28 березня, 2024

Платформа з протидії насильству mycharityclub.org

13 листопада 2020
Поширити в Telegram
947

Сьогодні питання «Як жінкам протидіяти проявам насильства?» застигло в повітрі. Адже більшість постраждалих просто приховують це, бо соромляться зізнатися, що вони страждають. Заплющюють очі на біль через те, що люблять, або «але ж він гарний батько».

На початку карантину таким сім‘ям доводилося частіше бувати вдома разом, ця проблема потроху почала озвучуватися, бо, як кажуть, «терпець урвався». 

Саме тоді народилася ідея онлайн підтримки постраждалих від домашнього насильства. І в Дніпрі стартував проєкт, який змінює стандарти, та відкриває нові межі благодійністі!

Проблеми, що існують в суспільстві й потребують негайного вирішення - це низький рівень безпеки в цьому питанні.

Тому mycharityclub.org націлені на те, щоб робити соціум безпечнішим через співпрацю з юристами, поліцією, соціальними службами.

Онлайн-підтримка доступна 24/7. Це не тільки моральна підтримка, а й практична: допомога в пошуку тимчасового житла, одягу, провізії, заняття для дітей і тд. До того ж, якщо вам страшно й ви не хочете афішувати свою проблему - анонімність гарантована. 

Проєкт заснований за участі громадської організації «Гендерний клуб Дніпро» , яка сприяє реалізації принципів гендерної рівності, недискримінації, рівних можливостей шляхом проведення інформаційних кампаній, організації масових просвітницьких заходів, налагодженню комунікації та підвищення якості діалога між вразливими групами й ключовими зацікавленими сторонами (органами державної влади, місцевого самоврядування, ЗМІ, бізнесу, навчальних закладів та ін.). 

Ідею розробили для мережі «Пані Патронеса», натхненницею якої є Ганна Карпеченкова. 

Донори-партнери, які підтримують розвиток онлайн-платформи mycharityclub.org та докладають зусиль, щоб  вирішити проблему насильства у світі:

  • Програма ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН:

— Програма розвитку ООН (ПРООН)

— Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки)

— Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA)

— Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

Програму ООН із відновлення та розбудови миру підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ), уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

  • Kingdom of the Netherlands. Нідерланди подарували світу величезну кількість талановитих діячів культури і мистецтва, роботи яких стали світовими шедеврами. Багатство історії і різноманітність традицій країни приваблюють туристів з усього світу. Нідерланди - високорозвинена індустріальна країна, яка надає нам підтримку, та готові разом з нами вирішувати проблеми насильства.
  • Інформаційний портал «ГУРТ» є щоденним інструментом інформування та використання для лідерів громад, менеджерів громадських, благодійних організацій, донорських структур, соціально відповідального бізнесу, представників органів місцевого самоврядування, органів державної влади та журналістів. 
  • Громадська організація «Гендерний клуб Дніпро» сприяє реалізації принципів гендерної рівності, недискримінації, рівних можливостей шляхом проведення інформаційних кампаній, організації масових просвітницьких заходів, налагодженню комунікації та підвищення якості діалога вразливих груп і ключових зацікавлених сторін (органів державної влади, місцевого самоврядування, ЗМІ, бізнесу, навчальних закладів та ін.).
  • «Пані Патронеса» - мережа, яка допомагає постраждалим від домашнього насильства. В цій організації жінки, які об‘єднались заради протидії домашньому насильству, надають юридичну, психологічну допомогу постраждалим, та не дають проблемі насильства заволодіти світом. 

Любі жінки, насильство – це недопустимий вид спілкування у вашому житті. Цінуйте своє життя, адже фізичному, психологічному насильству не місце у вашому світі. Ви не самі, знайте це!

Онлайн платформа немонітарної допомоги mycharityclub.org – це нова реальна допомога через віртуальний світ. 

Унікальність платформи - це некомерційність, міжсекторальність, системність, прозорість, зручність. Кожен з членів команди mycharityclub.org має за мету надати своєчасну, зручну та максимально корисну допомогу. 

Цінності платформи – це довіра, безпека, надійність. Це ті маркери, по яким ви точно зможете ідентифікувати платформу серед інших і точно довірите свої добрі справи надійним партнерам. Адже  платформа тому і має немонетарний характер, бо це прозорий і найефективніший спосіб допомоги – допомоги послугами, або товарами, якими займається ваш бізнес. 

Якщо ви маєте чим допомогти і у вас є бажання робити світ кращим, то долучайтеся до платформи mycharityclub.org переходьте на сайт, та заповнюйте форму реєстрації. Разом ми зможемо протидіяти насильству, створити безпечний простір, щоб жодна людина, яка страждає від насильства, не залишиться без уваги/допомоги.

Контактна особа: +380 (50) 636 78 56 Ганна Мягких.

13 листопада 2020
Поширити в Telegram
947
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою