27 квітня, 2024

Події 1-16 вересня

18 вересня 2017
Поширити в Telegram
2513

Події 1-16 вересня

Дискусія в рамках «Днів Рівності та Гордості» на тему «Чи можуть ЗМІ півдня України бути більш толерантними», виставка «Її країна»,  тематичний кластер «Жінка в темі» на Форумі Видавців, зустріч-дискусія “She Talks” з Даян Френсіс, заходи Міжнародного жіночого дієвого форуму, тренінг «Жінки-лідери змін в місцевих громадах» та міжнародна конференція «Модерністки. Насильство в архітектурі і міському просторі».

7 вересня, ОДЕСА – Дискусія «Чи можуть ЗМІ півдня України бути більш толерантними»

Неформальна дискусія для активісток(-ів) правозахисту й представниць(-ків) сфери ЗМІ, що пропонує зустріч з авторитетними медіа-особистостями. Темою для обговорення будуть висвітлення ОдесиПрайд у медіа та специфіка формату ЗМІ в південних регіонах України. Для участі необхідна акредитація. На цій сторінці можна прочитати про захід детальніше.

8 вересня, ЛЬВІВ — Проект-виставка «Її країна»

Польські авторки Адріана Моленда та Наталія Віслоцька збирають усну історію, яка є ключем до розуміння понять про сучасність та ідентичність. Результат їхньої роботи вони презентуватимуть у кав’ярні «Дзиґа», де й відбуватиметься обговорення створеного ними поліфонічного наративу, що звучить голосами 22 українських жінок. Виставку в холі кав’ярні можна буде побачити до 17 вересня. Детальніше про захід на сторінці події.

12 вересня, КИЇВ — Зустріч-дискусія з всесвітньо відомою журналісткою Даян Френсіс

Канадська журналістка, редакторка та авторка розповість про прогрес у розвитку прав жінок, про досягнення, про виклики, з якими й досі необхідно взаємодіяти, а також про те, як жінці досягати успіху. Для участі потрібно зареєструватися. Детальніше – тут.

14 вересня, ОДЕСА — Міжнародний жіночий дієвий форум

Протягом цілого дня у конференц-залі готелю «Лондонський» відбуватимуться дискусії та семінари, що стосуються тем розвитку благодійного руху, гендерної рівності та фандрайзингу. Необхідна реєстрація. Читайте детальніше про заходи жіночого форуму.

15 вересня, КИЇВ — Тренінг «Жінки-лідери змін в місцевих громадах»

Тренінг для жінок-представниць громадського сектору, політичних партій, депутаток міської та районної рад та працівниць виконавчих органів міста Києва, який спрямований на розвиток проектного мислення та вдосконалення навичок презентації. Для участі необхідна реєстрація. Посилання на реєстраційну форму можна знайти тут.

15-16 вересня, КИЇВ — Конференція «Модерністки-2017»

Конференція відбудеться в Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Заболотного. Виступи будуть присвячені таким питанням, як архітекторки й влада, застосування феміністської теорії до урбаністичного простору, архітектурне середовище й насильство. Дізнайтеся більше про програму події на сторінці в Фейсбуці.

15-17 вересня, ЛЬВІВ — Панель «Жінка в темі» на Форумі Видавців

Авторками програми, спрямованої на подолання сексизму,  є Лариса Денисенко та Ірина Славінська. Протягом трьох днів у «Копальні кави» відбудуться дискусії, інтерв’ю, вечір спогадів з нагоди появи низки книг, а також обговорюватимуся теми, пов’язані з функціонуванням концепту гендеру в українській мові та літературі. Окрім того, у центрі уваги перебуватиме сучасна українська школа та її готовність до раціоналізації гендерного виховання. Більше інформації – тут.

Текст підготувала: Антоніна Рибка.

18 вересня 2017
Поширити в Telegram
2513
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою