19 квітня, 2024

Події 12-18 лютого

11 лютого 2018
Поширити в Telegram
2836

Події 12-18 лютого

13 лютого, КИЇВ - Дискусія: (Не)жіноча наука

13 лютого о 17:00 в Просторі неформальної освіти NAU HUB (Гарматна 53) відбудеться дискусія на тему «(Не)жіноча наука». Запрошуються усі вчені, громадські активісти і активістки, а також всіх небайдужі до науки для відзначення дня жінок і дівчат у науці.
Під час зустрічі спробують з'ясувати, чи залежить наукова кар'єра від ґендеру. Чому в Україні жінкам ніяк не вдається пробити скляну стелю в науці. Поговорять про спеціальні можливості для жінок в науці і те, як мотивувати школярок і студенток займатися дослідженнями. Вхід безкоштовний за умови попередньої реєстрації. Детальніше – за посиланням.

14 лютого, КИЇВ - Показ фільму «Назви мене своїм ім’ям» у кінотеатрі КИЇВ

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки B&H Film Distribution Company представляє «НЕВИДАНЕ» - фестиваль найцікавіших фільмів 2017-го, які так і не вийшли в український прокат. Серед них - фільм-відкриття – «Назви мене своїм ім’ям»/ Call Me By Your Name. Це витончена історія кохання 17-річного юнака та 24-річного вченого на фоні сонячних італійських пейзажів. Картина вже претендувала на «Золотий глобус» і номінована на «Оскар» у кількох категоріях, в тому числі «Найкращий фільм». Більше інформації про подію - тут. 

15 лютого, КИЇВ – Міжнародний круглий стіл «Ґендер у академії: статус кво»

Круглий стіл відбудеться у Київському національному економічному університеті та розпочнеться о 9.30. Мета круглого столу: оцінити основи ґендерних досліджень, ґендерної практики та ґендерних питань у університетах-партнерах. Обговорюватимуться наступні теми: ґендерні розбіжності в університетах, ґендерно чутлива комунікація, ґендер у законодавстві. Мова події: англійська. Лінк на захід у ФБ – тут.

16 лютого, КИЇВ - Доповідь "Репродуктивна політика у модерній Російській імперії"

Доповідь Ann Klymenko про репродуктивну політику, зокрема регулювання народжуванності, в Російській імперії. Говоритимуть про те, яким чином братися до цієї теми, в якій переплелися владний дискурс, розмаїті індивідуальні жіночі досвіди та плинні уявлення про материнство, сексуальність та дитинство? Що відбувалося у сфері регулювання кількості населення в модерну добу в Російський імперії, що мала нібито свій, відмінний від Заходу, sonderweg? 
Яким чином змінювалися владний, професійний та медичний дискурси Російської імперії в умовах появи жіночого руху, революційних течій та нігілістичного світогляду, якими так відома доба fin-de-siecle? Доповідь розпочнеться о 18.00 у Центрі Польських та Європейських студій (підвал 6го корпусу НаУКМА). Сторінка заходу в ФБ - тут

11 лютого 2018
Поширити в Telegram
2836
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою