25 квітня, 2024

Події 16-22 грудня

16 грудня 2019
Поширити в Telegram
1956

16 грудня, ЛЬВІВ - Форум «ДІЙмо разом проти насильства»

16 грудня 2019 року у м. Львові заплановано проведення форуму з питань
запобігання та протидії насильству «ДІЙмо разом проти насильства» за адресою: вул. Джерельна, 20, простір «МolodoZeleno». Початок о 9.00.
Під час форуму планується проведення 4-ох панельних дискусій:
1. Політика розбудови системи реагування на насильство.
2. Послуги та захист постраждалих.
3. Покарання кривдника.
4. Превенція насильства.
До участі у форумі у якості спікерів запрошуються представники центральних та місцевих органів влади та експерти з інших регіонів України.
Організатори заходу - департамент соціального захисту населення Львівської ОДА у партнерстві з громадською організацією "Центр "Жіночі перспективи" за підтримки UNICEF та "The Kvinna till Kvinna Foundation". Участь у форумі за попередньою реєстрацією. Сторінка події.

16 грудня, ЛЬВІВ - Лекція Ірини Ігнатенко "Сексуальне життя українців кін. ХІХ ст."

Проект "Локальна історія" започатковує цикл "Історичний лекторій", в межах якого запрошені фахівці будуть розповідати про історичні цікавинки, курйози та давній побут українців.  16 грудня о 18.45 в бібліотеці Іваничука (площа Ринок, 9) відбудеться друга лекція циклу - “Сексуальне життя українців кінця ХІХ - початку ХХ століття”  Етнографиня Ірина Ігнатенко розкаже про нормування сексуальності молоді, подружній секс та зради,стосунки батьків і дітей у минулому, опираючись на фольклор, етнографічні дослідження кінця ХІХ — початку ХХ століття і сучасні розвідки. Сторінка події.

17 грудня, КИЇВ - Лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» у Києві

17 грудня о 18:30 у приміщення офісу Fulbright Ukraine (вул. Еспланадна, 20) відбудеться лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм»: http://bit.ly/urbanism-i-feminism. Тексти, зібрані у книжці, дають особливу перспективу бачення обширу міста, оскільки тут наявні точки зору дослідни/-ць, які представляють різні царини гуманітарного знання. Використання інструментарію сучасних ґендерних та урбаністичних студій дає змогу висвітлити несподівані ракурси побутування чоловіків та жінок у публічному просторі і водночас специфіку облаштування самого цього простору. Йдеться і про проєктування міст та помешкань, і про досвід міського життя, і, з іншого боку, про репрезентацію цього досвіду в літературі. До цієї збірки включено статті дослідників і дослідниць, що представляють два концептуальних «крила» погляду на місто та його простори («Феміністичний урбанізм» і «Урбаністичний фемінізм» — урбаністичні й літературні студії), але об’єднані спільним ракурсом ґендерно-сенситивної оптики. Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією. Сторінка події.

21 грудня, КИЇВ - Феміністична вечірка від Гендер в деталях

Феміністки носять паєтки і роблять класні вечірки! Ми вважаємо, що для того, щоб вечірка вдалась, потрібні дві складові: Вихід за межі буденності. Спільна творчість.Тому запрошуємо до активного співтворення вечірки! Святкову атмосферу нам забезпечать паєтки. Це - бажаний дрес-код. Якщо у вас є більше речей з паєтками та іншими блискітками, аніж вам потрібно - приносьте, ми організуємо куточок для безкоштовного обміну речами. Сяйливий та грайливий макіяж вітається. Ми також припасемо кілька палеток з блискітками, щоб додати гостям сяйва на місці. Ну і все ж таки це феміністична вечірка. Тому без гендерних підсумків року - ніяк. Як і без тематичних конкурсів і вікторин. Читайте наш сайт та слідкуйте за соцмережами - там всі підказки.Маємо ще кілька пропозицій. Наприклад, ми дуже хочемо подякувати тим жінкам, які нас надихають - тому видрукуємо фото тих, хто є рольовими моделями нашої редакції, і розкажемо про них. Запрошуємо приєднатись до цієї активності - приносьте фото своїх рольових моделей, поспілкуємось. Початок о 17.00 у Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події.

21 грудня, ЛЬВІВ - Новорічний фрі[к]маркет та вечірка

Замість новорічної гонки по супермаркетах, шукаючи подарунки собі та близьким, запрошуємо на затишний фрімаркет. Тут ви зможете вільно і безкоштовно обмінятися гарними речима.
Приносьте те, що не носите, але хочете бачити на інших! А ще можна взяти дивні і яскраві речі, щоб на місці створити одне одному несподівані еклектичні луки. І в цьому всьому одразу ж підпалити вечір на танцполі!!
Фрімаркет – простір вільний від ринкових відносин капіталізму. Витягнімо свої речі з шаф і подаруємо їх іншим, на зло світовому надвиробництву та на радість тим, хто не може дозволити собі придбати речі.
А вечірка – місце для перебування тут і разом. Внесемо комфорт і безпеку для всіх у простір, і будемо у ньому фрікувати. Музика, танці, балачки, знайомства, стояння, лежання – і ще багато варіантів. НОВОРІЧНИЙ бонус:
Під час вечірки буде “Таємний Санта” у форматі обміну подарунками. Всі охочі можуть принести подарунки, ми їх складемо під “ялинку”, і влаштуємо жеребкування.
Розклад:
17:00 – 20:00 - фрімаркет
20:00 – 24:00 - музика, бар, тусовка
Благодійний внесок для участі: 50-80 грн. Сторінка події.

16 грудня 2019
Поширити в Telegram
1956
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою