19 березня, 2024

Події 13-19 травня 2019 року

12 травня 2019
Поширити в Telegram
2077

15 травня, ЛЬВІВ – Англомовний розмовний клуб: японський фемінізм

Учасниці обговорюватимуть японський фемінізм у минулому і сьогодні. Барвисті презентації, сцени з аніме і японських фільмів допоможуть глибше заглибитися в тему і весело провести час. Японський фемінізм, безумовно, варто вашої уваги, адже на його прикладі можна поставити важливі питання. Чи розвиваються суспільство і технології одночасно? Як існують традиції і фемінізм? Чи є такі речі, як капіталістичний фемінізм? Теми обговорюються в невимушеній атмосфері, і всіх запрошують приєднатися. Початок о 20.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

16 травня, КИЇВ - Жінка у медіа: по той бік екрану

Життя жінок, що працюють в ЗМІ. Яке життя медійної жінки поза кадром? Як боротися з сексизмом, харасментом і невеликою зарплатнею в професії? Як реагувати на питання роботодавців про те, чи є вас діти, і як ви можете поєднувати виховання дитини з такою “складною і відповідальною професією”? Про зовнішність та красу на екрані. Чи головне призначення журналістки “виглядати красиво в кадрі”? Які щодо цього були вимоги/уявлення були 10-15 років тому і зараз? Про всі ці та інші питання ми поспілкуємося під час дискусії "Жінка у медіа: по той бік екрану". Спікерки: Тетяна Трощинська, головна редакторка Громадське радіо; Larysa Denysenko, радіоведуча, адвокатка, правозахисниця, письменниця; Nina Kuryata, головна редакторка BBC News Ukrainian. Модераторка: Ірина Славінська, координаторка Повага. Кампанія проти сексизму в українських ЗМІ та політиці, продюсерка Третього каналу Суспільного Радіо UA: Радіо Культура у UA: Українське радіо. Після дискусії передбачено нетворкінг з кавою/чаєм/тістечками в приміщення простору і на веранді. Реєстрація. Де? Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Початок о 16.00. Сторінка події.

17 травня, КИЇВ - Дебати: Чи пов'язані гендер і корупція в Україні?

Питання зв'язку гендеру і корупції дуже суперечливе. Одні вважають, що корупція, в житті жінок та чоловіків має різний вигляд і масштаб, що спонукає їх сприймати її по-різному. Інші, думають навпаки. Існують успішні кейси країн, де корупцію вдалось зменшити завдяки збільшенню жінок у владі, а також вдалось підвищити ефективність антикорупційної політики, яка тепер враховує інтереси жінок і чоловіків. Та чи дійсно існує взаємозв'язок?Чекаємо на Вас 17 травня о 18:00 в Бібліотеці ім. Т. і О. Антоновичів Національного університету «Києво-Могилянська академія» за адресою вул. Григорія Сковороди, 2 (пов. 2, ауд.22). Вхід вільний за умови реєстрації. Сторінка заходу в ФБ. 

17 травня, КРИВИЙ РІГ - Чому не варто боятися фемінізму- презентація книги Т.Марценюк

17 травня відбудуться одразу 2 зустріч з експерткою з гендерних питань, кандидаткою соціологічних наук Tamara Martsenyuk, яка презентує свою книгу "Чому не варто боятися фемінізму" та проект “Безстрашні”.
10.40. Криворізький державний педагогічний університет - офіційна сторінка , конференц-зала головного корпусу, 2 поверх. Проспект, Гагаріна, 54. Вхід вільний
17.30 - КЗК "Міська бібліотека для дорослих" КМР, проспект Поштовий, 42. Вхід за реєстрацією. Також буде представлена фотовиставка “Безстрашні” - Про жінок та феміністичні організації, що привертають увагу до питань гендерної рівності та творять український фемінізм. Сторінка події.  

18 травня, ЖИТОМИР – Gender month

Останні роки місто Житомир демонструє лідерство у впровадженні питання гендеру та рівних можливостей на міському рівні. Важливу роль у впровадженні цієї політики відіграє депутатська група «Рівні можливості». Аби житомиряни розуміли, що питання зачіпає кожну сферу та дозволяє уникати дискримінації пенсіонерів за віком, жінок під час прийому на роботі чи виступів на політичних заходах, молоді, яку не сприймають всерйоз через типу відсутність якогось досвіду і т. д. Голова депгрупи «Рівні можливості», голова ГО Центр Суспільних Комунікацій Ірина Ярмоленко та iHUB організовують GENDER MONTH в Житомирі. Підсумкову дискусійну панель відкриють в рамках Днів Європи в Житомирі 18 травня. Заплановані – ворк-шопи, тренінги, конференції, круглі столи, кінопокази, бізнес-сніданки спільно з представниками бізнесу та влади, молоддю, школярами та владою міста. Захід проводиться за люб'язної підтримки ESTONIAN DEVELOPMENT COOPERATION та Estonian Embassy in Kyiv. Деталі – за посиланням.

12 травня 2019
Поширити в Telegram
2077
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою