2 травня, 2024

Онлайн-події 30 березня-5 квітня

30 березня 2020
Поширити в Telegram
1626

31 березня - Українки: історії успіху. 5 лекцій (вхід вільний)

У вівторок 31/03 о 19.00 приєднуйтесь до сторінки Creative Women Space, щоб слухати у прямому ефірі лекцію Iryna Nikolaichuk з циклу Українки: історії успіху. 5 лекцій (вхід вільний).
"Ольга Кобилянська та Леся Українка: літературне сестринство"
Це буде вже третя лекція з циклу (перші дві можна передивитися в записі за лінками в події). Сторінка події.
Про що буде лекція?
Коли заходить мова про українську жіночу літературу, ці два імені спадають на думку першими й абсолютно всім. Одна – третя з тріади найвідоміших українських письменників, друга – авторка, що чи не першою в українській літературі визначила життєвим кредо для своєї персонажки (та й для себе) «бути самій собі ціллю». Одна – натхненна античними сюжетами та українською міфологією, друга – начитана в «німеччині», палка прихильниця ідей Ніцше та активістка жіночого руху. Одну ми знаємо як ліричну й хворобливу, другу – як жорстку й безкомпромісну. Проте ми знаємо про них далеко не все. Як і про те, яке значення ці дві жінки мали в житті одна одної. Живі класикині, щирі подруги, соратниці, що надихали одна одну і своє оточення. Письменниці світового рівня, що змінили українську літературу безповоротно. І водночас перший в історії нашої літератури випадок сестринства як взаємодії літературної, духовної й особистісної. На лекції ми перевідкриємо знані зі шкільної програми постаті – і повірте, їм є чим вас здивувати.

31 березня - Всеукраїнський вебінар WikiGap 2020

Радо запрошуємо всіх охочих взяти участь у всеукраїнському вебінарі WikiGap 2020!
Він відбудеться у рамках міжнародної кампанії WikiGap, що об’єднує людей з усього світу задля того, щоб усунути гендерний дисбаланс у Вікіпедії. Наразі статті про жінок становлять менше 16% від усіх біографічних статей в українській Вікіпедії і приблизно 18% у Вікіпедії англійською мовою.
Разом з адміністраторкою української Вікіпедії і членкинею Ради повірених Фонду Вікімедіа Наталією Тимків ми дізнаємось про наступне:
● Як працює найбільша у світі онлайн-енциклопедія
● Чи можна довіряти Вікіпедії
● Що треба знати, щоб створити статтю у Вікіпедії самостійно
Не забудьте підготувати питання, адже запланована також сесія запитань-відповідей, під час якої ви матимете змогу дізнатися про Вікіпедію все, що вас цікавить.
Вебінар розпочнеться о 17:00 у вівторок 31 березня — це останній день онлайн-марафону WikiGap 2020 в Україні. Зареєструйтесь та приєднуйтесь до всеукраїнського вебінару Wikigap 2020: https://forms.gle/qgpVDTuVBvG1zGuBA
Докладніше про кампанію: http://wikigap.wikimedia.org.ua.

31 березня - Ранкова онлайн-кава з Ольгою Поєдинок

31 березня у Львові за ранковою кавою членкиня "ЮрФем", к.ю.н., адвокатка, доцентка кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка Olga Poiedynok розповість юристкам та адвокаткам про захист прав та інтересів українок у сімейних правовідносинах з іноземцями.
Серед іншого поговоримо про:
- специфіка правового регулювання сімейних відносин, учасником яких є іноземець;
- питання громадянства в міжнародному сімейному праві;
- найбільш популярні проблеми, з якими стикаються українки у сімейних правовідносинах з іноземцями, та способи їх уникнення;
- міжнародне викрадення дітей;
- особливості міжнародних сімейних спорів (підсудність, правова допомога в цивільних/сімейних справах, визнання та виконання судових рішень тощо).
Приходьте та отримуйте практичні поради щодо ефективного захисту прав та інтересів клієнток - громадянок України у сімейних правовідносинах з іноземцями".
Початок о 9.30. Вартість участі - 100 грн.
Зареєструватись можна за посиланням: https://forms.gle/m9n9nQ4aUMnrtwDa7

30 березня 2020
Поширити в Telegram
1626
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою