27 квітня, 2024

Події 12-18 березня

11 березня 2018
Поширити в Telegram
3754

13 березня, КИЇВ - Лекція "Wonder wo/man: стереотипи на роботі"

Марш за права жінок завершено, а марафон зустрічей #ПроРівністьтриває - 13 березня, Julia Strebkova говоритиме про стереотипи та упередження, які призводять до дискримінації та нерівності у сфері праці. Початок о 19:00, вівторок, 13 березня, м. Київ, Бульвар Шевченка, 62, ПеремогаSpace! Двері відчинено о 18:30. Вхід вільний. Подію організовано ГО "Трудові ініціативи". Детальніше - за лінком

13 березня, ДНІПРО – Рівність у політиці: онлайн-трансляція медійного марафону

Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) запрошує дивитись онлайн-трансляцію медійного марафону «Рівність у політиці» та долучитись до обговорення в режимі онлайн. Онлайн-трансляцію можна дивитись на сторінці Жінки - це 50% успіху України або на сайті http://50vidsotkiv.org.ua/ та залишати у коментарях до трансляції запитання до спікерів та спікерок. Медійний марафон розпочнеться об 11.00. Детальніше про програму марафону – на цій сторінці.

13 березня, ДНІПРО - Показ фільму "Невидимий батальйон"

13 березня у приміщені Дніпропетровська Обласна Державна Адміністрація на 3 поверсі відбудеться презентація повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з Росією "Невидимий батальйон". Презентацію проведе сама авторка ідеї (Марія Берлінська). Фільм "Невидимий батальйон" – це перший документальний фільм про війну і жінок на війні, знятий жінками. В основі фільму історії шести жінок, життя яких змінила війна. Кожна історія – дуже сильна і водночас зворушлива. Вхід вільний за попередньої реєстрації. Початок о 19.00. Сторінка заходу - тут

14 березня, КИЇВ - Відкриття виставки "Педагогині"

Українки ніколи не обмежувалися лише роллю дружин, матерів, берегинь домашнього вогнища. Педагогині, науковиці, письменниці, громадські діячки, вони нарівні, пліч-о-пліч з чоловіками творили історію України. Виставка «Педагогині» присвячена як відомим, так і незаслужено призабутим постатям українських науковиць, педагогинь, дитячих письменниць, ювілеї яких відзначаємо у 2018 році. Це історії 12 жінок, без спадщини яких неможливо уявити українську освіту і виховання. Серед них: Марія Грінченко, Олександра Єфименко, Тетяна Бугайко, Надія Шульгина-Іщук, Олена Журлива, Людмила Старицька-Черняхівська, Євгенія Ярошинська, Наталя Забіла, Ольга Дорошенко, Марія Пригара, Любов Забашта, Наталя Мірза-Авакянц. Відкриття виставки заплановане на 12.00 у Педагогічному музеї України (вул. Володимирська, 57). Більше інформації за посиланням.

14 березня, ЛЬВІВ - Modus Legendi:Жіночі образи Першої світової війни у мистецтві

14 березня о 15.00 у Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. М. Драгоманова, 5) відбудеться засідання міждисциплінарного семінару Modus Legendi: Жіночі образи Першої світової війни у мистецтві у Східній Галичині.
Доповідач: Мар'яна Байдак, асистентка кафедри новітньої історії України імені Михайла Грушевського, ЛНУ ім. Івана Франка, членкиня Української асоціації дослідників жіночої історії. Сторінка заходу – тут.

16 березня, КИЇВ - Дискусія "ЛГБТ-рух в Україні: від гомонаціоналізму до квір-анархізму"

Які ключові ЛГБТ+ події відбулися протягом 2017 року і раніше? Про що вони були? Який внесок робить ЛГБТ+ рух в українське суспільство? Які плани на 2018 рік?​ ​Разом з програмною координаторкою KyivPride Анною Шаригіною проаналізу​ють​ ідеологічні засади сучасного​ ​етапу розвитку​ ЛГБТ+​ ​руху​ ​і поговорять​ про основні тенденції та прогнози. Лекційною буде лише невелика частина заходу - організаторки налаштовані на обговорення.Вхід вільний. Початок о 19.30 в креативній спільноті IZONE: вулиця Набережно-Лугова 8. Сторінка події - тут

16 березня, КИЇВ – Проект «Поверх фемінізму»

Курс від «Культурного проекту», який розповідає про те, звідки з'явився фемінізм та за які права борються жінки. Від суфражисток, Рози Люксембург до «Femen» та скандалів з Вайнштейном: спробують дослідити еволюцію фемінізму, його природу, ідеї та трансформації в сучасному світі. Порозважають над змінами традиційних ролей жінки, родини та фемінного образу в поп-культурі. І поглянуть, як це все інтерпретується в українських реаліях. 16 березня о 19:00 Анастасія Мельниченко, ініціаторка акції#янебоюсьсказати, розвінчає 10 міфів фемінізму. Вхід вільний, реєстрація обов'язкова. Сторінка заходу – тут.  

17 березня, КИЇВ - WikiGap 2018 Ukraine

WikiGap — це захід, під час якого люди з багатьох країн світу зберуться разом для розширення контенту і написання статей для Вікіпедії про видатних жінок, експерток різних сфер. Захід організований Посольствами Швеції для розширення представництва жінок у Вікіпедії.#WikiGap відбудеться в понад 40 країнах, від Швеції до В’єтнаму, від Єгипту до Колумбії. Запрошують усіх охочих редагувати та створювати статті в українській Вікіпедії про значимих жінок. Захід ініційовано Посольством Швеції в Україні, за підтримки Могилянської школи журналістики та ГО «Вікімедіа Україна». 17—18 березня — онлайн, цілодобово, там, де вам зручно.17 березня — у Могилянській школі журналістики, НаУКМА, вул. Волоська, буд. 8/5, корпус 4, «Медіацентр DFJ». Реєстрація обов'язкова.

18 березня, ОДЕСА - Лекція Насті Мельниченко "Як ґендерні стереотипи впливають на наше життя?"

Про те, що заважає нам бути рівними не тільки на словах, і як з цим боротись поговоримо з  експерткою Nastya Melnychenko — активісткою та головою ГО «Студена». За українським законодавством, жінки і чоловіки — рівні у суспільстві. Однак що призводить до наявної ґендерної нерівності? Те, що це суспільство сповнене стереотипів. Лекція розпочнеться о 17.00 у Impact Hub Odessa, 2 поверх, EdLab. Зареєструватись та купити квиток можна тут. Детальніше про подію - за посиланням

11 березня 2018
Поширити в Telegram
3754
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою