6 травня, 2024

Події 11-17 лютого 2019 року

11 лютого 2019
Поширити в Telegram
2275

11 лютого, ДНІПРО - День жінок та дівчат у науці у стінах ДНІМ

Запрошуємо Вас до участі у відзначенні Дня жінок та дівчат у науці у м. Дніпро.
День жінок та дівчат у науці відзначається 11 лютого. Це свято має порівняно нетривалу історію. Воно було запроваджене Резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 р.
Цього року у м. Дніпро свято відбудеться у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д.І. Яворницького.
В плані проведення заходу передбачається інтерактивна костюмована екскурсія "Жінка крізь віки. Половчанки", а також панельна дискусія на тему: "Становлення жінки у науці" з провідними науковицями регіону та України. Початок о 14.00 за адресою пр. Яворницького, 16. Для участі у заході необхідно заповнити онлайн-форму. Сторінка у ФБ.

14 лютого, КИЇВ - Інтим у Середні віки

До 14 лютого для Вас підготували дещо особливе! Як щодо занурення у іншу епоху, з її специфікою, побутом та звичаями? Як там все відбувалось щодо оцієї одвічної теми інтиму-кохання? Як людили жили без порн-хабу і які методи жорсткого пікапу були дієві?
Приходьте на лекцію Xenija Zborovska (історик філософії, медієвіст, опановує латину та давньогрецьку, засновниця Art of mind) "Інтим у Середні віки", яка відбудеться у четвер, 14 лютого о 19:00 в Plato's cave за адресою - Верхній Вал 22, нижній поверх кафе Волконський. Детальніше - тут

15 лютого, ВІННИЦЯ - Що таке фемінізм та чому його не треба боятися

СД Платформа Вінниця пропонує швидко та безболісно позбутися всіх стереотипів і трохи прокачатися в темі фемінізму. Адже саме феміністичний рух — такий малознананий та «страшний» для більшості суспільства — домігся для жінок речей, які ми сьогодні сприймаємо як належне: право на вищу освіту, приватне майно, працевлаштування, виборче право тощо. У фокусі заходу: розвінчання міфів; історія жіночого руху; види фемінізму; можливість участі у міжнародній програмі. А також цікаві практичні завдання і гаряча дискусія про роль фемінізму у сьогоденні. Тема гендерної рівності буде цікава не лише жінкам, а й чоловікам.
Де? Молодіжний центр «Квадрат» (вул. Театральна, 15).
Коли? 15.02 о 18:00.
Спікерка: Катерина Мацієнко, активістка СД Платформи, журналістка, учасниця програми International Winterschool: Marxist-Feminism від Jugendbildungsstätte Kurt Löwenstein.
Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією. Сторінка заходу.

16 лютого, КИЇВ - Романтичне кохання: міф чи реальність?

День Святого Валентина – часто великий стрес, адже потрібно обов’язково мати пару! Якщо її нема, ми страждаємо. Якщо є – потрібно купувати подарунки, придумувати щось романтичне, адже саме це, каже нам наша культура, ознака справжнього кохання. Але що це таке – «романтичне кохання»? Звідки виникла ця концепція, як конструюється цей міф, як пісні, серіали, книги, фільми підсилюють його? Чи справді міф про «романтичне кохання» – це добре, і як він пов’язаний із патріархатом? Чи можливо побудувати міцні стосунки без кохання? Про ці та інші питання поговоримо з Настею Мельниченко (Nastya Melnychenko), громадською активісткою, письменницею, феміністкою та головою громадської організації «Студена» (Studena NGO). Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова. Чекаємо 16 лютого о 12:00 за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Сторінка заходу. 

11 лютого 2019
Поширити в Telegram
2275
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою