18 квітня, 2024

Події 10-16 червня 2019 року

10 червня 2019
Поширити в Telegram
2149

11 червня, ЛЬВІВ - It Girls Club: Time-Management Edition

Оскільки на попередній зустрічі було виявлено багато інтересу до тайм-менеджменту, то давайте про нього і поговоримо! Але не тільки, маю для вас ще дещо цікаве ;) Пограємо в ігри, попрактикуємо корисні лайфхаки, поділимось досвідом і просто приємно проведемо час разом. Буде весело і продуктивно :)Для кого? IT підприємиці, дизайнерки, розробниці, маркетологині, контенщиці, ІТ спеціалістки. Формат події: модерована зустріч для обміну досвідом. Вхід безкоштовний, але потрібно зареєструватись (кількість місць обмежена). Початок о 18.30 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка подїі. 

11 червня, КИЇВ - Чому в українському мистецтві є великі художниці

Вже 11 червня о 18:00 у навчально-освітньому центрі Фонду Олени Пінчук відбудеться презентація книжки і дискусійна панель «Чому в українському мистецтві є великі художниці». Цю книжку було видано до Книжкового Арсеналу дослідницькою платформою PinchukArtCentre. І це одна з перших спроб розповісти історію українського мистецтва через гендерний фокус періоду кінця ХІХ - початку XXI століття. Ця історія складена з прихованих сторінок біографій діячок українського мистецтва, де поряд із визначними постатями можна побачити й імена тих, хто був забутий або маловідомий широкому загалу. До книги увійшли тексти про Катерину Білокур, Тетяну Яблонську, Ксенію Гнилицьку, Олександру Екстер, Анну Звягінцеву, Тетяну Іляхову, Жанну Кадирову, Марту Кузьму, Ладу Наконечну, Марію Примаченко, Аліну Клейтман та інших. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Сторінка події. 

12 червня, КИЇВ - Страхи, проблеми, табуйовані теми чоловічого світу

12 червня 2019 о 18.30 (середа) в Буква (вул. Б. Хмельницького, 3б, метро Театральна, Київ) відбудеться чергова дискусія в рамках Масштабного проекту знань "Інтелектуальні дискусії". Тема: Страхи, проблеми, табуйовані теми чоловічого світу. Детальніше - тут
- Страх, що пізнають страхи?
- Страх відсутності мужності, маскулінності, самодостатності і самореалізації?
- Численні публікації про питання дітей і жінок. І зовсім крапля - про страхи, проблеми, табуйовані теми чоловічого світу.
- Абстрактні відповіді і узагальнення чоловіків як реакція на страх?
- Вплив виховання на формування страхів, проблем, табуйованих тем у чоловічому світі?
- З ким діляться чоловіки інформацією про свої страхи? Друзі, психотерапевт чи ...?
- Чи може долання чоловічих страхів, проблем, озвучення табуйованих тем навести лад у людських взаємодіях?

12 червня, КИЇВ - "Diversity: як будувати своє життя без стереотипів

Вже 12 червня о 19:00 (вул. Володимирська, 43) не пропустіть менторську зустріч з правозахисницею Liza Kuzmenko "Diversity: як будувати своє життя без стереотипів і дискримінації та чому гендерна рівність вигідна?" «Ми, діти 90-х років, тоді практично нічого не чули про права людини, а тим більше про гендерну рівність. Натомість, мали багато стереотипів та упереджень за ознакою статі. Мені постійно наголошували, що потрібно поводитися чемно, бо «ти ж дівчинка!». Я відчувала цей дисонанс, таку дуже низову, побутову несправедливість. На зустрічі ви дізнаєтесь: Як відрізнити стереотипи від упереджень та дискримінації. За якими ознаками можуть дискримінувати людину. Хто боїться фемінізму в Україні та чому гендерна рівність вигідна?  Що таке сексизм та як його уникати? Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Сторінка події.

13 червня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Рококо

Легкість, ніжність, примхливість - такими є характерні риси художнього стилю рококо. Проте в цей період можемо не тільки говорити про кар'єру професійної художниці, а також і про успішний арт-бізнес на тогочасному ринку мистецтва.
Характерні особливості розглянемо на прикладах робіт Розальби Карр'єри, Анни Розіни де Гаск, Марі-Сюзанни Рослін, Марґеріт Жерар. В цей період декоративно-ужиткове мистецтво відіграє важливу роль, значно зростають вимоги замовників до художніх особливостей порцеляни, меблів, мережива та тканин. За сприяння короля Франції Луї XV маркіза Помпадур засновує порцелянову мануфактуру. Одна з найуспішніших у свій час Севрська порцелянова мануфактура і сьогодні залишається в полі зору колекціонерів. Початок о 19.00 за адресою вул. Городоцька, 36. Сторінка події. 
 

13 червня, КИЇВ - Презентація «Жінки та чоловіки в енергетичному секторі України»

Жінки та чоловіки в українській енергетиці: рівні права і можливості чи сектор дискримінації? Презентація та обговорення результатів дослідження «Жінки та чоловіки в енергетичному секторі України», яке було виконано з метою виявлення найбільш актуальних гендерних проблем у сфері працевлаштування в енергетичному секторі України. Спікер/-ки:
▪️ Kateryna Levchenko, Урядова уповноважена з питань гендерної політики (tbc);
▪️ Oleksandr Diachuk, ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАНУ», керівник групи авторів і авторок;
▪️ Ганна Герасименко, Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України, наукова редакторка дослідження;
▪️ Valentyna Beliakova, президентка Жіночого енергетичного клубу України, Директорка TIU Canada в Україні.

Модераторка: Oksana Aliyeva, Фонд ім. Г. Бьолля в Україні Презентація вдібудеться 13 червня о 12:00 в Український кризовий медіа-центр (вул. Хрещатик, 2). Вхід вільний, реєстрація за посиланням. Cторінка події. 

14-16 червня, КИЇВ - Бізнес нового тисячоліття:від маленької ідеї до великого рішення

Як вирішувати соціальні проблеми, заробляючи при цьому кошти? Як реалізувати свою бізнес-ідею, оминувши потенційні «підводні камені»? Як розпочати, не здатись та досягти успіху жінці-підприємниці у місті мільйоннику? Дізнайтесь відповіді на ці та інші запитання, пов’язані із початком та веденням соціального підприємництва, на тренінгу «Бізнес нового тисячоліття: від маленької ідеї до великого рішення», що реалізується ГО «Жіноча Ліга» за підтримки Лундського університету та Шведського Інституту. Коли? 14-16 червня 2019. Де? Creative Women Space, Михайлівський провулок, 9б, Київ Кого запрошуємо? Мешканок міста Києва, які мають бажання та ідею щодо відкриття та розвитку власного соціального підприємства. Детальніше - за посиланням. 

15-16 червня, ЗДВИЖІВКА - Усі Свої: дводенний табір-тренінг

Запрошуємо тебе з 15 по 16 червня на літній табір-тренінг «Усі Свої». Протягом цих двох днів ми спробуємо разом створити простір вільний від упереджень, адже кожен з нас унікальний, має свої особливі потреби та способи їх виражати. Ми хочемо створити не просто "добрий" табір, а й поговорити про те, як нести ці ідеї в світ. Що на тебе чекає?
- насичені та цікаві два дні (15-16 червня) в наметовому містечку (с.Здвижівка під Києвом);
- психологічні ігри та тренінги;
- майстер-клас з планування проектів;
- живе спілкування з небайдужими однолітками,
- творчі посиденьки біля багаття, театральні тренажі та спортивні ігри край озера;
- свіже лісове повітря та чорниця:)
Деталі та умови: табір відбуватиметься у форматі рівний-рівному, де всі учасники/організатори - волонтери, тож ми спільно піклуємось один про одного. Звичайно, є люди, які все придумали, спланували логістику й програму, але ти завжди можеш запропонувати свою ідею або допомогу. 2 дні ми будемо жити у форматі наметового табору: у нас є і намети, і все для приготування їжі, і дрів у лісі достатньо, і озеро недалеко. Але ти маєш бути готовий/готова: 1. до чергування по кухні (в міні групах), 2. взяти свій коремат та спальник і відповідно підготуватись (ми надішлемо список потрібних речей), 3. до комарів (так вони, на жаль, в лісі є), і, найважливіше, до знайомста і співжиття, хоч і протягом короткого терміну, з новими, але дуже цікавими людьми. Більше інформації - тут

10 червня 2019
Поширити в Telegram
2149
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою