23 квітня, 2024

Події 11-17 березня 2019 року

10 березня 2019
Поширити в Telegram
2972

Події 11-17 березня 2019 року

10-17 березня, КИЇВ – Виставка "Безстрашні. Частина І"

Виставка та лекторій «Безстрашні: вони творять фемінізм в Україні. Частина І» розповідає про тих 12 героїнь, інтерв’ю з якими ми уже мали честь опублікувати на сайті «Гендер в деталях»: https://genderindetail.org.ua/spetsialni-rubriki/bezstrashni/. Влучні спостереження, дошкульну критику, та мудрі поради від видатних жінок доповнюють їхні портретні світлини. Фотографині Олені Ангеловій вдалось показати візуально той досвід, який стоїть за плечима кожної. Авторка проекту та виставки: Tamara Martsenyuk. Виставка триватиме до 11 квітня 2019 р. Адреса: Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події.

11 березня, КИЇВ - Публічна дискусія «Рівність між чоловіками та жінками»

Київська школа економіки та Національний Демократичний Інститут (НДІ) запрошують усіх охочих відвідати публічну дискусію «Рівність між чоловіками та жінками: українські та світові тренди», що відбудеться 11 березня о 19:00. Обговорюватимуть рівні права та можливості чоловіків та жінок, а також внесок українських жінок у різні сфери життя країни та світу. Подія присвячена відкриттю виставки ілюстрацій до книги «Це зробила вона». Виставка «Це зробила вона» триватиме в стінах школи протягом місяця – з 11 березня до 12 квітня. Експозиція складається з картин-ілюстрацій до книжки “Це зробила вона”, створеної видавництвом “Видавництво” за підтримки Швеції та Національного Демократичного Інституту (НДІ) у 2018 році. Книжка розповідає про 50 видатних українок та була розроблена за участі понад 120 українських авторів та авторок, ілюстраторів та ілюстраторок. Модераторка дискусії: Ірина Славінська, активістка та гендерна координаторка кампанії «Повага». Участь у заході безкоштовна та потребує попередньої реєстрації за посиланням. Адреса: Kyiv School of Economics (вул. Дмитрівська, 92-94). Сторінка події.  

12 березня, ЛЬВІВ - Жінки у Вікіпедії

Сьогодні менше 15% біографічних статей в українській Вікіпедії описують жінок. Але це зовсім не означає, що серед усіх людей, про яких варто писати статті у Вікіпедії, жінки становлять лише 15%. Існує безліч науковиць, мисткинь, спортовиць, політикинь та інших видатних жінок, про яких ще не створено статті. І це можеш зробити ти. Нині з'являється все більше інформації про жінок в історії мистецтва, науки, спорту, політики. Часто їхній внесок не був оцінений сучасниками і сучасницями, а інколи був приписаний чоловікам або забутий у наступні роки. Утім, не менш важливими в контексті Вікіпедії є й діячки сьогодення. Разом поговоримо про те, як можемо це виправити, яким критеріям повинна відповідати стаття у Вікіпедії і як створити свою першу вікістаттю. Після цього ми спільно писатимемо статті, навчаючись це робити на практиці. Детальніше про подію за посиланням. Для участі, будь ласка, заповніть реєстраційну анкету. Початок о 18.00 за адресою вул. Мулярська, 2А («Перша Львівська Медіатека»). Сторінка події.

12 березня, КИЇВ – Розмова про гендер з амасадором ЄС в Україні Hugues Mingarelli

EU-Ukraine Women in Politics запускає серію Gender Talks вже цього вівторка. Публічні заходи обєднають разом позитивних людей, які обговорюватимуть теми гендерної рівності й європейського шляху України. Їхній особливий гість Hugues Mingarelli розповість про свій досвід і про погляди на жінок у політиці. Захід відбудеться у формі відкритої дискусії, тому усі запитання й коментарі будуть почутими. Де: Urban Space 500 (вулиця Бориса Грінченка, 9). Сторінка події.

13 березня, КИЇВ – Дискусія з Оксаною Дюжер «Як вдягнути гендерні окуляри»

Оксана розкаже свою історію пізнання гендерних аспектів життя – в родині, школі, студентському альпіністському клубі, журналістській роботі й перших міжнародних організаціях в Україні на початку 90-х. Вона познайомить з найпершими гендерними проектами в рамках Програми Розвитку ООН в Україні: «Gender in Development», «Підтримка жінок-фермерок», перший в Україні гендерний ярмарок «Арка», проектами гендерного партнерства: «Ольга та Олег». Ви зможете також поділитися власним досвідом, як вам вдається будувати своє життя, стосунки з людьми крізь призму гендерної рівності та як виглядає ваш світ, якщо дивитися на нього через «гендерні окуляри». Початок о 13.00 у Creative Women Space (пров. Михайлівський, 9Б).  Вхід вільний, за реєстрацієюСторінка події.

14 березня, КИЇВ - Жінки, які змінюють Київ: Ольга Мирцало

«Жінки, які змінюють світ» - серія зустрічей, присвячених Міжнародному дню боротьби за права жінок. 14-го березня відбудеться друга зустріч серії, "Жінки, які змінюють Київ" – у вас буде можливість поспілкуватися з Ольгою Мирцало (Olya Myrtsalo), засновницею спільноти Київ дружній до батьків і малюків - Kyiv Baby/Parent Friendly Places. Активістки та активісти спільноти протидіють соціальній ізоляції батьків з малюками та спонукають батьків до посилилення активізму з метою протидії дискримінації та перетворення простору у дружній до батьків і малюків. Захід відбудеться в конференц-залі кінотеатру "Жовтень", вулиця Костянтинівська, 26. Час проведення: четвер, 14 березня, 19:00-20:30. Вхід вільний! Приходьте зі своїми малюками. Сторінка події.

14 березня, Слов'янськ - Дискусія #Пишемо_про_жінок

Книгарня "Є" Слов'янськ та Слов'янська книжкова толока запрошують на Дискусію: #Пишемо_про_жінок, що відбудеться 14 березня. Початок – о 17:00. Розмова з журналісткою, правозахисницею і учасницею Слов'янської книжкової толоки Olha Vesnianka (м.Київ). Модераторка Екатерина Гончар (Катерина Гончар). У березні традиційно чимало інституцій і музеїв, бібліотек і книгарень по всьому світу відзначають «Місяць жіночої історії». Це міжнародна ініціатива вшанування жінок в історії людства. Протягом березня у країнах, де підтримують ідею висловлення поваги до ролі жінок, відзначають «Місяць жіночої історії», адже саме у березні – Міжнародний день прав жінок. 14 березня о 17:00 у Книгарня "Є" Слов'янськ – зустріч з журналісткою, правозахисницею, учасницею Слов'янська книжкова толока Olha Vesnianka. Ольга Веснянка також є співзасновницею Кампанії проти сексизму «Повага». Сторінка події. 

14 березня, ХАРКІВ - Дискусія "Місце жінки - в бізнесі"

Чи мають чоловіки і жінки в Україні рівні можливості для зайняття підприємницькою діяльністю? Якою є ситуація в українському бізнесі: скільки жінок володіють бізнесом, яким є представництво жінок на керівних посадах у бізнес-компаніях? Які індикатори «вимірювання» гендерної рівності у бізнес-середовищі використосуються у європейських та інших країнах? Яка ситуація з гендерною рівністю у бізнесі в країнах ЄС? На ці та інші питання ми будемо шукати відповіді 14 березня 2019 року на публічній дискусії “Місце жінки – в бізнесі”. До участі ми запрошуємо жінок і чоловіків, які займаються підприємництвом або планують відкрити власну справу, досліджують стан гендерної рівності у бізнесі та на ринку праці в Україні і цікавляться цими питаннями, готові до відкритої змістовної дискусії і пошуку сенсів. Для участі у заході просимо пройти реєстрацію за посиланням. Початок о 19.00 за адресою вул. Скрипника, 14А. Сторінка події
 

14 березня, ПОЛТАВА - Невидимий батальйон у Полтаві

А ви прийдете зустрітися з нами у Полтаві на показі повнометражного фільму "Невидимий батальйон"? Це фільм, який розповідає історії українських жінок, що брали участь у війні з Росією. Сеанс відбудеться 14 березня 2019-го року о 10:00 в Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя. «Невидимий батальйон» - це фільм, в якому зібрано шість історій жінок-військовослужбовиць. Ці історії розказали три українські режисерки: Ірина Цілик, Світлана Ліщинська та Аліна Горлова. Героїні фільму мають неповторний життєвий досвід, вік, військові та цивільні професії. Проте їх всіх об’єднала ця війна. Саме їхні історії відтворюють панорамну картину становища жінок у Збройних Силах. Початок о 10.00 у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя (вул. Соборності, 23). Вхід вільний. Сторінка події
 

14 березня, КИЇВ – Кінопоказ «Явних проявів немає»

«Явних проявів немає» – це фраза, яку часто чують наші військові в лікарнях після повернення з фронту. Але поки на тілі немає фізичних поранень, не лише лікарі, але й суспільство загалом не помічає інших проблем. Фільм розповідає історію жінки, яка повертається з війни на Сході України. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) і панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Це історія Оксани Якубової – ветеранки АТО, заступниці командира батальйону по роботі з особовим складом 54-ї окремої механізованої бригади.Проект реалізований в рамках проекту OOН Жінки «Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки», що фінансується Урядом Швеції. Творча команда: режисерка – Аліна Горлова, продюсерка – Марія Берлінська, виконавча продюсерка – Оксана Іванців, оператор – Олексій Кучма, монтаж – Аліна Горлова, звукорежисер – Василь Явтушенко, композитори – Ptakh Jung. Виробництво: Rights in Ukraine - Tabor LLC, Institute of gender programs, Невидимий Батальйон / Invisible Battalion, 2018. Участь безкоштовна, але за попередньою реєстрацією. Показ відбудеться у кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), початок о 19.00. Сторінка події.

15 березня, КИЇВ - Чи можлива гендерна рівність в Україні

Благодійний магазин Ласка долучається до діалогу про права жінок. Наступної п’ятниці у нас важлива подія – спільно з Center for Civil Liberties / Центр Громадянських Свобод ми організовуємо розмову з експерткою Сашею Романцовою. На початку обговорення буде перегляд документальної короткометражки від Кіноклуби Docudays UA "МОРІОМ". А також поговоримо про принципи гендерної рівності; що таке "прихована гендерна дискримінація" та як вона проявляється в Україні; як гендерна нерівність впливає на економічний, соціальний та політичний розвиток країни. Саша Романцова (Sasha Romantsova) - активістка та правозахисниця, виконавча директорка Центру Громадянських Свобод, волонтерка Євромайдан SOS, спікерка на TEDx. Центр громадянських свобод (ЦГС) - організація, заснована у 2007 році для просування цінностей прав людини. Участь безкоштовна, реєстрація за посиланням. Початок о 19.00 у Благодійному магазині Ласка (Малопідвальна, 15). Сторінка події. 

15 березня, ХАРКІВ - Місце жінки в музиці: Концерт українських композиторок

15 березня 0 19:00 в «COME IN» art gallery відбудеться концерт музики українських композиторок. В рамках проекту Тиждень жіночої солідарності. Харків.
Вхід Вільний. В концерті беруть участь:
Проект "перша_стрічка" (Київ)
Tetyana Khoroshun, композиторка
Марія Титова, голос, бітбокс
Inga Loginova, флейта

Katerina Vie Катерина Палачова - композиторка та піаністка з Харкова
Anastasia Budko, скрипка
Анжеліка Бондаренко, вокал.
Сторінка події. 

15 березня, КИЇВ - Третя Конференція "Жінки в STEM: від мрії до дії"

Якщо Ви працюєте у STEM та бажаєте провести березневу п’ятницю з успішними жінками, тоді чекаємо вас на Третій Конференції “Жінки в STEM: від мрії до дії”! Під час конференції Ви дізнаєтесь про лайфхаки для жінок в STEM-професіях; як стати лідеркою у своїй справі; які навички потрібні успішній жінці; таємниці досягнення успіху від спікерок. Отримаєте практичні поради, які зможете застосувати у своїй роботі вже завтра та познайомитесь з жінками, яка надихають та які працюють в STEM-професіях. Початок о 9.30 у Premier Hotel Rus (вул. Госпітальна, 4). Для участі Вам необхідно зареєструватись до 10 березня 2019 року. Посилання для реєстрації. Сторінка події.

15 березня, Нью-Йорк - Зустріч з учасницями ООН Комісії Статусу Жінок

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій при ООН запрошує на зустріч з учасницями ООН Комісії Статусу Жінок! В програмі показ документального фільму, розмова про розвиток жінок в Україні, канапки, вино та дружня компанія! В Домівці Союзу Українок: Ukrainian National Women’s League of America, Inc, 203 Second Avenue. Початок о 17.00. Сторінка події.

16 березня, КИЇВ - ЛітКлуб 1991. Обговорюємо Букерівських лауреаток

"Що почитати?" - перше питання, яким ми задаємось, наважившись витратити безцінний вільний вечір за книгою. У пошуках достойного чтива пропонуємо заглянути до списку Букерівських лауреатів і прочитати детективний трилер "Сліпий убивця" Маргарет Етвуд та дебютний роман індійської письменниці Арундаті Рой "Бог дрібниць". Прочитати, а потім у субботу, 16 березня, о 14:00 забігти до кав`ярні 1991, аби від душі наговоритись про неочікувані читацькі відкриття під обкладинками цих книг. Спікери літклубу книжкові оглядачки Liliia Gordiienko та Yuliia Lazarenko. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Де? 1991 місце вільних людей (вул. Межигірська, 56). Сторінка події
 

16 березня, ЖИТОМИР - Форум «Право на гідні пологи»

Запрошуємо Вас на П'ятий Форум "Право на гідні пологи", який відбувається у рамках загальнонаціональної кампанії привернення уваги до проблем сімей в українських містах на право на природні пологи, гідне ставлення та дотримання медичних протоколів ведення нормальних пологів. У програмі форуму передбачаються такі блоки:права жінок і сімей під час вагітності, на пологах та післяпологовий період від партнерів Природні Права Україна; приклади кампаній з покращення умов у пологових будинках Львова та Івано-Франківську від партнерів Нове життя в нових умовах #пологові_ІФ; багато корисної інформації про ведення пологів і підготовку до них. Реєстрація за посиланням. Беріть з собою діток, їх розважать аніматори на цікавих майстер-класах. Початок об 11.00 за адресою Місцевий навколокультурний простір (вул. Скорульського,5). Сторінка події.

16 березня, КИЇВ - Гендерно-зумовлене насильство: все, про що ви хотіли спитати

У рамках Виставка "Безстрашні. Частина І." запрошуємо на лекцію Марта Чумало, співзасновниці Центр "Жіночі перспективи", психологині, яка вже понад 20 років працює з питаннями гендерного насильства. Як відрізнити насильство від конфлікту? Які «механізми» спрацьовують у насильницьких стосунках? Чому ви не говорите, про те, що чоловіки теж страждають від насильства? Як особисто я можу допомогти? Що робити, якщо я перебуваю у насильницьких стосунках? Які новели українського законодавства? Що об"єднує кривдників? Чому вона не йде? Чого бракує в Україні для ефективної протидії насильству? Вхід вільний за умови реєстрації. Початок о 13.00 у Creative Women Space (пров. Михайлівський, 9Б). Сторінка події.

16 березня, ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ - Міфи і факти про жіноче здоров'я: запитай гінеколога

Ми дуже часто перебуваємо у полоні міфів щодо власного тіла, менструацій, гормональних змін, сексу, післяпологової депресії, інтимного життя під час вагітності та у зрілому віці, нашого здоров'я та медичної допомоги. Є пропозиція зібратися в дружньому колі жінок і поговорити. Все, що ви хотіли знати про жіноче здоров'я, але боялися запитати, не знайшли інформації, чи маєте упередження. Допоможе нам розібратися зі своїми міфами П'ятницька Тетяна Володимирівна, головна онко-гінекологиня Департаменту охорони здоров'я Хмельницької обласної адміністрації, кандидатка медичних наук. Подія відбудеться 16 березня о 13:00 в Центрі соціальної допомоги Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» (м.Хмельницький,вул.Шевченка 40/2). Обов’язкова реєстрація. Сторінка події.

17 березня, УЖГОРОД - Зустріч жінок у м. Ужгород

Мотиваційний пізній ланч з кавою та тістечками, презентація громадської організації для жінок «Жінки ВОЛІ» та кампанії «Я МОЖУ!». Ми будемо говорити про самореалізацію жінок та матерів; планування спільних жіночих ініціатив в місті та проектів, які покращуватимуть якість життя містян; як більшій кількості жінок ставати депутатками місцевих рад та Парламенту. Під час зустрічі відбудеться мотиваційний виступ Юрія Дерев’янка - лобіста законодавства, яке спрямоване на дотримання прав жінок. ЗАХІД ДРУЖНІЙ ДО ДІТЕЙ! Під час зустрічі працюватиме дитячий куточок, щоб матусі могли почувати себе комфортно та могли взяти участь у зустрічі. Початок о 12:00 за адресою Folks (кафе-кондитерська), вул. Ракоці 12. Тривалість заходу: 3 години (до 15:00). Обов’язкова реєстрація. Сторінка події.

10 березня 2019
Поширити в Telegram
2972
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою