25 квітня, 2024

Події 12-18 листопада 2018 року

12 листопада 2018
Поширити в Telegram
2926

12-13 листопада, КИЇВ - Христина Пеленська. Відкриваємо ім'я

9-13 листопада 2018 р. в Музеї української діаспори (вул. Московська, 40-Б) в рамках демонстрації нових надходжень до музею презентуватиметься творчий доробок Христини Пеленської, української мисткині, яка проживала в США. Христина Пеленська (дівоче прізвище Бук) народилася в Україні в 1935 р. Під час Другої Світової війни вона, разом із батьками, виїхала до Європи, а згодом опинилася в США. За першою освітою Христина біохімік, закінчила Ратгерський університет. Три роки працювала у Конгресовій бібліотеці США. Була дружиною відомого україно-американського історика Ярослава Пеленського. У 1969 р. вступила в Університет Айови на факультет мистецтвознавства. Написала дипломну роботу «Образ Мазепи у французькому мистецтві романтизму», яку в 2018 р. надрукувало видавництво «Апріорі» як двомовну (українсько-англійську) монографію. Її мистецький доробок нараховує до п’ятидесяти графічних та малярських творів та чимало ескізів. Померла у 2005 р. в Нью-Йорку. Похована на цвинтарі Баунд-Брук. Вхід на виставку з 10 листопада - за квитком на постійну експозицію (25 грн., пільговий - 10 грн. Детальніше – тут.

12-18 листопада, КИЇВ - Виставка «Жінки.Рівність.Політика»

«Жінки.Рівність.Політика» - спеціальна тема 5-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», який проводить ГО "Центр UA". Цього року учасниками конкурсу стали більше 600 митців з 19 країн світу. У гелереї АртПричал  (вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2) представлені вибрані роботи учасників конкурсу, присвячені свободі слова, участі жінок у політиці, правам людини та доброчесності. Відкриття виставки відбулося в рамках презентації дослідження Програми розвитку ООН «Корупція очима жінок і чоловіків»: http://bit.ly/women_corruption_PR. Міжнародний конкурс “Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни” впроваджується в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії (Embassy of Denmark in Ukraine). Сторінка події у ФБ.

12 листопада, КИЇВ - Кермуємо до безпечного зимового водіння!

Зимове керування автомобілем – це абсолютно інший вид водіння, який потребує спеціальних знань і навиків. З першими морозами на дорогах України відбувається багато ДТП, навіть з досвідченими водіями. Щоб впевнено почувати себе за кермом в зимовий період, потрібно до нього підготуватися.Тому ГО «Об’єднання жінок за кермом Я.Водійка» (я.водійка) започатковує традицію в листопаді місяці в різних містах України зустрічатися для свідомої підготовки себе і свого авто до безпечного водіння. Зустріч проводитиме Таня Могилецька, тренерка з психофізіологічних та практичних навичкок водіння. Місце проведення: Креативний простір Creative Women Space, пр. Михайлівський, 9Б, домофон: 64. Сторінка в ФБ – тут.

12 листопада, КИЇВ - Прем'єра "Бути Астрід Ліндгрен"

12 листопада у Сінема Сіті відбудеться прем'єра фільму "Бути Астрід Ліндгрен" до дня народження письменниці. Історія життя, творчості і кохання Астрід Ліндгрен – авторки улюблених дитячих книг «Малюк і Карлсон», «Пеппі Довгапанчоха», «Роня, дочка розбійника» та багатьох інших. Початок вечірки о 19:20. Початок сеансу о 20:00. Cторінка події.

13 листопада, КИЇВ - Культурна історія українського руху за права людей з обмеженими можливостями

Презентація книги: "Інвалідність та мобільність громадян в пострадянській Україні: Культурна історія українського руху за права людей з обмеженими можливостями". Сара Філіпс - професорка культурної антропології в Університеті Індіани, Блумінгтон, США. Вона є авторкою книги "Жіночий соціальний активізм в Новій Україні" (2008, Indiana University Press), а також багатьох статей про гендер, здоров'я, медицину та культуру в Україні. Протягом 1998-2009 рр. Філліпс провела дослідження в Україні для написання своєї другої книги "Інвалідність та мобільність громадянства в постсоціалістичній Україні", опублікованої видавництвом університету Індіана в 2010 році. Перероблена та оновлена ​​версія книги тепер доступна російською мовою. У цьому виступі Філліпс висвітлить основні тенденції та виклики в боротьбі за рівноправність людей з інвалідністю в Україні сьогодні. Вона також обговорюватиме процес написання книги за допомогою етнографічних методів, що охоплює довгострокові польові дослідження, використовуючи спостереження учасників та детальні інтерв'ю. Презентація відбудеться англійською мовою в America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6) о 16.00. Сторінка події.

13 листопада, КИЇВ - Протидія домашньому насильства, застосування нового законодавства

Комітети з цивільного, сімейного та спадкового права та Комітет з кримінального та кримінально-процесуального права Асоціації правників України запрошує прийняти участь у круглому столі на тему: «Протидія домашньому насильству: практика застосування нового законодавства та існуючі виклики». Питання до обговорення:  Заборонний і обмежувальний припис. Судова практика та проблемами, які виникають під час розгляду адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУПАП. Обговорення Ст. 126-1 КК - домашнє насильство (вступає в силу 11 січня 2019 року). Можливі зловживання нормами законодавства. Особливості роботи з постраждалими. Практика ЄСПЛ по даній категорії справ, зокрема позитивні зобов'язання держави щодо захисту прав постраждалих від домашнього насильства. Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик 6, офіс 2. Сторінка події.

14 листопада, КИЇВ - Відкрита дискусія з гендерних питань в ЄС та Україні «Гендерна політика і добробут суспільства»

Проектна група GENIUS запрошує усіх зацікавлених на відкриту дискусію з гендерних питань в ЄС та Україні “Гендерна політика і добробут суспільства”. Серед спікерів очікуються Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер і Депутат Верховної Ради України пані Світлана Заліщук. Початок об 11.45 за адресою Проспект Перемоги 54/1. Cторінка події.

14 листопада, КИЇВ - Лекція про Соломію Павличко та український фемінізм 1990-х

PinchukArtCentre запрошує на лекцію Тамари Гундорової про роль особи та інтелектуальні виклики, які залишила по собі Соломія Павличко. Чи можна говорити, що Соломія Павличко досі інтелектуально впливає на нас? Що відкрила вона і чому навчила? Який він, канон від Соломії? Під час лекції піде мова про модернізм, фемінізм, орієнталізм, якими їх побачила Соломія, а також про місця пам'яті Соломії. Лекція відбудеться на 4-му поверсі PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2) в експозиції виставки «Свій простір» о 19.00. Вхід вільний. Модераторка обговорення - Катерина Яковленко, учасниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Сторінка події.

15 листопада, КИЇВ - Пріоритетні напрями впровадження ҐОБ на місцевому рівні

Під час конференції будуть представлені та обговорені досягнення України у впровадженні ҐОБ на місцевому рівні, а також окреслені пріоритетні завдання на 2019 рік в рамках впровадження ґендерно орієнтованого підходу в бюджетний процес в Україні. У заході візьмуть участь міжнародні експерти з Албанії та Швеції, які ознайомлять учасників/ць із застосуванням ҐОБ на міжнародному рівні. Учасники/ці конференції – представники/ці Міністерства фінансів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства соціальної політики України, представники/ці фінансових органів обласних, Київської міської державних адміністрацій і всеукраїнський асоціацій органів місцевого самоврядування, представники/ці місцевих органів влади Швеції, Австрії, Албанії та міжнародних проектів, які реалізуються в Україні. Початок о 10.00 в Radisson Blu Hotel (вул. Братська, 17-19). Сторінка події у ФБ. 
 

15 листопада, КИЇВ - Лекція Джессіки Зихович про українське феміністичне мистецтво

В рамках події лекторка висвітлить питання визначення понять «фемінізма» та «феміністки», розглядуючи історію становлення Вірджинії Вулф. Також ця розмова пропонує погляд ззовні, аби дати поле для запитань, рефлексій, обговорень, проявів солідарності та нових ідей, виходячи з мистецьких та феміністичних контекстів Києва у 2000х роках. Подія відбудеться на 4-му поверсі PinchukArtCentre в експозиції виставки «Свій простір». Мова лекції: українська та англійська. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Вірджинія Вулф вперше була представлена польській літературній сцені у 1960х роках класичним твором «Місіс Даловей». Інтелігенція зачитувалася нею, вбачаючи в цьому політичний акт, у контексті свого власного часу й місця. Коли вона з’явилася знову, у 1990х, це була інша Вулф, яка відповідала пост-соціалістичній реальності. Вона стала популярною іконою, яка асоціювалася з двома скандалами: фемінізмом та суїцидом. У 1997 році твір «Власна кімната» спровокував справжні загальнонаціональні дебати. Ввічливе, добропорядне сприйняття Вулф з 1960х зникло. Натомість, народилася феміністка.
Jessica Zychowicz, антропологиня, критикиня і перекладачка. Досліджує питання ґендеру, історичної травми, прав людини й тілесності у транснаціональних контекстах. Авторка книжки “Основа: мистецтво, активізм і фемінізм в Україні у 2004–2014” (вийде у видавництві Університету Торонто). Засновниця неприбуткової освітньої ініціативи smART (smartkiev.com), дописувачка до видання “Atlantika Collective” (atlantika-collective.com). Працює в Університеті Альберти в Канаді. Деталі - тут

15 листопада, КИЇВ - Перша Щорічна Конференція УАППО

Вже в четвер, 15 листопада, відбудеться ПЕРША ЩОРІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО). Запрошуємо усіх зацікавлених долучитись до визначної події на шляху розвитку правоохоронного сектору України! МЕТА: Сприяння забезпеченню рівних можливостей̆ для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України. МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: Національний спортивний комплекс Олімпійський, Зала Чемпіонів, вул. Велика Васильківська 55, Київ, Україна. Початок о 9.00. Детальніше про програму – тут.

15-16 листопада, КИЇВ - Тренінг з цифрової безпеки для представниць жіночих організацій

Два дні інтенсивних навчань з цифрової безпеки та нові знання для: захисту облікових записів від зовнішніх загроз (пошта, соціальні мережі); захисту пристроїв від конфіскації, втрати інформації тощо; захисту пристроїв від шпигунських програм та вірусів; захищеного з'єднання з інтернетом; захисту листування та голосових розмов; налаштування конфіденційної комунікації в соцмережах. Подробиці умов участі – за посиланням.

15 листопада, КИЇВ - Виставка сучасного жіночого мистецтва кераміки «Подих вогню»

Арт-проект «Подих вогню» – це виставка сучасного керамічного мистецтва, що представляє художнє трактування традиційних образів та пошук нових ідей та сюжетів, а також оновлені конструктивні та кольорові можливості одного з найдавніших у світі мистецтв. Відкриття - 15 листопада о 19:00 у ЦеГлинаАрт (вул. Набережно-Лугова, 2В). Деталі – за лінком.

16 листопада, КИЇВ - Зустрічі Професіоналів: акушерство та гінекологія

16-17 листопада у м. Києві відбудуться ЗУСТРІЧІ ПРОФЕСІОНАЛІВ: акушерство та гінекологія. Найактивніші спеціалісти з усієї України зберуться разом, щоб прослухати лекції провідних вітчизняних і закордонних фахівців з акушерства та гінекології, поставити найбільш контраверсійні питання та поділитися власним досвідом. Подробиці – тут.

18 листопада, КИЇВ - Транс*марш 2018

20 листопада у світі відзначається Міжнародний день пам’яті трансгендерних людей, тобто таких, чиє самовідчуття не збігається зі статтю, приписаною їм при народженні. В цей день згадують тих, хто загинули через трансфобію: ненависть та упередженість до проявів трансгендерності та гендерної неконформності. Для нас, в Україні, цей день є приводом привернути увагу суспільства та держави до проблем, з якими в нашій країні стикається транс-спільнота, та її нагальних потреб Тому 18 листопада відбудеться марш, щоб заявити про незгоду з таким станом речей та оголосити свої вимоги: оприлюднення плану впровадження МКХ-11 в Україні з чітко зазначеними кроками та термінами їх виконання; затвердження нового клінічного протоколу з медичної допомоги трансгендерним людям; зняття заборони на усиновлення/удочеріння для трансгендерних людей; включення ознаки гендерної ідентичності до законодавства про протидію дискримінації; включення гендерної ідентичності до переліку ознак, за якими прояви насильства мають розглядатися як злочини на ґрунті ненависті. Марш ініційовано громадською організацією “Інсайт”. Початок о 12.00. Детальніше - за посиланням

12 листопада 2018
Поширити в Telegram
2926
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою