2 травня, 2024

Події 1-7 квітня 2019 року

31 березня 2019
Поширити в Telegram
2319

1-7 квітня , КИЇВ - Виставка "Безстрашні. Частина І"

Виставка та лекторій «Безстрашні: вони творять фемінізм в Україні. Частина І» розповідає про тих 12 героїнь, інтерв’ю з якими ми уже мали честь опублікувати на сайті «Гендер в деталях»: https://genderindetail.org.ua/spetsialni-rubriki/bezstrashni/. Влучні спостереження, дошкульну критику, та мудрі поради від видатних жінок доповнюють їхні портретні світлини. Фотографині Олені Ангеловій вдалось показати візуально той досвід, який стоїть за плечима кожної. Авторка проекту та виставки: Tamara Martsenyuk. Виставка триватиме до 11 квітня 2019 р. Адреса: Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події.

2 квітня, ЛЬВІВ - Графічний дизайн як ефективний інструмент суспільних комунікацій

В рамках освітнього проекту “Гармонія рівних: підтримка для зростання” громадська організація Ліга захисту прав жінок "Гармонія Рівних" оголошує квітневий Leadership BootCamp, який охопить Львів, Харків і Київ. У кожному з цих трьох міст впродовж місяця відбудуться зустрічі з найяскравішими представниками соціальних і креативних індустрій, під час яких у форматі відкритого діалогу експерти ділитимуться великим досвідом і маленькими лайфхаками з подолоння проектних еверестів і захисту від вигорання. Візуальна мова графічного дизайну - це універсальний інструментарій, який не стільки про імідж, скільки про ефективні комунікації зі своєю аудиторією. Це красномовний меседж, який не потребує ані перекладів, ані додаткових інтонацій. Графічна дизайнерка Julia Strypa, за плечима якої такі проекти як Project W - жіночий простір та Street Food So Good Festival, знає про це не на словах. Під час зустрічі найвідважніші матимуть унікальну можливість отримати особистий фідбек і критичний розбір візуального стилю своїх проектів і організацій - реєструйтеся й надсилайте матеріали за посиланням: https://goo.gl/CZebHD. Проект реалізовується за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Вхід вільний. Сторінка події.

3 квітня, КИЇВ - Лекція «Мізогінія суспільна і увнутрішнена»

В рамках Виставка "Безстрашні. Частина І." запрошуємо на лекцію Марія Дмитрієва щоб розібратися, що означає "мізогінія", і як вона впливає на життя жінок.
Будь-яка експлуатація неможлива без внутрішнього виправдання справедливості саме такого стану речей, і пригноблення жінок не є виключенням. Ми подивимося на історичні форми упередженості проти жінок і культурні практики, які були продовженням цих упередженостей. Ми розглянемо, як мізогінія стає частиною сприйняття в жінок -- і як це впливає на їхню поведінку і уявлення про світ. Ми обговоримо, як мізогінія фіксується і відтворюється в мові, а також подивимось, як мізогінія породжує гомофобію і лесбофобію. Вхід вільний, за реєстрацією. Початок о 18.30 у Creative Women Space (пров. Михайлівський, 9Б). Сторінка події.

4 квітня, КИЇВ - Фільм [НЕ] ТОРКАЙСЯ ексклюзивно у "Жовтні"

Чудові новини для кіноманів — Золотий Ведмідь 68-го Берлінале, фільм [НЕ] ТОРКАЙСЯ з 4 квітня виходить в обмежений прокат. Всі покази відбудуться ексклюзивно у подільському кінотеатрі “Жовтень” (Костянтинівська, 26). Не пропустіть! Квитки скоро надійдуть у продаж! [НЕ] ТОРКАЙСЯ режисерки Адіни Пінтіліє, Румунія/Німеччина/Чехія/Болгарія/Франція, 2018, 125 хв. Чуттєва драма на межі документального та художнього. Цей фільм – своєрідний виклик соціуму та кожному з нас окремо. [НЕ] ТОРКАЙСЯ – соціальний експеримент, в якому режисерка запрошує глядача до переосмислення одвічного питання тілесності та сексуальності. Детальніше – за посиланням.

4 квітня, КИЇВ - Ширін Нешат «Турбулентність»

4 квітня 2019 року IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. представляє «Турбулентність», двоканальну відеоінсталяцію відомої іранської художниці Ширін Нешат. Створена в 1998 році, відеоробота зображує двох виконавців — Шоя Азарі, що виконує роль чоловіка, та Суссана Дейхім, іранська вокалістка й композиторка в ролі жінки — разом вони створюють потужну музичну метафору гендерної нерівності в Ірані. Виставка та публічна програма розглядатимуть ці та багато інших питань щодо гендеру, досліджуючи традиційні гендерні ролі та моделі поведінки, (не)існування відомих українських художниць, а також інтерактивно вивчатиме проблеми, з якими стикаються жінки в суспільстві. Відкриття виставки: 4 квітня (четвер) о 19:00, IZONE, другий поверх; вул. Набережно-Лугова, 8. Вхід на виставку та на відкриття — вільні. Розклад виставки:  4 квітня – 16 червня; без вихідних; 10:00–20:00. Проект надано Faurschou Foundation (Копенгаген, Данія). Сторінка події. 

6 квітня, КИЇВ - Лекція Світлани Оксамитної "Жінки і кар’єра: робити свою чи підтримувати чоловікову?"

Запрошуємо на лекцію докторки соціологічних наук, деканки факультету соцілогії Києво-Могилянської Академії Світлани Оксамитної "Жінки і кар’єра: робити свою чи підтримувати чоловікову?" Що важливіше для жінки/дружини, підтримувати кар’єру чоловіка чи робити свою власну? Здавалось би просте питання, відповідь на яке у сучасному суспільстві зрозуміла. Проте не все так просто і так гендерно оптимістично в українському суспільстві, якщо подивитися на результати опитувань громадської думки протягом двох останніх десятиліть. Що сприяє і не сприяє тому, щоб “Жінка і кар’єра” стало такою ж соціальною нормою, якою давно стала “Жінка і робота”? Подумаємо разом. Вхід вільний, за реєстрацією. Початок о 13.00 за адресою Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події. 

31 березня 2019
Поширити в Telegram
2319
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою