28 березня, 2024

Події 15-21 травня

14 травня 2017
Поширити в Telegram
3559

Події 15-21 травня

З 17 травня стартує VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал».

Добірку подій на феміністичну і гендерну тематику Арсеналу ми підготували в окремому анонсі на сайті.

Всі інші події висвітлюємо далі.

15 травня, ЛЬВІВ«Жіноча контрацепція та її вплив на здоров’я»

15 травня, о 18:00 Women's empowerment club запрошує поговорити на тему жіночої контрацепції: класифікацію методів та їхній вплив на здоров'я, специфіку впливу контрацептивів на організм жінки, міфи і стереотипи.

Спікери: Богдан Гайдар, провізор в мережі аптек «D.S.», член міжнародної фармацевтичної федерації FIP, та акушер-гінеколог, Наталія Зборовська.

Реєстрація на вході, організаційний внесок – 15 грн.

Всі деталі знайдете за посиланням: https://www.facebook.com/events/1037443419718976/

Презентацію заходу вже можна переглянути тут

16 травня, КИЇВ – акція «Ми за ратифікацію Стамбульської конвенції»

О 10:00, під стінами Верховної Ради активіст_ки будуть вимагати ратифікації Стамбульської Конвенції, яку було заплановано на II-ий квартал 2016 року, проте зрушень й досі не відбулось.

Стамбульська Конвенція – комплексний міжнародний документ, спрямований на захист, запобігання, судову відповідальність і вироблення стратегії в сфері протидії насильству стосовно жінок та домашньому насильству.

5 ПРИЧИН ратифікувати конвенцію: https://goo.gl/wXHgP0

Організатори акції: Amnesty International в Україні, Центр інформації про права людини та Центр «Ла Страда–Україна». Їм потрібна ваша допомога!

16 травня, ЗАПОРІЖЖЯ – Дискусія "Домашнє насилля. Мене це не стосується"

Дискусія "Домашнє насилля. Мене це не стосується" відбудеться в галереї сучасного мистецтва Barannik, в рамках тижня протидії домашньому насиллю та підтримки ратифікації Стамбульської конвенції. 

Чому тема домашнього насильства є табуйованою і такою, яку соромно виносити з родини? Як можна змінити це?

До дискусії запрошуються не тільки фахівці і люди, дотичні до проблеми, а і всі, хто відчуває себе частиною суспільства, хоче його змінювати, робити більш чутливим і відкритим. Організатори: Natasha Lobach і Amnesty International в Україні

Детальніше тут.

16 травня, КИЇВ – Презентація освітніх програм магістратури КНУ ім. Шевченка

О 18:30 завітайте на презентацію магістерських програм факультету соціології КНУ ім. Шевченка, в рамках якої Світлана Бабенко розповість про першу в Україні освітню програму «Гендерні студії». Організатор: Аліна Хелашвілі

Деталі на сторінці заходу: https://www.facebook.com/events/133798200499409/

17 травня, КИЇВ, ХАРКІВ, ХЕРСОН –  Міжнародний день проти гомофобії й трансфобії

17 травня 1990 року гомосексуальність було виключено з Міжнародного переліку психічних хвороб Всесвітньої організації охорони здоров’я. З 2003 року цей день –Міжнародний день проти гомофобії й трансфобії (International Day Against Homophobia and Transphobia).

В Україні, в середу, активіст_ки трьох міст приєднаються до акцій на підтримку рівноправності та різноманітності:

Київ – Арка дружби народів, 9:00, організатори: ГО "Інсайт" та Коаліція з протидії дискримінації в Україні , всі деталі дивіться тут: https://www.facebook.com/events/2285954704962431/

Відео з акції у Києві можна переглянути за посиланням.

Харків – вул. Сумська, 61, 18:00, організаторка: Анна Шаригіна , сторінка івенту: https://www.facebook.com/events/440428259666937/

На учасників перформанс-акції проти гомофобії, біфобії та трансфобії в Харкові було скоєно напад, двоє правоохоронців та активістка постраждали. 

У цьому відео організаторки та учасниці акції розповідають, як все відбувалось.

Херсон – місце проведення зберігається в таємниці. 

17 травня, ЛЬВІВ – Відкрита лекція «Осягнення жіночої реальності у літературі ХХІ ст. (аналіз творчості лауреаток Нобелівської премії в галузі літератури)»

Лекторій СУА з жіночих студій запрошує на відкриту лекцію «Осягнення жіночої реальності у літературі ХХІ ст. (аналіз творчості лауреаток Нобелівської премії в галузі літератури)». 

Нобелівська премія в галузі літератури є однією з найбільш престижних і, безумовно, найбільш відомих нагород у світі. Однак переважно письменники, удостоєні цієї відзнаки, так і залишаються малозначимими в широкій читацькій аудиторії.

Доріс Лессінг, Ельфріда Елінек, Еліс Манро, Тоні Моррісон – лише кілька імен блискучих прозаїчинь, у творчості яких нового звучання набувають питання жіночності та сексуальності, проблем материнства, взаємин між жінками та чоловіками.

Доповідачка – Наталія Легка – к. філ. н., асистентка кафедри етики, естетики і культурології філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Деталі заходу в анонсі лекторію.

18 травня, ЧЕРКАСИ – Гендер–квест «Шлях до гармонії»

18 травня Центр гендерної освіти  запрошує небайдужих та гендерно-чуливих пройти шляхом гармонії, вибудувавши власні кроки.

Локація: Ювілейний парк.

Слідкуйте за посиланням: https://www.facebook.com/events/1834897086838814/?active_tab=about

18 травня, КИЇВ – OWN IT: Women in Business Talk Show

«Leadership is an action, not a position».

В рамках третьої сесії проекту «OWN IT: Women in Business Talk Show» Надія Васильєва, генеральна директорка Microsoft Ukraine, розповість про своє бачення лідерства та створення шляхів до кращого майбутнього.

Лекцію організовує America House Kyiv англійською мовою, з перекладом на українську. Вхід вільний, з собою потрібно взяти паспорт (або водійські права).

Детальніше на сторінці: https://www.facebook.com/events/1682546008714144/

Запис лекції дивіться за посиланням.

18 травня, ХАРКІВ – тренінг «Сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність»

Центр гендерної культури анонсував тренінг для соціальних працівників, психологів, журналістів та інших активних представників і представниць громади.

Учасники тренінги ознайомляться з поняттями сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, отримають навички коректної нестигматизуючої лексики, напрацюють аргументи з розвінчування міфів і стереотипів довкола теми, враховуючи вікові особливості учнів та молоді, історичні і громадські традиції.

Ведуча: психологиня, гештальт-терапевтка Марина Масалитина.

Вхід вільний, інформація на сторінці: https://www.facebook.com/events/122357781663750/

19 травня, ЛЬВІВ – Воркшоп "Чи називати себе феміністкою?"


 

Феміністична майстерня збирає дівчат та жінок з різними поглядами на те, чи варто називатися феміністкою, коли ви боретесь за права жінок (чи маєте про-феміністичні погляди) на спільний воркшоп, аби випрацювати аргументи "за" чи "проти".

Вхід вільний, інформація на сторінці івенту: https://www.facebook.com/events/459880647679527/

19–21 травня, ХАРКІВ – Конференція «Незгода фемінізму та марксизму в колишньому СРСР: від “нещасного шлюбу” до щасливого?»

Центр гендерних досліджень разом із Лабораторією гендерних досліджень Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна організовує масштабну міжнародну конференцію.

В програмі заявлені виступи Тамари Марценюк (НаУКМА) про політичне значення флешмобу #яНеБоюсьСказати для альянсів пострадянських феміністок і лівих, Анни Шаригіної (Квір Хоум Харків) про те, як вона викладала гендерну рівність патрульним нової поліції, лекція «Супергероїні: що може феміністський комікс» від Кейт Еванс та презентація її графічної біографії Рози Люксембург «Червона Роза», та багато (справді багато) іншого.

З повною програмою можна ознайомитись тут: https://www.facebook.com/events/1490679220977993/permalink/1498626163516632/

20 травня, КИЇВ –  Тренінг «Запитайте Єдинорожку: все про СОГІ» 

20 травня, о 16:00 Київський клуб толерантності запрошує на тренінг від Іри Колотипо.

Будуть говорити про сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність (СОГІ), намагатись розширити розуміння проблеми і права, пов'язані з СОГІ, розвинути у собі впевненість висловлювати свою власну думку про різноманіття та сприяти терпимості по відношенню до тих, хто відрізняється.

Вхід вільний, всі деталі за посиланням

Ратифікуй!

Побачимось.

Текст: Божена Маковська

14 травня 2017
Поширити в Telegram
3559
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою