2 травня, 2024

Події 11-17 листопада

11 листопада 2019
Поширити в Telegram
2038

11 листопада, КИЇВ - Презентація виставки «С Ф У Ж О - 70»

11 листопада 2019 р. о 12:00 за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко у приміщенні Кабінету Міністрів України (м. Київ, вул. Грушевського, 12) відбудеться презентація виставки «СФУЖО - 70». Виставка створена Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» спільно зі Світовою Федерацією Українських жіночих Організацій з нагоди 70-ліття СФУЖО.
Мета виставки – поширити знання про СФУЖО та Український жіночий рух XX XXІ ст. в українському суспільстві та за кордоном та інтегрувати їх у культурно-освітній простір України, популяризувати діяльність СФУЖО як важливої частини Міжнародного Жіночого Руху та невід’ємної складової світового українства.
Серед завдань проєкту: презентація невідомих сторінок з історії СФУЖО, а також важливих та актуальних проєктів організації, засновниць і членкинь СФУЖО й учасниць Українського Жіночого Руху, які впродовж понад семи десятиліть боролися за Україну й творили її в десятках країн світу, зберігали та примножували нашу культуру. Виставка має мандрівний формат. Організатори планують представити експозицію в освітніх та культурних центрах у різних регіонах України та за кордоном.
У рамках виставки створено унікальну візуальну хронологію історії СФУЖО та Українського жіночого руху, яка містить сотні невідомих загалу фактів, архівних фото та документів. Також презентовано візуальні біографії голів СФУЖО з 1948 р. по 2019 р. Сторінка події.

12 листопада, ЛЬВІВ - Відкрити очі: секс-робота в Україні

12 листопада у Львові пройде лекція-виступ на тему «Відкрити очі: секс робота в Україні» колишньої секс-працівниці та експертки з питань декриміналізації секс-роботи Аліни Сарнацької. А конкретніше розмова буде про таке:
- як та чому потрібно змінювати законодавство у сфери секс-роботи;
- насильство щодо секс-працівників – як протидіяти?
- тіньовий бізнес та «чорний нал» - як зробити секс-роботу легальною?
- політична діяльність та секс-робота – написання законів та їх адвокація в політичній площині.
Початок о 19.30 за адресою: вул. Пекарська, 17. Сторінка події.

12 листопада, ЛЬВІВ - Комікиня, комікеса, комічка. Алі Вонґ

Переймає естафету жіночих стендап-комедій американська стендаперка китайсько-в’єтнамського походження Алі Вонґ. У “Феміністичній майстерні” переглядатимемо її шоу “Baby Cobra” (2016р.), у якому комікиня роздумує про вічне: сексуальність, вагітність та фемінізм.  Як завше - ми відкриті до обговорень та рефлексій!  УВАГА! Відео мовою оригіналу з російськими субтитрами. Присутня обсценна лексика. Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

13 листопада, ХАРКІВ - Тренінг з розвитку бізнесу

Центр розвитку малого та середнього бізнесу оголошує набір на участь у Тренінговій програмі з розвитку бізнесу. Запрошуємо до участі підприємниць, які володіють базовими знаннями і досвідом ведення бізнесу, проживають у Харківському регіоні та мають на меті вивести власну справу на новий рівень, поглибити знання у сфері підприємництва та сформувати навички ефективного управління бізнесом.
Програма включає наступні теми:
- Операційний менеджмент
- Маркетинг для малого та середнього бізнесу
- Фінансове управління зростанням у малому і середньому бізнесі
- Інтернет-просування
- Стратегічне планування
Тривалість: 5 зустрічей (13.11, 21.11, 28.11, 05.12, 12.12) - у середу, а потім щочетверга з 10:00 до 17:30 у просторі Центру гендерної культури, передбачено кава-брейки та обід. Участь є безкоштовною для 20 відібраних учасниць. Детальніше – за посиланням.

14 листопада, ХЕРСОН - «Чому в українському мистецтві є великі художниці»

14 листопада, о 19:00 у Музеї сучасного мистецтва у Херсоні (вул.Ушакова, 50) відбудеться презентація книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці», яка стала другою публікацією Дослідницької платформи PinchukArtCentre.  Книжка «Чому в українському мистецтві є великі художниці» ставить питання щодо ролі та місця художниць в українському мистецтві. Це одна з перших спроб розповісти історію українського мистецтва через гендерну оптику, починаючи від кінця ХІХ століття до мистецьких досвідів початку XXI століття. До книжки увійшли дослідження, есеї, архівні матеріали та фотографії про більше, ніж 60 художниць та художників. У презентації візьмуть участь: Катерина Яковленко Kateryna Iakovlenko, упорядниця книжки, журналістка та дослідниця PinchukArtCentre, та Галина Глеба Halyna Hleba, мистецтвознавиця, співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, кураторка. Вхід вільний. Сторінка події.

16 листопада, КИЇВ - Фемінізм на побаченні

Чи ходять феміністки на побачення? Якщо так, то хто платить за вечерю? І хто відкриває двері в ресторан? Чи обов’язково приходити з квітами? І чи взагалі потрібно притягувати фемінізм з собою на побачення, може це вже «занадто», і деякі сфери життя мають залишатись «приватними»? В рамках феміністичної кави спробуємо повернути собі значення фрази «особисте - це політичне» і спільно відповісти на питання: чи є місце фемінізму на побаченні? І якщо так, то яке?  Своїм досвідом поділиться Oksana Potapova, активістка в сфері прав жінок і розбудови мирних громад, тренерка, дослідниця, співзасновниця громадської організації «Театр для діалогу». А ще, вона - жінка, яка ходить на побачення :) І навіть (особливо?) туди привносить свій феміністки погляд, бо вірить, що теорія не має сенсу, якщо не підтримує нас в нашій повсякденній практиці, не робить наше життя і наші відносини краще і щасливіше. Початок о 14.00 за адресою: Creative Women Space (провулок Михайлівський 9Б). Сторінка події

16 листопада, КИЇВ – Дискусія «Жіноче обличчя військової звитяги»

Сьогодні в Україні понад 12 тисяч ветеранок із статусом учасниць бойових дій. Але через досвід радянської дискримінаційної традиції ще п’ять років тому жінка в армії була малозрозумілим феноменом. З початком російсько-української війни у 2014 році жінки, що виконували своє конституційне право захищати власну землю, воювали не тільки проти ворога, але й з упередженнями, обмеженнями та принизливими штампами. Коли обговорюють питання жінок на війні в історичному контексті, обмежуться даними про досвід ізраїльської, канадської чи американської армій. Проте українська мілітарна історія з жіночим обличчям має більш ніж сторічну традицію. На початку ХХ століття українські жінки відчували дискримінацію в першу чергу за національним критерієм. Тому активно включалися у боротьбу за українську незалежну державу. Запрошуємо 16 листопада на дискусію за участі ветеранок російсько-української війни. Під час обговорення піднімемо питання про роль жінки у збройній боротьбі та проведемо історичні паралелі. Також переглянемо відео “Харитина Пекарчук. Жінка-воїн на захисті УНР”. Початок о 16.00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Майдан Незалежності, 18/2). Сторінка події.

16-17 листопада, КИЇВ - Вистава "Вона+війна"

Ця вистава не про бойові дії, не про кулі і розшматовані тіла, вона про тих, які на своїх "тендітних жіночих плечах" тягнули тягар війни, але так і залишились непоміченими. Про жінок, які втрачали дітей, коханих, родини, домівки, свободу, життя. Жінок, які не менш завзято боролись за Україну, але так і залишались сірими тінями героїв визвольної боротьби. Ви побачите декілька уривків з життя, які загубились між двома поколіннями. Ми спробуємо показати вам інше обличчя Української повстанської армії. Жіноче обличчя втоми, туги, затятості та перемоги. 16, 17 листопада, 19.00 вул. Володимирська, 23в (Центр Леся Курбаса). Початок о 19.00. Детальніше - тут

16 листопада, КИЇВ - RIZNA light: старт жіночого проекту

Привіт, RIZNA! Так, ти вже нею є, бо ти особлива, твій життєвий Шлях є унікальним, а відповіді на питання, які виникають – є в тобі! Ми з професійною командою тренерів та консультантів допоможемо їх знайти.
Чи знайомі тобі такі почуття та бажання?

  •  хочу знайти себе;
  • мрію про улюблену роботу/справу/проект;
  • хочу вийти з декрету на роботу, але відчуваю невпевненість;
  • вранці на роботу йти не хочу, здається, ніби марную своє життя;
  •  хочу почуватися гармонійно з собою та світом;
  •  пережила кризу і не знаю, як знову жити на повну;
  •  тобі 40/50/60... і здається, що змінювати професію/життя/стосунки надто пізно;
  •  тобі 20/30 і всі говорять, що все ще попереду, все буде колись, а ти хочеш бути щасливою зараз.
    Деталі участі – за посиланням.
11 листопада 2019
Поширити в Telegram
2038
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою