20 квітня, 2024

Події 15-21 квітня 2019 року

15 квітня 2019
Поширити в Telegram
2675

15 квітня, КИЇВ - Дискусія "Гендерна чутливість і толерантність"

Про гендерночутливий медіапростір, сексизм у медіа, дискримінаційну рекламу та шляхи протидії поговоримо з експертами в дискусії «Гендерна чутливість і толерантність». Подія організована кафедрами історії журналістики та реклами та зв’язків з громадськістю Інституту журналістики і факультетом соціології (ОП Гендерні студії) КНУ імені Тараса Шевченка, Київською Малою академією наук за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.  Де: Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, вул. Ю. Іллєнка, 36/1, ауд. 35. Коли: 16.00-18.00. Реєстрація обов’язкова за посиланням. Вхід за студентським квитком чи іншим документом, що посвідчує особу. Сторінка події.

16 квітня, КИЇВ - Кінопоказ ЮрФем в ІМВ: "Врівноваження терезів"

Документальний фільм режисерки Шерон Роуен "Врівноваження терезів" розкриває пов'язані з гендерними упередженнями проблеми, з якими стикалися та яким продовжують протистояти американські юристки, починаючи зі студентської лави та завершуючи найвищими державними посадами.Після перегляду учасниці та учасники заходу зможуть обговорити підняті в фільмі проблеми та порівняти ситуацію в США та Україні. До участі в дискусії запрошені успішні юристки-міжнародниці з різних сфер: державна служба, правозахист, бізнес тощо. Кожна зі спікерок поділиться власними думками та досвідом щодо побудови кар'єри на національному та міжнародному рівнях, а також в окремих областях професійної діяльності. Крім того, захід спрямований на розширення мережі взаємної підтримки жінок-юристок у їх прагненні до професійного зростання.Захід відбувається за підтримки Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем". Захід безкоштовний та відкритий для всіх охочих, але потребує попередньої реєстрації шляхом заповнення форми. Початок о 18.00 за адресою Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка (м. Київ, вул. Ю. Іллєнка (Мельникова), 36/1, ауд. 38. Сторінка події.

16 квітня, КИЇВ - Gender Talk 2.0

Ми раді запросити вас на Гендерну Розмову 2.0. з нашою спеціальною гостею - Катериною Ілікчієвою, Незалежною консультанткою з питань гендерної рівності, кандидатом наук з кримінального права, доцентом в КНЕУ.Будемо говорити про зміни законодавства щодо гендерних квот та розуміння гендерної рівності у політиці. Зустріч буде проведено в формі відкритої дискусії, тому всі ваші питання та коментарі не залишаться без відповіді. Промоут Юкрейн підтримує захід безкоштовними напоями для перших 40 учасників! Де: Urban Space 500, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 9. Коли: 16 квітня, 19:00-22:00 за Київським часом. Робоча мова заходу українська. Сторінка події.

17 квітня, КИЇВ - Правда про жіноче здоров'я: підсумки

Цілий рік Проект Кешер в Україні та Громадське радіо розвінчували міфи і говорили про факти. Ми хочемо підвести підсумки проекту "Правда про жіноче здоров'я", поговорити про здобутки та плани на наступні проекти з теми жіночого здоров'я.
А також хочемо почути вас, наших партнерів, експертів, лікарів та слухачів. Приєднуйтесь  17 квітня (середа) о 19:00 в Creative women space (Михайлівський провулок, 9б, Київ). Реєстрація обов'язкова. В програмі: Networking, treats and wine.

17 квітня, ХАРКІВ - Набір на навчання в "Гендерному відкритому університеті"

Стартує шоста сесія регіонального проекту «Гендерний відкритий університет: гендерна грамотність і культура студентської молоді». Навчання орієнтоване на активну студентську молодь, зацікавлену в здобутті знань про новий розподіл гендерних ролей в сучасному житті, можливості та виклики, що постають перед жінками та чоловіками в суспільстві рівних можливостей. Отримані під час навчання практичні вміння дозволять кваліфіковано впливати на систему гендерних відносин в особистому житті та в професійній діяльності (незалежно від її напрямку). Заняття в неформальній атмосфері проводитимуть експерти та експертки з питань гендерної рівності та недискримінації, соціального виховання, безпеки життєдіяльності, сексуальної просвіти молоді і т.д. Засвоєння матеріалів курсу засвідчується сертифікатом. Термін навчання: з 17.04. по 12.06.2019 р. . (планується 6 навчальних днів 17.04.;24.04.;15.05.;22.05.;05.06.; 12.06.). Місце навчання: Центр гендерної культури (м. Харків, пр. Московський, б. 124-А). Попередня реєстрація (до 14.04.2019 р.) обов’язкова.
Для участі в заході, будь ласка, заповніть форму за посиланням. Сторінка події.

17 квітня, ЛЬВІВ – Англомовний розмовний клуб: Реклама й фемінізм

Ми запрошуємо наших постійних і нових учасниць до феміністського семінару розповісти про те, як фемінізм став комерційно вигідним для великих і малих брендів. Міський простір все ще наповнений жахливими сексистськими рекламними оголошеннями, але починає з'являтися щось нове: разом з пачкою чіпсів, миючим засобом або бритвами ми продаємо тіло позитивною і справедливою платою. Хочемо феміністської реклами? Або ми хочемо, щоб нейтральні реклами з фемінізмом залишалися анархістським рухом на низовому рівні? Давайте обговоримо це о 20:00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Теми обговорюються в невимушеній і дружній атмосфері, й ми запрошуємо людей всіх гендерів приєднатися. Ми хочемо, щоб англійський клуб був ЛГБТ та дружнім для жінок, тому будь-яка форма нетерпимої мови неприйнятна. Розмовний клуб модерує Саша Канцер, активістка феміністської майстерні та молода дослідниця (історія). Сторінка події.  Для обкладинки події ми використали картинку з оголошення "Windex".

18 квітня, КИЇВ - Жіночий погляд: як показувати війну

Сучасна культура пронизана ідеями взаємозв'язку мистецтва та суспільно-політичних явищ, а висвітлення війни суспільство зазвичай спростерігає “чоловічими очима”: через погляд військовополонених, військових, журналістів, політиків. Запрошуємо вас відкрити для себе альтернативний “жіночий погляд”, який пропонує більш складну оптику та включає критику насилля та тиранії. Запрошуємо на другу зустріч-дискусію про особливості "жіночого погляду" у висвітленні війни. У дискусії з журналісткою видання "Заборона" Анастасією Канарьовою та операторкою кіно Христиною Лізогуб дослідниця Катерина Яковленко поглянуть на війну "жіночими очима". Під час розмови вони порушать тему умов роботи на війні, особливості зйомки у таких умовах, а також поговорять про Донбас у сучасному документальному кіно. Не забудьте паспорт або посвідчення водія. Початок о 19.00 за адресою America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6). Сторінка події.

18 квітня, КИЇВ - Моделі гендерної презентації в мас-медіа та рекламі

Запрошуємо взяти участь у роботі міжнародного круглого столу «Моделі гендерної презентації у мас-медіа та рекламі» в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Медіапростір: проблеми і виклики сьогодення», що відбудеться 18 квітня 2019 р. (м. Київ). Ключові теми для обговорення: •стереотипізації жіночого і чоловічого образів у медіа та рекламній продукції; •гендерночутливий медіапростір: недискримінаційна мова та толерантність у ЗМІ; •гендерний дисбаланс: суспільні проекції та відтворення у медіа; •гендерні ідентичності та моральні паніки: роль медіа; •гендер через призму соціологічних даних та їхнє висвітлення в ЗМІ; •гендер, армія, медіа у взаємовпливах. Для участі у конференції просимо зареєструватися за посиланням до 05 квітня 2019 року. Реєстрація передбачає завантаження матеріалів конференції та відгуку наукового керівника (для студентів та аспірантів).

20 квітня, ЛЬВІВ - НеНаЧасі: Мотивація до участі у збройному конфлікті на Сході

Презентація попередніх результатів дворічного соціологічного дослідження щодо того, що спонукає людей з України та інших країн брати участь у збройному конфлікті на Донбасі на стороні України. Дослідження проводилось із використанням якісної методології, шляхом проведення напівструктурованих глибинних інтерв'ю із чоловіками і жінками, які брали участь у збройному конфлікті. Поговоримо про можливі реальні сценарії залучення та наративи того, як самі респондент(к)и розуміють свою мотивацію до військової служби.Доповідачка - Ганна Манойленко, FemSolution. Вхід вільний.Під час заходу працюватиме няня (для тих, хто бажає прийти з дітьми). Початок о 12.00, вул. Богомольця, 6, конференц-зал.

21 квітня, ЛЬВІВ - НеНаЧасі: Війна і мир (панельна дискусія)

Цей захід присвячено теоретичному та практичному досвіду роботи з темою насилля, яке пов’язане з воєнним конфліктом на Сході, та з його наслідками - ПТСР, домашнім насиллям і т.п. Ціль полягає в тому, щоб познайомити з діяльністю вузькопрофільних організацій та експертів(-ок) ширшу аудиторію через представлення роботи з темою насилля та обмін досвідом. Під час дискусії ми будемо шукати шляхи зменшення насилля в суспільстві в цілому та обговорювати питання війни і миру на концептуальному рівні.
Доповідачки:
Марта Гавришко, Інститут українознавства ім. І.Крип'якевича НАН України
Анна Лиско, Львівський центр медіації
Ніна Потарська, Міжнародна ліга жінок за мир і свободу
Андрій Козінчук, ГО "ВГО Побратими"
Модераторка - Альона Ляшева, Спільне, Кафедра соціології УКУ. Вхід вільний. Під час заходу працюватиме няня (для тих, хто бажає прийти з дітьми). Початок о 14.00 у конференц-залі (вул. Богомольська, 6).

15 квітня 2019
Поширити в Telegram
2675
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою