26 квітня, 2024

Події 15-21 жовтня 2018 року

14 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2781

15 жовтня, КИЇВ - Тіло жінки: роман із самою собою

Зустріч, під час якої у вузькому жіночому колі говоритимуть про те, як позбутися комплексів щодо свого тіла; навчитися приймати своє тіло та проявляти любов до нього; зробити своє тіло чуттєвим партнером, який подарує вам сексуальне задоволення. Ведуча розмови: Dasha Nepochatova – сексологиня, коучка, письменниця, засновниця Creative Women Space, авторка психологічних програм для жінок «Народження жінки» та «Жіноча ініціація». Зареєструватися для участі можна тут. Детальніше про подію – за посиланням.

19-22 жовтня, ЛЬВІВ - Творча адвокаційна майстерня про права жінок

Запрошують активних молодих жінок Львова взяти участь у творчій адвокаційній майстерні з прав жінок. Разом із учасницями та активістками поговорять про репродуктивні права жінок та дівчат, доступність і якість медичних послуг у цій сфері, а також про сексуальну просвіту і доступ молодих жінок до інформації про власні репродуктивні права, здоров’я та планування сім’ї. За допомогою творчих інструментів (форум театр, візуальні мистецтва, історії) з’ясують, з якими викликами й проблемами стикаються жінки у повсякденному житті в контексті обраної теми. На Майстерні проаналізують, чи пов’язані ці проблеми з гендерними стереотипами, як можна їх долати, а також про те, які зобов’язання прийняла Україна щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок, та як ці задекларовані зобов’язання можна ефективно використовувати у взаємодії з владними інституціями (зокрема, шляхом креативної адвокації). Участь у Майстерні безкоштовна. Для участі потрібно до 14 жовтня 2018 року заповнити реєстраційну форму. Сторінка події.

20 жовтня, КИЇВ - Перегляд і обговорення фільму «Ганна Арендт»

Фільм про відому німецько-єврейську громадську діячку, філософиню, політологиню Ганну  Арендт (1906-1975). У центрі сюжету - події всього трьох років її життя, 1961-1964 роки, коли кореспондентка газети The New Yorker Ганна Арендт вирушила до Єрусалиму висвітлювати процес над одним з організаторів Голокосту Адольфом Айхманом. Намагаючись розібратися в природі фашистської ненависті у ставленні до євреїв, вона ретельно записувала і аналізувала матеріали суду, узагальнювала їх в статтях, що з'являються за океаном. Під пером дослідниці виникла картина, яка абсолютно не вкладалася в сформовані рамки. Оприлюднений нею новий підхід викликав проти неї хвилю обурення і поділив багатьох людей на прихильників і противників цієї непересічної жінки. Модератор: Галя Василенко – редакторка, перекладачка. Випускниця Києво-Могилянської академії зі спеціальностей «Історія», «Юдаїка». Досліджує культуру історичної пам’яті в Україні, зокрема, пам’ять про історичні травми. Членкиня редколегії журналу «Ідеологія та політика». Вхід вільний за умови реєстрацїї за посиланням. Початок о 16.00 у Благодійному фонді Карітас Київ. Сторінка події.

20 жовтня, ЛЬВІВ - Письменниці міжвоєнного і радянського Львова | Міські прогулянки

У жовтні запрошують на три авторські прогулянки, присвячені письменницям міжвоєнного та радянського періодів у Львові. Участь в прогулянкці безкоштовна, за реєстрацією. Міські прогулянки у тандемі підготують та проведуть літературознавці Ірина Фрис / Irka Frys та Остап Сливинський / Ostap Slyvynsky. Остап Сливинський - поет, перекладач, літературознавець, критик, есеїст. Автор книги "Зимовий король". Ірина Фрис - літературознавиця, перекладачка, полоністка. Прогулянки пройдуть в межах публічної програми до Виставка "Зузанна Ґінчанка. Тільки щастя – це справжнє життя". Виставка є своєрідною спробою візуалізувати особистість та творчість польської поетки єврейського походження (1917-1943/44), а прогулянки дозволять пізнавати історію літературного середовища через простір міста. Інформація на сайті. Початок о 13.00. Сторінка події.  

20 жовтня, КИЇВ - Режисерки авангардного кіно ХХ століття

Добірка «Режисерки авангардного кіно ХХ століття», що має на меті показати інший погляд на жінок в мистецтві, зокрема, в кіно, та подивитися на них як не лише другорядних персонажів та «муз», але й як на самодостатніх авторок. У межах цієї добірки переглянуть та обговорять фільми режисерок епохи модернізму: від експериментальних короткометражок до радянсько-шекспірівського авангарду Кіри Муратової. На 20 жовтня заплановано «Без даху даху, поза законом» А. Варди. Франція. 1985. 105 хв. Початок о 17.00 в кіноклубі Могилянки (вул. Набережно-Хрещатицька, 27, 1 пов. зала 13). Сторінка події – тут.

14 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2781
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою