28 березня, 2024

Події 11-17 грудня

10 грудня 2017
Поширити в Telegram
3084

12, 13 грудня, КИЇВ – Драма «Солодка Даруся»

12 і 13 грудня о 19:00 в Театрі на Подолі в Києві (Андріївський спуск, 20-Б) Франківський драмтеатр представить виставу «Солодка Даруся» за однойменним романом лауреатки Шевченківської премії Марії Матіос. Драма "Солодка Даруся" - це вражаюче одкровення в пронизливій пісенній оздобі про долю жінки на тлі і в контексті історичних подій у довоєнний та післявоєнний період окупації радянськими військами Західної України. Більше інформації – за цим посиланням.

 13 грудня, ЛЬВІВ - Відкрита Лекція Лекторію СУА "Вдома, але без дому"

Лекція «Вдома, але без дому: практики повсякдення жіночої домашньої служби у Галичині кінця ХІХ – початку ХХ століття» доповідачки Іванни Черчович, молодшої наукової співробітниці Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, відбудеться о 16.15 за адресою: авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а. На зламі ХІХ–ХХ століть серед пропозицій на ринку праці для жінок служба користувалися чи не найбільшим попитом. Для тисяч мігранток, що переїздили з сільської місцевості до міста у пошуках заробітку, вона була найпростішим способом отримати роботу. Чим жили служниці, яким був їх щоденний побут, з якими проблемами у своїй професії вони найчастіше стикалися, що визначало суспільні конотації навколо їхньої сфери зайнятості і чому? У лекції на основі матеріалів родинного листування, спогадів, щоденників, преси та художньої літератури того часу авторка шукатиме відповіді на ці запитання. Деталі – за посиланням.

14 грудня, КИЇВ – Виставка «Марія Примаченко: Від Болотні до Парижа».

У спільному виставковому проекті Музею української діаспори, Національного музею українського народного декоративного мистецтва та Всеукраїнського благодійного фонду Марії Приймаченко представлено вибрані твори видатної української художниці, які отримали широке міжнародне визнання, експонувалися в різних куточках світу на персональних та групових виставках. На виставці глядачі побачать 14 робіт Примаченко (1930-1980-их років) із фондів Національного музею українського народного декоративного мистецтва, які поцінував світ і які доволі рідко виставлялись в Україні. Відкриття виставки «Марія Примаченко: Від Болотні до Парижа» відбудеться 14 грудня о 18.00. Вхід на відкриття – за запрошеннями (або за акредитацією для преси). Виставка триватиме до 14 березня. Вартість вхідного квитка 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Адреса: Київ, вул. Московська, 40-б.Сторінка події у Фейсбуці – за цим лінком.

15 грудня, КРИВИЙ РІГ - Міждисциплінарний науково-методологічний семінар "Гендерні дослідження: від теорії до практики"

Мета проведення Міждисциплінарного науково-методологічного семінару є визначення “місця” гендерних досліджень у сучасному науковому, зокрема педагогічному дискурсі; надання консультативної допомоги науковцям, викладачам, студентам / магістрантам вищих навчальних закладів у реалізації їхніх дослідницьких завдань, пов’язаних із гендерною проблематикою; популяризація гендерних досліджень у науковому співтоваристві. Серед напрямів роботи: нормативно-правове регулювання гендерних питань в культурно-освітньому просторі, теоретичні засади гендерних досліджень, практичні аспекти впровадження результатів наукових досліджень, перспективи науково-практичного розвитку гендерного напряму в науковому дискурсі. Реєстрація учасників розпочнеться о 12.00. До 16.00 планується підбиття підсумків. Матеріали будуть надруковані в наступному (2017 №6/2) випуску "Гендерної парадигми".

15-17 грудня, ЛЬВІВ – Школа фем-активізму

Проект реалізує ГО «Феміністична майстерня» за підтримки Фонду молодих феміністок FRIDA. Два з половиною дні учасниці вчитимуть, а потім разом будуть думати над тим, як щонайдужче вдарити по патріархату. Обговорюватимуть методи фемінізму, бодіпозитиву та арт-активізму й вчитимуться шукати ресурси. Мета проекту: створити команду з тих, хто готові робити фемінізм у Львові помітним, активним і результативним. Участь безкоштовна. РЕЄСТРАЦІЯ до 10 грудня включно: https://goo.gl/forms/kD4dvkh3y8ea2fMv1. Місце події: Феміністична майстерня (площа Ринок, 42). Сторінка події у Фейсбуці – за лінком.

16-22 грудня, КИЇВ - Виставка Art of Female Orgasm / Мистецтво жіночого оргазму

На виставці сучасні художники, художниці та арт-група Light розкриють дуже інтимну тему жіночого оргазму. У своїх роботах – різних за стилем і технікою, митців і мисткинь об'єднало бажання показати світу чистоту гармонії, важливість її досягнення за допомогою фізичного задоволення. Бренд Durex, організатор виставки, провів дослідження – статистика виявилася невтішною: 2/3 жінок не завжди отримують оргазм під час сексу. Саме тому Durex організовує виставку, яка стає одночасно соціальним та арт-проектом та підтримує ідею розповісти про секс справедливо і відкрито. Місце: 1 поверх комплексу "Торонто-Київ" ("Toronto-Kyiv") (вул. Велика Васильківська, 100). Вікові обмеження – 18+.  Вхід – вільний! Більше інформації – тут.

16 грудня, ДНІПРО - Відкриття виставки "Жіночі історії в переселенні"

З 16 грудня в Галереї Артсвіт історії жінок, які змушені були змінити життя через війну в Україні і анексію Криму. Авторка проекту Ірина Харламова досліджує роль жінки в переселенні. Зростання рівня напруги і агресії в суспільстві, стереотипи у сприйнятті, розповсюдження поляризованих історій про успіхи або знедолення, які циркулюють в медіа, - чи не є це наслідком нав'язуваної картини буття? Що ховається в середині досвіду переселення? Чи можуть осягнути його інші? Відкриття проекту відбудеться о 18:00, вхід вільний. Адреса: Артсвіт, вул. Січових Стрільців, 4а. Більше інформації – на цій сторінці.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

10 грудня 2017
Поширити в Telegram
3084
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою