29 березня, 2024

Події 13-19 листопада

12 листопада 2017
Поширити в Telegram
3479

15 листопада – «Пані у червоному» - місячник створення статей про жінок у Вікіпедії

15 листопада в Українській Вікіпедії розпочнеться місячник написання статей про жінок. Червоним кольором у Вікіпедії виділено посилання на ті статті, яких ще не існує — тож ці жінки ще у «червоному», тому організатор(к)и пропонують переодягнути їх у «синій». Чому цей проект важливий? Статистика свідчить, що з усіх біографічних статей на українській Вікіпедії жінкам присвячено лише 13,69 %. Власне, з цієї причини розбудова статей про видатних жінок, які ще не представлені у Вікіпедії, і є таким важливим завданням. І тому Вікіпедії надзвичайно потрібна «Пані у червоному». Детальніше про проект – за посиланням.

16 листопада, КИЇВ  – Дискусія «Глобальні бар’єри на шляху до жіночого лідерства та як їх подолати»

Захід відбудеться за участі Сюзанни Фелфорд - жінки, яка заснувала 2 організації в Америці, що покликані підвищувати силу політичного голосу молодих дівчат. Сюзанна Ферфорд розповість про те, які найбільші перешкоди чекають на жінок в Україні на шляху боротьби за лідерство, та якою є ситуація у порівнянні з Америкою, як подолати ці бар'єри та які уроки можна винести з розгляду питання жіночих перемог та поразок на глобальному рівні. Дискусія вестиметься англійською мовою з українським синхронним перекладом. Сторінка події в Фейсбуці – тут.

17 листопада, КИЇВ - Публічна лекція "Дискримінація в житті сучасної жінки та шляхи її подолання"

Лекція від психологині, викладачки Національної академії внутрішніх справ, арт-терапевтки Катерини Мураненко. Захід буде цікавий усім жінкам, які прагнуть звільнитись від гендерної нерівності та суспільних стереотипів. Лекція організована Лігою захисту прав жінок "Гармонія рівних" і відбудеться за підтримки Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Участь у заході безкоштовна за попередньою реєстрацією. Детальніше - за лінком

18 листопада, КРИВИЙ РІГ - Презентація книги Олени Стрельник «Турбота як робота»

На презентації авторка розповість про ключові моменти своєї книги, в якій материнство розглянуто як соціальну практику. Авторка розповість, наскільки варіативними є такі практики в соціоісторичному вимірі, й як вони змінюються у сучасному суспільстві, зокрема українському. Дискусія стосуватиметься таких тем, як зміни в сучасному материнстві, зв’язок між материнством і гендерною нерівністю і вірогідність змінити цей порядок. Захід відбудеться у КЗК «Міська бібліотека для дорослих». Більше інформації – тут.

19 листопада, ДНІПРО - Лекція «9 аргументів проти фемінітивів в українській мові»

Лекція кандидатки філологічних наук Олени Малахової про те, як «проявити» жінку в мові, навіщо це потрібно й чи властиві фемінітиви системі української мови? Зустріч передбачає теоретичну й практичну частини, а також дискусію, де можна буде висловити власну думку щодо обговорюваного питання. Лекція відбудеться за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля в Україні в рамках проекту Соціокультурний центр "Паблісіті" у галереї "Артсвіт" (вул. Січових Стрільців, 4а). Посилання на захід в Фейсбуці - тут

19 листопада, КИЇВ - Міжнародний день пам'яті трансгендерних людей

Кожного року 20 листопада у Міжнародний день пам’яті трансгендерних людей по всьому світу  згадують тих, хто були вбиті через трансфобію, тобто страх, неприйняття, ворожість та ненависть до транс-людей. В Україні даних про такі вбивства немає, але є фізичне насильство, яке  протягом останнього року почастішало з боку ультраправих угрупувань. Злочинці почуваються безкарними, бо держава не вживає для того належних заходів, оскільки у ній панує інституційна трансфобія. Усі ті, хто згодні, що зміни необхідні, а трансгендерні люди не мають страждати, - вийдуть на Михайлівську площу, щоб продемонструвати свою долученість до цього міжнародного руху. Марш пройде за підтримки ГО “Інсайт” та TGEU. Деталі заходу - за лінком.

12 листопада 2017
Поширити в Telegram
3479
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою