26 квітня, 2024

Офіційна делегація від України взяла участь у саміті ICPD25 в Найробі

28 листопада 2019
Поширити в Telegram
1709

Офіційна делегація від України взяла участь у саміті ICPD25 в Найробі

«Саміт в Найробі являє собою оновлене, заряджене бачення та спільноту, яка працює разом і діє. Разом ми зробимо наступні десять років десятиліттям дій та результатів для жінок та дівчат, залишаючи їхні права та вибір у центрі всього, що ми робимо»

– сказала виконавча директорка ЮНФПА, докторка Наталія Канем.

Саміт, який спільно скликали уряди Кенії та Данії разом з ЮНФПА, Агентством ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров'я, оприлюднив нові важливі дані про вартість досягнення цих цілей. Він зібрав понад 1200 зобов’язань з усього світу, зокрема мільярди доларів, обіцяних партнерами з державного та приватного сектору. Він також підніс голоси маргіналізованих громад, адвокатів молоді та самих молодих людей. 

Саміт розпочався презентацією нових досліджень, що показують вартість досягнення «трьох ключових результатів» – нульової материнської смертності, нульової незадоволеної потреби у плануванні сім'ї та нульового гендерно зумовленого насильства та шкідливих практик – протягом наступного десятиліття. Загальна вартість досягнення цих результатів становить близько 264 мільярди доларів, згідно з аналізом ЮНФПА та Університету Джона Хопкінса у співпраці з Університетом Вікторії, Університетом Вашингтона та Avenir Health.

Учасники саміту, уряди, громадянські активісти, молодіжні групи, організації, озвучили свої зобов'язання на досягнення цих амбітних цілей. 

Уряди, охоплюючи Австрію, Канаду, Данію, Фінляндію, Францію, Німеччину, Ісландію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Швецію та Велику Британію разом з Європейською Комісією виділили близько 1 млрд доларів на підтримку програм. Також було залучено приватний сектор: Дитячий інвестиційний фонд (CIF), The Ford Foundation, Johnson & Johnson, Philips, World Vision та багато інших організацій оголосили, що вони залучать близько 8 мільярдів доларів США, об'єднавши нові зобов'язання.

Понад 9 500 делегатів з більш ніж 170 країн взяли участь у цій глобальній конференції, об'єднавши свої зусилля над спільним порядком денним для завершення Програми дій ICPD.

Зобов’язання України озвучила міністерка соціальної політики України Юлія Соколовська. Україна прагне знизити терпимість до домашнього насильства, що дозволить виявити усі випадки та ефективно на них відреагувати. Близько 70% українських дівчат і жінок стикалися з проявами насильства. 

«Наше завдання – мінімізувати випадки гендерно зумовленого насильства, а для всіх постраждалих – забезпечити легкий і зручний доступ до якісних та комплексних послуг, включаючи правовий захист, соціально-психологічну, медичну допомогу та реабілітацію. Нам потрібно провести таку роботу, щоб суспільство в Україні мало нульову толерантність до насильства і також протидіяло цьому явищу, і кривдники отримували покарання. Уже на початку року ми плануємо здійснити важливий крок у протидії насильству – мова про створення цілодобового кол-центру з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі» 

– зазначила міністерка Юлія Соколовська. 

Україну на саміті в Найробі також представляли заступник міністра молоді і спорту Олександр Ярема, народний депутат Олексій Жмеренецький, Почесний Посол Фонду ООН у галузі народонаселення Марія Єфросиніна, представники громадських організацій «Центр Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», «Здоров’я жінки і планування сім’ї», «Teenergizer», «Позитивні жінки», професор Елла Лібанова з Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України та менеджер соціальних проектів ФК «Шахтар».

28 листопада 2019
Поширити в Telegram
1709
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою