25 квітня, 2024

Події 12-18 серпня 2019 року

11 серпня 2019
Поширити в Telegram
2113

Події 12-18 серпня 2019 року

12 серпня, ЛЬВІВ – Англомовний розмовний клуб: домагання на робочому місці

Літо - чудовий час, щоб покращити свою англійську. Приходьте на зустріч нашого англійського клубу, щоб обговорити домагання на робочому місці. Домагання на робочому місці зараз є гарячою темою, але чи означає це, що це справді турбує більшість людей? Чи стикалися ви самі з домаганнями на робочому місці? Чи нам комфортно говорити про свій досвід? Кому ми можемо довіритись? Які розрекламовані випадки ми найкраще пам’ятаємо і чому? Ми знаємо когось, хто змінив свою думку щодо цькування? Під час нашої зустрічі ми будемо читати та обговорювати статті відомих Інтернет-ЗМІ. Цього разу очікуємо на особливу гостю. Гарріетт - шотландська студентка, яка вивчає слов'янознавство та німецьку студію і щойно провела рік на програмі обміну в Санкт-Петербурзі. Клуб модерує Саша Канцер, активістка Феміністичної майстерні та молода дослідниця (історія). Початок о 20.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

13 серпня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Мистецтво доступне кожн_ій.

Міжнародна виставка, що пройшла в 1925 році в Парижі, дала життя терміну «ар-деко». Представлені на ній розкішні зразки декоративно-прикладного мистецтва доводили, що Париж залишився інтернаціональним центром стилю й після Першої світової війни. Характерні риси цієї мистецької течії в живописі розглянемо на прикладах робіт Тамари Лемпицької та Герди Вегенер. Одним з найважливіших та найяскравіших, з позиції сьогоднішнього дня, мистецьких явищ після Першої світової війни є Баугауз - навчальний заклад і творче середовище, що виникло в ньому. Про історію цієї школи дизайну та контекст, в якому працювали художинці, поговоримо на прикладах робіт і біографій Гюнти Штольц (текстиль), Ані Альберс (текстиль), Маріанни Брандт (метал), Фредеріки Дікер (текстиль) та Лу Шепер (живопис, ілюстрація). У Львові у 1929—1935 роках активно впливало на культурний ландшафт мистецьке авангардистське угрупування Artes, до якого входила Марґіт Райх-Сельська. Важливою підтримкою для розвитку цієї групи були тексти Дебори Фоґель, а також її присутність як співрозмовниці. Початок о 19.00 за адресою: Театр Лесі Українки (вул. Городоцька, 36). Сторінка події.

13 серпня, КИЇВ - Public talk з героїнями та авторами книжки "Про що мовчать"

Що відчуває жінка, яка дізнається, що її назавжди паралізувало?
Яким може стати життя колишньої секс-працівниці?
Чого більш за все боїться жінка, яка живе з наркозалежністю?
Зазвичай, на такі теми не прийнято говорити чесно та відкрито. Тому що одні не хочуть знати правду, а інші - бути засудженими. Але героїні книги "Про що мовчать" не хочуть бути невидимими. І вони не будуть мовчати 13 серпня у просторі, вільному від стереотипів, - Urban Space 500. Разом з авторкою книги Таня Касьян (Tania Kasian) та креативним директором проекту Maksim Zoloyedov героїні Ульяна Пчелкина, Alina Sarnatska та Велта Пархоменко (Vielta Parkhomenko)розкажуть вам:
- чому вони погодились на такі відверті розмови;
- як узагалі виникла ідея книги, яка на меті ставить боротьбу зі стигматизацією;
- і навіщо дизайнери викривили шрифти у кожній з 13 історій.
Книга "Про що мовчать" була видана BookChef у 2019 році.
Вхід на public talk вільний. Початок о 19.00 в UrbanSpace 500 (вул. Грінченка, 9). Сторінка події.

15 серпня, ЛЬВІВ – Дівчачий клуб

“Феміністична майстерня” запрошує на зустрічі  “Дівчачого клубу”. “Дівчачий клуб” - це місце, де дівчата-підлітки зможуть: розвивати креативність; спробувати себе в нових ролях; отримати корисну інформацію про фемінізм та суспільство; висловлювати власну думку; втілити ідеї в дружньому колі однодумиць. Щотижня ми будемо збиратися разом і обговорювати цікаві теми! Досвідчені активістки запропонують тренінги і воркшопи, а дівчата-учасниці також можуть запропонувати додаткові зустрічі, аби тусити разом і розвивати власні ідеї! Початок о 16.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

11 серпня 2019
Поширити в Telegram
2113
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою