26 квітня, 2024

Події 15-21 січня

15 січня 2018
Поширити в Telegram
3266

16 січня, ВІННИЦЯ - Лікнеп з історії світової культури

Докторка історичних наук Коляструк Ольга Анатоліївна розповість про амазонку українського авангардизму - Олександру Екстер. Захід відбудеться у креативному просторі Артинов (вул. Архітектора Артинова, 12а) о 18.00. Тариф перебування за годину – 20 грв. Сторінка події у Фейсбуці – тут.

19 січня, КИЇВ - Лекція "Філософські етюди з сексуальності"

Організації  Sexolog UA та Асоціація сексологів та сексотерапевтів України влаштовують науково-популярні лекції з людської сексуальності. На лекції "Філософські етюди з сексуальності" доктор філософських наук, політолог і громадський діяч Володимир Калуга розповість про проблеми сексуальності, як суспільного явища, а не окремої особистості, роль міфів у становленні сексуальності та сексуальність, як інструмент впливу. Лекція відбудеться о 19.00 (тривалість 1,5 години) за адресою: м. Київ вулиця Іонна Павла II 4/6, офіс 610 (Громадський Хаб). ВХІД ВІЛЬНИЙ при попередній реєстрації за посиланням. Детальніше – тут.

21 січня – Дедлайн набору на резиденцію солідарності до Львова протягом лютого-червня 2018 від Феміністичної майстерні

Проект резиденцій спрямований на покращення взаємозв’язків та співпраці Феміністичної майстерні з іншими містами, планування спільних дій або проектів. Організатор(к)и проекту зацікавлені у можливості розвивати феміністичні підходи в різних галузях життєдіяльності міждисциплінарно та інтерсекційно. Учасниць запрошують дослідити якесь питання та/або розробити якийсь проект. Заявки очікуються від (цис*, транс*, інтерсекс*, квір*) жінок, небінарних осіб, осіб жіночої гендерної соціалізації, людей з фемінною гендерною репрезентативністю, дослідниць, активісток, діячок, мисткинь, майстринь, куратором, організаторок, які  досліджують або працюють /займаються активізмом в галузі прав, можливостей та умов праці та/або життя жінок, гендерної проблематики, фемінізму. Уся необхідна інформації щодо умов участі – за посиланням.

15-21 січня, КИЇВ – Виставка «Невидиме. Марія Примаченко»

У Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12) з 19 грудня до 21 січня виставлятимуться роботи Марії Примаченко. Музей вирішив показати зворотній, потаємний бік робіт художниці, які нещодавно отримав для своєї колекції від Дирекції художніх виставок України. Примаченко завжди підписувала свої полотна просто «М. П.», проте на звороті розгортала ще один невидимий світ, який доповнював і надавав нових смислів її картинам. Це фантастичні назви-підписи, які малоосвічена (а за плечима Марії усього чотири роки навчання) художниця витворювала народною говіркою у вигляді приказок-приповідок, часто римованих. У рамках виставки в атріумі Національного музею Тараса Шевченка функціонуватиме інтерактивний простір «Prima Maria»: величезні розмальовки із зображеннями звірів і птахів Марії Примаченко та яскрава фотозона з чудесними персонажами художниці, яку надав музею ТРЦ Gulliver. Більше про виставку – на сайті музею.

15-21 січня, КИЇВ – Виставка «Марія Примаченко: Від Болотні до Парижа»

У спільному виставковому проекті Музею української діаспори, Національного музею українського народного декоративного мистецтва та Всеукраїнського благодійного фонду Марії Приймаченко представлено вибрані твори видатної української художниці, які отримали широке міжнародне визнання, експонувалися в різних куточках світу на персональних та групових виставках. На виставці глядачі та глядачки ознайомляться з 14 роботами Марії Примаченко (1930-1980-их років) із фондів Національного музею українського народного декоративного мистецтва, які поцінував світ і які доволі рідко виставлялися в Україні. Виставка триватиме до 14 березня. Вартість вхідного квитка 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Адреса: Київ, вул. Московська, 40-б.Більше про виставку на сторінці в Фейсбуці – за цим лінком.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

15 січня 2018
Поширити в Telegram
3266
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою