26 квітня, 2024

Події 1-7 жовтня 2018 року

1 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2312

Події 1-7 жовтня 2018 року

1 жовтня, ЗАПОРІЖЖЯ - Семінар “Медіа без упереджень: слова мають значення”

Запрошують представників регіональних медіа, маркетингових агенцій, громадських організації, що працюють у сфері гендерної рівності або національних громад, студентів та студенток у галузі журналістики та маркетингу Запорізької й Дніпропетровської областей на семінар “Медіа без упереджень: слова мають значення”. Під час заходу спільно обговорять такі питання: що таке сексизм і стереотипи у медіа та рекламі? чому варто створювати матеріали про рівноправ’я? як підвищити свою гендерну компетентність? як писати без упереджень про національні громади? Семінар проходить в рамках проекту "Свобода медіа в України", що впроваджується в межах спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу "Партнерство заради належного врядування", за участі Міністерства інформаційної політики України та ГО “Ліга захисту прав жінок”. Початок о 9.30. Деталі за посиланням.

1 жовтня, КИЇВ - Бестселер "Перша стать" Андре Роша. Презентація автором

Можливі відповіді на це вічне запитання під час презентації французького бестселера французького історика Андре Роша "Перша стать. Зміни та криза чоловічої ідентичності". 
Український переклад виходить у Видавництво Основи. 1 жовтня, 19.00 - Французький інститут в Україні (вул. О. Гончара, 84). Презентує автор Андре Рош. Модерує Ростислав Семків Rostyslav Semkiv. У присутності видавця Дана Павличко (Dana Pavlychko) та перекладача книги Ірина Славінська. У дослідженні автор аналізує документи, особисті щоденники, анекдоти, народні пісні, газети та інші пам’ятки, які найкраще ілюструють формування рис маскулінності. За точку відліку Андре Рош бере Французьку Революцію, яка змінила сприйняття: чоловіка-короля, чоловіка-батька, чоловіка-воїна, чоловіка для сім’ї та для суспільства. Автор розглядає сприйняття чоловічого тіла та зовнішності, зміни в чоловічій освіті та обрядах ініціації. Окремі розділи присвячені зміні вимог до «справжнього» чоловіка відповідно від потреб міста чи села. Початок о 19.00 у Французькому інституті в Україні (вул. Гончара, 88). Сторінка події – тут.

1 жовтня, КИЇВ – Прес-клуб «Що допоможе Україні позбутися статусу країни секс-туризму?»

Прес-клуб в рамках міжнародного просвітницького семінару на тему сучасних методів скорочення торгівлі людьми та попиту на сексуальну експлуатацію. Захід проводить ВГО "Центр-Розвиток демократії" спільно з @Національна рада жінок України (в рамках проекту "Доступ до правосуддя для жертв насильства" за підтримки @Посольство королівства Нідерланди в Україні, програма МАТРА) та @Державного комітету з телебачення та радіомовлення. Метою заходу є виконання міжнародних зобов’язань України в сфері боротьби з торгівлею людьми і експлуатацією проституції та протидії всім формам експлуатації щодо жінок, а також розробка відповідних рекомендацій та підготовка до міжнародної акції «16 днів проти насильства». Координаторки: Марія Дмитрієва, Анна Абмарцумова. Початок о 15.00 у прес-центрі Державного комітету з телебачення та радіомовлення (Хрещатик, 26). Для участі необхідна реєстрація. Детальніше – тут.

2 жовтня, КИЇВ - Лікбез про гендерну рівність та недискримінацію

Фемінізм, гендерна рівність, недискримінація, протидія насильству — про це говоритимемо з міжнародними експертами 2 жовтня в Інституті журналістики. Зустріч буде цікава як тим, хто вже вивчає означені проблеми, так і тим, хто намагається збагнути, чим спричинена глобальна активізація антидискримінаційних рухів. 
Модераторка заходу – Марія Дмитрієва – феміністка, гендерна дослідниця, засновниця Фемінізм УА. 
Експерти: Меган Вокер – виконавча директорка, Лондонський центр допомоги жінкам-жертвам насильства, Канада; Таїна Б’єн-Еме – виконавча директорка, Коаліція з протидії торгівлі жінками (CATW); Грегуар Тері – виконавчий директор, Коаліція протидії проституції (CAP), Франція; Хелен МакДонадд – співголова організації «Шведська модель негайно!», Велика Британія, Надія Ковалевич – менеджерка з комунікацій Фонду народонаселення ООН в Україні. Початок о 16.00, Інститут журналістики, ауд. 32. Для участі необхідна реєстрація.  Сторінка події.

2 жовтня, ЛЬВІВ - Відкрита лекція Мар’яни Байдак

Відкрита лекція Мар’яни Байдак про сімейні відносини українців в умовах роздільного життя в роки Першої світової війни. Доповідачка: Мар’яна Байдак – к.і.н., асистентка кафедри новітньої історії України імені Михайла Грушевського Львівського національного університету імені Івана Франка, членкиня Української асоціації дослідників жіночої історії. Місце проведення: авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а. Час проведення: 16:15-18:00. Детальніше – за посиланням.

4 жовтня, КИЇВ - Тренінг з цифрової безпеки для представниць жіночих організацій

Запрошуємо на тренінг з цифрової безпеки, під час якого розкажуть, як в цифровому світі краще захищати персональну та робочу інформацію, перешкоджати викраденню особистих та робочих акаунтів та багато іншого. Під час тренінгу розглянуть кейси з цифрової безпеки, що характерні для жіночих організацій та їхньої роботи. Усі деталі – за посиланням.

5 жовтня, КИЇВ - Жіноче лобі: під прицілом можливостей 

Жіноче Лобі — ініціатива для прогресивних жінок зі всієї України, яка собою представляє серію освітніх прокачок щодо реалізації гендерної політики в Україні та Європі. Головні теми: жіноче лідерство. Менторство, освіта у сфері гендерної рівності, обговорення та спільне вирішення «жіночих» питань, створення можливостей для втілення потенціалу жінок. Захід організовується в партнерстві з Регіональним Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні.  Всі витрати, пов'язані з навчанням — покриваються організаторами. Детальніше – за посиланням.

5 жовтня, КИЇВ - Мистецтво проти ночі: Зустріч з Оленою Шевченко

Мистецтво проти ночі - новий формат зустрічей у PinchukArtCentre, в рамках якого пропонують провести вечір п’ятниці у компанії художників та лідерів думок. Цього разу авторську екскурсію виставкою «І знову демократія?» проведе Olena Shevchenko - правозахисниця та експертка з прав людини, недискримінації, прав ЛГБТКІ, фемінізму, міжнародної адвокації, співзасновниця та голова громадської організації «Інсайт». З 2016 року Олена – співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні та членкиня правління міжнародної правозахисної організації ILGA-Europe. Місце зустрічі - 2 поверх PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2), експозиційний простір виставки «І знову демократія?». Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Початок о 20.00. Сторінка події - тут

1 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2312
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою