29 березня, 2024

Події 1 - 7 липня 2019 року

1 липня 2019
Поширити в Telegram
2044

2 червня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Академізм. Романтизм

Академізм як мистецький стиль і напрям наголошував на необхідності дотримуватися принципів і правил, визначених національними академіями мистецтв. Ці інституції як авторитети визначали засадничі тенденції: використання спадщини античності та Відродження. Характерні особливості розглянемо на прикладі живопису Віржині Демон-Бретон (Virginie Demont-Breton) та скульптури Ені Уітні (Anne Whitney).
Академізм намагався переосмислити спадщину класицизму, до якого був близьким за духом, та романтизму, ближчого до нього за часом. Романтизм звертався скоріше до культури середньовіччя і фольклору ("казкові" сюжети). На прикладах робіт Елеанор Бойл (Eleanor Vere Boyle) - британської ілюстраторки, яка надихала своєю творчістю засновника братстсва прерафаелітів Данте Росетті, спробуємо уявити собі цю "романтику". Темну сторону романтизму побачимо на прикладі роботи Фредеріки Емілі О'конелл (Frédérique Émilie Auguste O'Connell). А також поговоримо про стилістичну тенденцію епохи романтизму - орієнталізм, - на прикладах робіт Генрієтти Браун (Henriette Browne).  Початок о 19.00 за адресою: вул. Городоцька, 36. Сторінка події. 

30 червня - 7 липня - Зелена академія '19

Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine запрошує до участі у другій українській Зеленій академії — літній школі про цінності та підходи зеленої демократії та їхній потенціал для розвитку власних проектів. Школа відбудеться 30 червня — 7 липня 2019 року в Карпатах. «Зелена академія» — це простір неформальної освіти, де ми, в атмосфері ненасильства, критичності, поваги до різноманіття та уваги до потреб одне одного, досліджуватимемо 4 основні зелені підходи: гендерну рівність, партисипацію, ненасилля та екологічність. На школі: поговоримо про те, що таке зелені цінності та чому важливо шукати взаємозв’язки між ними; спробуємо дати зелені відповіді на поточні виклики та сформуємо власну зелену оптику; потренуємося робити свої проекти дружніми до довкілля та відповідально використовувати ресурси; шукатимемо, як забезпечувати дієву рівність прав та взаємну повагу у щоденній роботі; зрозуміємо, як залучати до прийняття рішень тих, кого вони стосуються. Сторінка події. 

1 липня 2019
Поширити в Telegram
2044
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою