25 квітня, 2024

Події 10-16 грудня 2018 року

9 грудня 2018
Поширити в Telegram
2363

Події 10-16 грудня 2018 року

10 грудня, КИЇВ - Імплементація Національної стратегії у сфері прав людини

В рамках Всеукраїнський тиждень права 10 грудня відбудеться публічне обговорення звіту про виконання Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року "Імплементація Національної стратегії у сфері прав людини у 2018 році: результати та подальші кроки". Організатори заходу - Міністерство юстиції України спільно з Представництвом ООН в Україні, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Міністерство закордонних справ Королівства Данії. Захід відбудеться за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 року № 1393-р «Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року». Місце проведення: м. Київ, вул. Десятинна, 12, галерея «Д12». Початок о 14:00. Участь за попередньою реєстрацією. Сторінка події – тут.   

10 грудня, ЗАПОРІЖЖЯ - ОБСЄ Cafe у Запоріжжі

У рамках всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) проведе інтерактивну дискусію про боротьбу з гендерно зумовленим насильством у Запоріжжі та по всій Україні. У програмі заходу: вступне слово пані Феліції Гордон, Керівника адміністрації Голови СММ, міжнародного експерта з багатим досвідом у сфері безпеки та розбудови миру, зокрема, в Україні, Центральноафриканській Республіці, Південному Судані та Східному Тиморі; презентація про роль чоловіків у боротьбі з ґендерно зумовленим насильством (Олексій Харламов); презентація про просування ґендерної рівності як інструменту для боротьби з гендерно зумовленим насильством (Тамара Огородова); неформальне спілкування зі спостерігачами СММ ОБСЄ, які виконують покладені на них завдання з моніторингу безпекової ситуації і дотримання прав людини в Україні, зокрема, стежачи за питаннями, пов’язаними з ГЗН, і звітуючи про них; питання та відповіді, обговорення, нетворкінг. Участь за попередньою реєстрацією. Початок об 11.00 в готелі Інтурист (Соборне авеню, 135). Сторінка події.

10 грудня, КИЇВ - Презентація діяльності ЮрФем

Якщо Ви хочете розвиватися разом із професійною спільнотою юристок - тоді Вам до нас! ЮрФем будує власну мережу задля обєднання юристок по регіонах навколо питань захисту прав жінок. З 25.11 по 10.12. в Україні триватиме Міжнародна кампанія "16 днів протидії гендерно-обумовленому насильству". Саме у ці дні поговорять про залученість юридичної спільноти до захисту прав постраждалих від гендерно-обумовленого насильства; роботу ЮрФем у напрямку адвокації питань захисту прав жінок, постраждалих від насильства;  наявні механізми захисту прав постраждалих та їх застосування у юридичній практиці; чи важливо юристкам обєднуватися та як ми разом можемо впливати на якісні зімни? Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Деталі щодо місця проведення заходу будуть повідомлені зареєстрованим учасницям/учасникам. Сторінка у ФБ.

10-12 грудня, КИЇВ - Фільм «Вествуд: панк, ікона, активістка»

Вів’єн Вествуд — одна з засновниць панк-руху у Лондоні. Колишня дружина Малькольма Макларена, менеджера Sex Pistols. Але про це Вів’єн згадувати не хоче та відверто нудиться від питань про ті часи. Тепер Вів’єн Вествуд — активістка. Навіть на зйомку цього фільму вона погодилася з умовою, що його більша частина буде присвячена її участі в екологічних рухах. Режисерка погодилася, але зробила по-своєму. Ця стрічка розповідає про заснування бренду Вів’єн від самого початку. З нею хотіли працювати на волонтерських засадах, просто заради того, щоб бути ближче до харизматичної дизайнерки. Тепер її компанія має власну раду директорів, але Вів’єн як і раніше залишається відданою своїм принципам. Фільм демонструється українською мовою у кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19). Детальніше про квитки – за посиланням.

11 грудня, КИЇВ - Дівчата зрізають коси. Презентація книги про жінок на війні

Український інститут національної пам’яті презентує книгу про жінок на війні. Книга “Дівчата зрізають коси” містить спогади 25 жінок-військових, які брали участь в АТО у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014-2018 рр. як стрілки, кулеметниці, медики, мінометниці, снайперки тощо.  У спогадах йдеться про бойові операції різних років на Луганщині та Донеччині, про звільнення українських міст та сіл від окупантів, спогади про побратимів, місцевих мешканців, воєнний побут, а також роздуми про становище жінки в українському війську в різні періоди війни. Розповіді доповнені фотографіями із зони бойових дій. Ці історії було записано з листопада 2017 до липня 2018 року воєнною кореспонденткою Євгенією Подобною.  У презентації книги візьмуть участь всі, хто працювали над збірником, та героїні-учасниці бойових дій. Початок о 18.30, Національний музей літератури України (вул. Богдана Хмельницького, 11). Вхід вільний. Більше про захід – за посиланням.

11 грудня, КИЇВ - Феміністичні поетичні читання: Марія Толмачова

В рамках літературної програми до виставки «Свій простір» PinchukArtCentre запрошує на феміністичні поетичні читання в експозиції.  Молода українська поетка Marka Wideznar прочитає власну поезію та розповість про особливості фем- та квір- літератури сьогодні. Авторка публікувала свої вірші у «Поетичному листку» та на Літцентр під псевдонімом Марка. Місце проведення - 4й поверх PinchukArtCentre, експозиція виставки «Свій простір». Участь безкоштовна. Реєстрація обов'язкова.  Кураторка літературної програми до виставки «Свій простір» учасниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre Катерина Яковленко. Початок о 19.00. Детальніше – за посиланням.

11 грудня, КИЇВ - Лекція «Машини сексуальної революції Вільгельма Райха»

У вівторок, 11 грудня, у київській Книгарні Є (вул. Лисенка, 3) професорка Школи комунікацій Університету Саймона Фрейзера (Канада) та авторка передмови до книжки Крістофера Тернера «Пригоди в оргазмотроні» Світлана Матвієнко прочитає лекцію «Машини сексуальної революції Вільгельма Райха». Перед слухачами відкриється історія австрійського та американського прихоаналітика, який народився в Україні та став одним із найвпливовіших та найбільш горезвісних мислителів ХХ сторіччя. Початок о 18:30. Вхід вільний. Детальніше – за посиланням.

12 грудня, ДНІПРО - Кінопоказ із обговоренням за кавою

ГО "Гендерний клуб Дніпро" за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля в Україні запрошує Вас на показ і обговорення за кавою фільму «She’s Beautiful When She’s Angry» («Вона прекрасна, коли злиться», 2014, реж. Mary Dore). Кінопоказ відбудеться о 18.30 в Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5а). Документальний фільм про розгортання другої хвилі фемінізму у США у 1966-1971-х рр. Вустами самих активісток стрічка розказує про розвиток феміністичного руху і його виклики у другій половині ХХ ст.. Тут можна почути виступи Бетті Фрідан (NOW), послухати спогади Кейт Міллет та дізнатись про різноманіття активістського досвіду від представниць рухів як SNCC Black Women Liberation Commitee, Cell 16, Jane, Lavander Menace. З екрану з вами також поговорять авторки відомого бестселеру «Our Bodies, Our Selves», а ще історикині, мисткині та журналістки, які писали і творили про жінок і для жінок. Починаючи від Національної Організації Жінок (NOW), яка, перш за, все критикувала видиму економічну і політичну нерівність жінок в американському суспільстві 1950-60-х, фільм розкриває, як поступово феміністичний рух звертав увагу на все глибші проблеми суспільства, за вирішення яких варто боротися: право на аборти і контрацепцію, видимість і права лесбійок, права кольорових жінок, класова нерівність, жіноча сексуальність, використання жіночих образів у мистецтві і репрезентація жіночого досвіду в історії. Сторінка події.  

13 грудня, КИЇВ - Форум: Жінки та креативні індустрії

Креативні індустрії стали новою моделлю зростання економіки в європейських державах. Так, наприклад, за даними компанії EY в у креативному секторі Європейського Союзу працевлаштовано понад 7 мільйонів осіб. У Великобританії — це 77 млрд фунтів та 1,7 мільйона робочих місць. Креативні індустрії — система, в якій і творчість, і соціально-культурний аспект визнані однаково важливими. Вони походять з індивідуальної творчості, навичок і талантів і мають потенціал до формування добробуту і створення робочих місць через генерування та використання інтелектуальної власності. Креативний простір Creative Women Space запрошує жінок, представниць жіночих та феміністичних організацій, а також жінок з інших інституцій та сфер, яких цікавить тема креативних індустрій та розширення прав та можливостей жінок (women empowerment), взяти участь у Форумі “Жінки та креативні індустрії”. Для участі в Форуму необхідно заповнити реєстраційну форму  та оплатити організаційний внесок в розмірі 200 грн. Дедлайн подачі заявок – 10 грудня. Форум розпочнеться о 10.00 в Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка подїі.

14 грудня, ЖИТОМИР – Презентація діяльності ЮрФем

Якщо Ви хочете розвиватися разом із професійною спільнотою юристок - тоді Вам до нас! ЮрФем будує власну мережу задля обєднання юристок по регіонах навколо питань захисту прав жінок. З 25.11 по 10.12. в Україні триватиме Міжнародна кампанія "16 днів протидії гендерно-обумовленому насильству". Саме у ці дні поговорять про залученість юридичної спільноти до захисту прав постраждалих від гендерно-обумовленого насильства; роботу ЮрФем у напрямку адвокації питань захисту прав жінок, постраждалих від насильства;  наявні механізми захисту прав постраждалих та їх застосування у юридичній практиці; чи важливо юристкам обєднуватися та як ми разом можемо впливати на якісні зімни? Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Деталі щодо місця проведення заходу будуть повідомлені зареєстрованим учасницям/учасникам. Сторінка у ФБ.

15 грудня, КИЇВ - New Year Fem Party

Запрошуємо на новорічну феміністичну вечірку. Пригощатимуть вином, а також працює правило bring your own bottle – приносьте вино, сири і фрукти, олів'є!  У програмі музика, вінілові платівки, конкурси і подарунки, нетворкінг, танці, нові знайомства. Вечірку організовують: Гендер в деталях та Creative Women Space. Чоловіки-профеміністи також very welcome! Будемо пити за гендерну рівність, чінь-чінь! Вхід вільний за реєстрацією.
Якщо плануєте відсвяткувати разом з нами, будь ласка, заповніть цю форму. Сторінка події у ФБ.

9 грудня 2018
Поширити в Telegram
2363
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою