім не хотілося досягати інтелектуальних висот? Тоді вас неабияк здивує той факт, що 100 років тому Україна мала власних суфражисток, письменниць, політичних активісток - і власний фемінізм. Як так сталося, що через 100 років ми змушені проходити той самий шлях, що й наші предки - дізнаєтеся 10 жовтня. Лекція відбудеться в Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого. Вхід вільний. Реєстрація для участі за посиланням. Детальніше – тут.

11 жовтня, КИЇВ - Вираження поглядів під натиском стереотипів: воркшоп для медіа

«Точка опори» 11 жовтня 2018 року у м. Києві запрошує Вас взяти участь у «Свобода вираження поглядів під натиском стереотипів: воркшоп для медіа» 
Програма воркшопу:
17:45 - реєстрація та кава;
18:00 - Свобода слова, фейки, дезінформація, журналістські стандарти (Ірина Земляна)
18:45 Як працювати з чутливими темами та героями (Ірина Земляна)
19:30 - кава-пауза
19:40 - Основні тренди в журналістиці, який контент найкраще працює сьогодні, лайфхаки (Ірина Земляна)
20:20 - презентація дослідження про онлайн-права в Україні;
Участь у тренінгу безкоштовна. Про участь ви будете повідомленні особисто листом електронною поштою або телефонним дзвінком менеджера. Щоб взяти участь у заході, будь ласка, заповніть аплікаційну форму. Сторінка події.

12 жовтня, КИЇВ - Старт проекту Академія дівочого лідерства «Grow UP»

Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію, де буде презентований новий соціальний проект "Академія дівочого лідерства «Grow UP». Його мета – виявити лідерські якості в дівчат з вразливих соціальних груп, щоб у майбутньому вони змогли стати успішними управлінцями та політиками. В заході візьмуть участь голова Офісу Ради Європи в Україні Marten Ehnberg, народний депутат України Ірина Суслова , голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» Sasha Golub та менеджер з проектів ГО «Гармонія рівних» Julia Makarova. Учасники заходу розкажуть як можна долучитись до Академії дівочого лідерства, які навички та вміння отримають дівчата з вразливих соціальних груп та які проекти вони реалізують, щоб покращити якість життя своїх громад. Початок о 10.30 за адресою вул. Еспланадна, 20. Сторінка події - тут

12 жовтня, ЛЬВІВ - Практики Тіла у Львові

Будуть збирати ваші історії про тілесність! Доторки, смаки, незвичні текстури — що вас вразило? Що стало важливим? Проект Практики тіла ініційований для того, щоб поговорити про нас. Про поняття «нормальності», наші повсякденні соціальні моделі та їх (не)потрібність. Історії тих, хто дасть на це згоду, будуть записані та опубліковані на сайті проекту. Частина з них стане основою для серії відеоробіт та коміксів. Під час акції буде облаштовано інтерактивний мультимедійний об’єкт “Сповідальня”. Зайшовши усередину, можна буде зануритись у VR-реальність і розказати свою історію давньогрецькій богині, покровительці різних ідентичностей Кібеллі. Анатолій Бєлов зобразив Кібеллу у вигляді голови левиці із короною із будинків спальних районів на голові.Практики тіла у Львові відбудуться у просторі ЦЕХ - Цікаві Експерименти Художників, який знаходиться на 3-ому поверсі центрального корпусу не діючої Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики. В індустріальних інтер'єрах ЦЕХу відбуваються лекції, вечірки, працюють художні майстерні і студії. Захід відбудеться в Львові 12 жовтня з 17:00 до 00:00 в ЦЕХ за адресою: Мучна, 32 (3й поверх). Сторінка події - тут
 

11-12 жовтня, ХАРКІВ - Coming Out Fest
Дводенний фест у Харкові на підтримку видимості ЛГБТ спільноти. 11 жовтня о 19.00 у Art Club Yellow Zeppelin (пров. Плетнівський, 2) соціальна вечірка Прайдхабу. DJ-сети, виступи талановитих людей, презентація найцікавіших соціальних проектів Харкова, дружніх до ЛГБТ. У музичній частині для вас заграють та заспівають: DJ Lena Dzhurina, DJ Florinutz Eva SvidovskaАгата Вильчик (Agata Vilchyk), квир-хор Dorothy's friends. 12 жовтня о 19.00 у PrideHub (пров. Подільский, 9) відбудеться дискусія "(Не)видимі ЛГБТ: надія та клопіт українського суспільства" за участі Viktor Pylypenko, бійця батальону Донбас, та Ruslana Panukhnyk, директорки KyivPride. Вхід безкоштовний. Детальніше – за лінком.

13 жовтня, ХЕРСОН - Виставка "Крізь призму фемінізму"

Виставка робіт мисткинь з різних міст України на тему фемінізму, Херсона скрізь феміністичну призму та власних роздумів на цю тему. Цілий місяць мисткині з різних куточків України знаходились у Херсоні на резиденції і створювали свої проекти. Ви будете мати змогу побачити їхні роботи та поспілкуватися з ними та з організаторами виставки. Відкриття о 17.00. Адреса: Провулок Спартаківський, 19, АртПідвал. Сторінка події.

14 жовтня, КИЇВ - Транс*-життя у різних країнах світу. Дискусія

Запрошують на дискусію з канадською транс-активісткою Мішель Емсон та презентацію документального фільму «Трансгендерне життя у Словенії». Відкрита трансгендерна жінка, Мішель ставить своїм завданням актуалізувати питання прав людини для транс*людей у глобальному контексті. Саме тому вона працює зі спільнотами та виступає з адвокаційними семінарами у різних країнах. Мішель також просуває права т*людей у феміністскому русі, співпрацюючи з Women’s March Global.  На семінарі в ГО «Інсайт» Мішель Емсон представить досвід транс*життя у різних країнах, розповість не тільки про досягнення, а й про проблеми транс*руху у розвинених країнах. Початок о 12.00. Детальніше - за посиланням

7 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2909
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою