29 квітня, 2024

Події 14-20 травня

13 травня 2018
Поширити в Telegram
2931

Події 14-20 травня

14 травня, ОДЕСА – Конференція Гендерна рівність у медіа та рекламі

Конференція, ініційована Підкомітетом з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин спільно з проектом «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу «Партнерство заради належного врядування», та ГО «Ліга захисту прав жінок «Гармонія Рівних», стане майданчиком для обговорення поточної ситуації в Україні щодо застосування стандартів гендерної рівності у ЗМІ та рекламі, а також пошуку шляхів вирішення існуючих проблем. Початок о 9.30 за адресою готель «Моцарт», грецький зал, вул. Ланжеронівська, 13. Сторінка заходу – за лінком.

15 травня, ЖИТОМИР - Жінки незвичайних професій. Мандрівниці, дослідниці, волонтерки

Подорож - це ті емоції, враження та відчуття, які, на відміну навіть від фото, залишаються з вами назавжди. Але є величезна кількість перепонів. І дуже часто вважають, що жінка не може подорожувати сама. І взагалі навіщо це їй? Приходьте, щоб зустрітися з жінками, які зробили подорож сенсом свого життя. У гостях: Анна Петраускене - археологиня, туристичний гід; Оксана Кузьменко, співзасновниця НУО “Гроно ініціатив” у Тернополі, організаторка проекту “Клуб жіночої самооборони”; Марина Распутна - волонтерка міжнародних організацій. Початок о 17.00 у Домі української культури (вул. Велика Бердичівська 61/18). Сторінка заходу – тут.

15 травня, ЛЬВІВ - Останній день подання заявки на участь у програмі «Soft skills для юристок»

Громадська організація «Центр «Жіночі перспективи» у партнерстві із Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем" та Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України запрошує адвокаток та жінок-суддів із Закарпатської, Чернівецької, Львівської, Рівненської, Волинської та Івано-Франківської областей взяти участь у навчальній програмі «Soft skills» для юристок». Образ та репутацію сучасної професіоналки формують не лише фахові, технічні вміння, що базуються на спеціалізованих освіті та трудовому досвіді («hard skills»), а і так звані «soft skills» - особистісні якості та соціальні навички, котрі підвищують ефективність роботи. До них відносять вміння комунікувати, вміння поводитись з конфліктами, вміння та здатність працювати у команді та ін. «Soft skills» важко виміряти, але з розвитком кар’єри їх важливість зростає. В успішних людей вони, зазвичай, розвинені краще, ніж у інших. І юристки не виняток. Хорошою новиною є те, що «soft skills» можна розвивати та вдосконалювати. І оскільки це навички, пов’язані з взаємодією між людьми, то «прокачати» їх у найкращий спосіб можна саме під час групової роботи. Участь у навчальній програмі є безкоштовною, відбір буде здійснюватися на конкурсній основі, враховуючи регіональне представництво учасниць. Організаторками забезпечується проживання, харчування, проїзд в обидві сторони за наявності квитків на потяг (не вище 2-го класу потягів Інтерсіті чи купе або на автобус). Детальніше: за посиланням.

16 травня, КИЇВ - Наступ на права ЛГБТ як форма цензури: досвід Росії

Поговоримо про те, як маніпуляція гомофобією та демонізація так званих «грантоїдів» (дивись сумнозвісний «закон про іноземних агентів») у Росії стали підґрунтям для запровадження цензури та тиску на громадянське суспільство. Як риторикою захисту національних інтересів та ідентичності там виправдовували насильство та репресії. Як відбувалася маніпуляція суспільною думкою через розповсюдження псевдонаукових досліджень, «страшилок» про розбещення дітей та «гендер-гей-диктатуру». Як заяви про те, що ЛГБТ «нав’язують пропаганду» та не дають на своїх заходах «висловити іншу думку» спричиняли підміну понять: будь-яке висловлювання на їх підтримку оголошувалося пропагандою та «екстремізмом», а намагання захиститися від насильства, погроз та хамства на публічних заходах – цензурою та виключенням іншої точки зору. Як це призвело врешті решт до прямої заборони висловлювання та мирних зібрань для ЛГБТ людей і не тільки для них – від прийняття закону постраждали журналісти, громадські організації, блогери, соціальні працівники, психологи – все суспільство загалом, бо забобонні упередження та ксенофобія були легітимізовані на рівні закону. І також поговоримо, як ті ж самі практики та риторику зараз намагаються використовувати в Україні. 
Спікер/ки: 
Ксенія Кириченко, юристка, правозахисниця, має більше 10 років досвіду роботи з російськими і міжнародними організаціями з ЛГБТІК-питань, зокрема – у сфері адвокації та стратегічного судочинства, пов'язаних із "законом про пропаганду". 
Таня Купер, дослідниця міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch 
Руслана Панухник, директорка «Київпрайду».
Початок о 19.00 у ПеремогаSpace (Бульвар Шевченка, 62). Сторінка заходу - тут

16 травня, ЗАПОРІЖЖЯ - Веселковий Флешмоб 2018

16 травня з 18:15 до 19:00 у Запоріжжі біля міської ради відбудеться публічна акція "Веселковий Флешмоб 2018"  на підтримку ЛГБТ-спільноти та з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії, який у всьому світі щорічно відзначається 17 травня. Захід має на меті привернути увагу до порушення прав людини для ЛГБТ в Україні, проблем стигматизації, дискримінації, розпалення ворожнечі у суспільстві за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, а також наголосити на необхідності впровадження законодавства про заборону дискримінації за цими ознаками. Сторінка в ФБ – тут.

17 травня, ЛЬВІВ – Лекція Оксани Кісь "Творчість як спротив у невільницькому повсякденні українок-політв’язнів ГУЛАГу"

Десятки тисяч українок, засуджених за політичними звинуваченнями до тривалого ув’язнення у тюрмах і таборах ГУЛАГу, попри голод, холод, надривну працю і хвороби, продовжували творити.  Попри суворі заборони і жорстокі покарання, вони співали пісень, складали вірші, малювали, робили аматорські вистави й вишивали. Що спонукало тих виснажених жінок витрачати рештки сил на творчість? Що давала жінкам ця творчість? Про це – у лекції Оксани Кісь. Початок о 16.00 у музеї Тюрма на Лонцького (вул. С. Бандери, 1). Сторінка події – за посиланням.

17 травня, ЧЕРНІВЦІ - Публічна акція "Я мовчу, щоб ти почув/почула"

17 травня о 16:00 на Центральній площі (алея міст-побратимів) відбудеться публічна акція "Я мовчу, щоб ти почув_почула" з нагоди Міжнародного дня протидії гомофобії, біфобії, трансфобії, який відзначається щорічно у всьому світі. Метою акції є звернути увагу громадськості на проблему стигматизації, упередженого ставлення та дискримінації людей у суспільстві за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. ЛГБТ-активісти_ки ГО "Інсайт" Чернівці хочуть нагадати, що толерантність, повага до людської гідності та прийняття інших світоглядів є невід'ємною частиною сучасної демократичної країни. Тривалість акції з 16:00 до 16:30. Сторінка події - тут

17 травня, КИЇВ – Стать президента: гендерна революція у політиці України та світу

В останні десятиліття відбувається стрімка фемінізація світової політики. Жінки стають на чолі не тільки країн, до чого світ більш-менш звик протягом ХХ століття. Жінки тепер керують арміями цих країн. 10 з 29 країн НАТО мають досвід жіночого керівництва оборонними відомствами. Що за всім цим стоїть і до чого призводить? З чергової лекції політичної психологині Світлани Чуніхін «Стать президента. Гендерна революція в політиці України та світу» дізнаєтеся про: політичні причини й психологічні наслідки фемінізації політики в світі; "чоловічі" і "жіночі" політичні стилі; чоловічі стратегії і реакції на фемінізацію політики; ймовірні сценарії подальшого розвитку тренда на фемінізацію в суспільствах різного типу; мотиви й психологічну готовність українського виборця голосувати за політиків-жінок. Лекція розпочнеться о 19.00 в Буддистському дворику Національного ботанічного саду ім. Гришко (Тимірязевська, 1, направо і вниз від головного входу). Сторінка події у ФБ – тут.

18 травня, КИЇВ - Міжнародний круглий стіл «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом»

Міжнародний круглий стіл «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом» проводиться в рамках ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми розвитку соціологічної теорії: Модернізація суспільства та соціальні технології» 18 травня 2018 р. (м. Київ) 10.00-14.00 ауд 504 (факультет соціології Київського національного університету ім. Т. Шевченка).  Питання для обговорення: ратифікація Стамбульської конвенції: чому “гендер” стало незручним для політикуму словом?; домашнє насильство та стереотипи патріархатних сімейних ролей; антигендерні рухи в Україні: данина традиції чи моральні паніки; право на тіло: в кого є, а в кого немає (від гарасменту до антиабортного законодавства); гендер та інтерсекційнийінші виміри; кроссекційні нерівності у сучасній Україні; гендерна чутливість в дослідженнях та викладанні. Модераторка круглого столу Світлана Бабенко, керівниця магістерської освітньої програми "Гендерні студії", факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Детальніше - за посиланням

19 травня, ЧЕРНІВЦІ - Фестиваль рівності у Чернівцях

Чернівці славляться своєю безконфліктністю та толерантністю, міжетнічною та міжрелігійною єдністю і терпимістю. Саме в цьому місті під одним небом без сутичок та колізій існували представники різних етнічних груп та народів, що здавна його населяли: українці, румуни, євреї, німці, вірмени, поляки, росіяни.
Проте, з часом постають нові виклики, і разом з ними формується новий тест на толерантність: права людини та гендерна рівність - з одного боку, сексизм, расизм, гомофобія - з іншого. Чи похитнуть ці явища вже сталу історичну модель неупередженості та доброзичливості Буковини у контексті світових змін та процесів? Метою фестивалю є просування ідей толерантності та рівності, а також боротьба з дискримінацією уразливих до проявів нетерпимості та насильства груп. Повна програма фестивалю за посиланням: http://equalityfest.org.ua/chernivtsi-2018/ Початок о 12.00 у Буковинському Медіа-Центрі Bella-Vue (вул. О. Кобилянської, 2). Сторінка події у ФБ – тут.

20 травня, КИЇВ – Лекція Олесі Бондаренко «Стосунки фемінізму й науки»

Нова розмова в рамках Поверх фемінізму. Поговорять про ґендерний розподіл в наукових колах, про кількісну нерівність чоловіків та жінок і як наука впливає на уявлення про фізіологію та поведінку статей.  Олеся Бондаренко представить лекцію, під час якої мова піде про стосунки фемінізму та науки.  Початок лекції о 15.00 за адресою Культурний проект, вул. Пушкінська, 31-В-1. Сторінка лекції – тут

20 травня, КИЇВ - Едідатон "Жінки у правозахисті: створюємо Вікіпедію разом"

20 травня о 12.00 запрошуються усі охочі редагувати та створювати статті в Українській Вікіпедії про жінок-правозахисниць. Захід ініційовано Amnesty International в Україні за підтримки ГО «Вікімедіа Україна». Що потрібно зробити? Дізнатися про умови участі: http://bit.ly/2KH0qI2. Заповнити онлайн форму: http://bit.ly/2K5n5wN. Створити обліковий запис у Вікіпедії (бажано зробити заздалегідь):http://bit.ly/2KM14Em. Сторінка події у ФБ - тут

13 травня 2018
Поширити в Telegram
2931
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою