23 квітня, 2024

Події 16-22 квітня

16 квітня 2018
Поширити в Telegram
3229

Події 16-22 квітня

12-26 квітня, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - Виставка та цикл подій: Жінки про жінок

“Жінки про жінок” - це міждисциплінарний проект у формі виставки автопортретів та циклу подій на тему самосприйняття жінки, які вібудуться з 12 по 26 квітня на майданчику галереї Асортиментна кімната в ревіталізованих площах проекту Promprylad.Renovation. Виставка охоплюватиме автопортрети 9 західно-українських художниць, а саме від Diana PernerovskaUlia RusyloAnna Chernikova,Helga MalahowskaKhrystyna PyshchOlga KukushGrycja RdValentina Petrova та однієї анонімної художниці. Програма складатиметься з декількох освітніх та дискусійних подій протягом квітня. Проект “Жінки про жінок” – це спроба поглянути на жінку очима самої жінки. Кожна робота в цьому проекті – це окрема історія та розповідь, які разом представляють зріз жіночого самоусвідомлення та самопозиціонування. Виставка відбувається у Асортиментній кімнаті (вул. Сахарова, 23). Детальніше про програму – за посиланням.

16 квітня, КИЇВ - Показ фільму «Історія Ірени Сендлерової»

Фільм створено на основі унікальних інтерв’ю з головною героїнею, які було записано в останні дні її життя. Ірена Сендлерова розповідає про порятунок найбідніших єврейських дітей з Варшавського гетто. Зміна ідентичності, підробка документів, як дітей витягували зі стін гетто і поселяли у домах поляків – показано у художній формі за допомогою архівних кінодокументів з Польщі, США та Росії. Фільм представить дочка Ірени Сендлерової – Яніна Зґжембська. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. Показ відбудеться за адресою вул. Велика Житомирська, 40 («Ліра») о 18.00. Сторінка події у ФБ – тут.

17 квітня, КИЇВ - Pussyndikat / Vol 1 - WTF is female art ?

У арт-просторі Ф Р А К Ц И Я (бул. Тараса Шевченка, 4-Б) о 20.00 за келихом вина почнуть говорити про фемінізм і мистецтво. Вільний захід, але для входу необхідно написати в приватні повідомлення. Сторінка івенту - тут

17 квітня, КИЇВ - Дискусія «Вiнок сонетiв - терновий вiнець перекладача»

Дискусія відбудеться у рамках перекладацького семінару у вівторок, 17 квітня 2018 року, о 18.00, в офісі Програми імені Фулбрайта (Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 904, М «Палац спорту»). Виступить ЄВГЕНІЯ КОНОНЕНКО - письменниця, перекладачка з англійської та французької, позаштатна журналістка, донедавна - наукова працівниця Українського центру культурних досліджень. Авторка більше 40 книжок, як оригінальних, так і перекладних, лауреатка національних літературних премій. Детальніше про подію – за лінком.

18 квітня, КИЇВ – Прем’єра документальної стрічки «Така робота»

Три героїні, три історії… Три відверті історії із життя секс-працівниць. Яка небезпека прихована в цій професії? Які складнощі їм доводиться долати на своєму шляху? Три жінки розповідають про свою роботу. Про перший досвід, а іноді й перше кохання. Про суть своєї професії. Фільм знятий на замовлення Легалайф-Украина за підтримки Інституції та Програми Здоров’я Фундації Відкритого Суспільства. Показ розпочнеться о 19.30 у кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Більше інформації – тут.

19 квітня, КИЇВ – Дискусія «Пригоди в кібернетиці»

Програма Фулбрайта запрошує на лекцію американської стипендіантки Фулбрайта 2017-2018 рр. Джесіки Зічович, яка відбудеться у четвер, 19 квітня 2018 р. о 18.00 в офісі Програми Фулбрайта (вул. Еспланадна, 20, кімната 904, м. «Палац спорту»).  Це розмова-огляд дослідження Джесіки Зічович про культурну та соціальну історію Інтернету в СРСР. Як американська Фулбрайт-стипендіантка, вона змогла використати свої знання через наукову співпрацю з українськими колегами, які працюють над темою «Кібернетика» і завдяки її викладанню в Києво-Могилянській академії (через інтерв'ю з ученими та розробниками, які працювали в радянські часи, а також у власних дослідженнях у державних архівах, інститутах та приватних бібліотеках). Висновки її дослідження стануть основою книги, яка забезпечить всебічний погляд на жінок і їхню історію - науковиць, робітниць та державних службовців, яким за радянської влади в середині кінця 20 століття вдалося переорієнтуватися на небезпеку бюрократії, щоб жити творчим життям, як інтелігенти, що беруть участь у пристрасних дебатах, починаючи від етики даних та геному людини, до математичних теорем теорії ігор, політики дизайну, мови антисталінізм і дебатів про соціальні функції оптимізації та управління. Як ці вчені сприймали себе та свою роботу, один одного, і свою позицію в центрі космічної раси? Мова лекції – англійська. Сторінка події на ФБ – тут.

19 квітня, КИЇВ - Дискусія #ПроРівність глобального формату

Чотири гості ГО "Трудові Ініціативи" поділяться досвідом життя і роботи у різних куточках світу. Як воно - бути жінкою в країні, де панує іслам? З якими труднощами стикаються жінки в Мексиці під час пошуку роботи? Як створити профспілку в Індонезії? Спікерки заходу уже багато років присвятили захисту трудових прав у цих країнах. Та понад усе вони б хотіли розповісти особисті історії життя у своїх громадах та почути питання, які цікавлять вас. Спікерки: Ізза Інзамлія (Індонезія), Імані Заглул (Марокко), Нкечі Одінукве (Нігерія), Ернестіна Карранза (Мексика). Мова заходу: англійська, синхронний переклад українською. Вхід вільний. Захід відбудеться у четвер, 19 квітня, о 19:00, за адресою м.Київ, вул. С.Петлюри, 10. Лінк на подію – тут.  

19 квітня, КИЇВ – Лекція «Правовий захист від насилля»

Адвокат Дмитро Незвійський розповідатиме про те, як юридично захистити себе від насильства. На лекції будуть розглянуті приклади таких ситуацій: домагання, гендерна дискримінація, дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації, домашнє насильство. На лекції ви дізнаєтеся про юридичні наслідки та можливості захистити себе від неправомірних дій інших осіб. Про те, як залучити таких осіб до відповідальності та відшкодувати завдану моральну та фізичну шкоду. Також на лекції буде можливість поставити свої запитання та отримати консультацію за аналогічними прикладами з вашого життя або життя ваших знайомих. Вхід вільний. Початок о 19.20 за адресою Sex.Ed.Coffee Арт-кафе (вул. Хорива, 25). Сторінка заходу – за посиланням.

20 квітня, ЛЬВІВ - Феміністичне кіно: простір

Феміністична майстерня / Feminist Workshop запрошує познайомитися з іранським кінематографом та деякими особливостями життя в Ісламській Республіці очима режисерки іранського походження Меріам Кешавару. Фільм  Šar'ayet (Обстоятельства) (2011) про простір, тіло та прояв сексуальності у режимі, де консервативні норми суспільству нав’язуються зверху. Як і два попередні фільми, цей теж відноситься до кінематографу, який розвивається (developing cinema) в країні, де в супереч обставинам, суспільство намагається говорити само за себе. У фільмі показана любов двох жінок, які не дивлячись на норми, не бажають відмовлятися від власної сексуальності, бажання та свободи. Так вони потрапляють в такий собі світ протесту, де є алкоголь, наркотики та секс, і який існує в самій середині республіки шаріату. Початок показу о 19.00 за адресою Площа Ринок 42. Вхід вільний. Сторінка показу - тут

20 квітня, Івано-Франківськ - Лекторій: (Не)автопортрет Сінді Шерман

Фотографуючи себе, Сінді Шерман заробила ім'я однієї з найбільш шанованих фотографинь кінця двадцятого століття. І хоча на більшості робіт позує вона сама, ці фотографії по своїй суті не є автопортретами. Мисткиня скоріше використовує себе як засіб коментування цілої низки неоднозначних питань сучасного світу, таких як роль жінки та її представленість в суспільстві, засобах масової інформації, роль художника/художниці, а також про природу творення мистецтва. Стиль С. Шерман важко сплутати з будь-чиїм іншим, а його вплив знайшов своє відображення у творчості багатьох інших художників і художниць у мистецтві 21 століття. На лекції, присвяченій роботам Сінді Шерман спробуємо проаналізувати де саме проходить грань між автопортретом та не автопортретом, та яким чином художниця, використовуючи як модель лише себе, досліджує поняття жіночності, кліше та стереотипізації образів в суспільстві. Лекція відбувається в рамках Виставка та цикл подій: Жінки про жінок та є спільно організованою подією від Асортиментна кімната та Інша Освіта / Insha Osvita за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Проведе лекціюAnna Potyomkina, яка довший час вивчала творчіть Сінді Шерман. Початок о 18.00 у Асортиментній кімнаті (вул. Сахарова, 23). Сторінка події у ФБ. 

20 квітня, КИЇВ - Стигматизація ґендерної ідеології і правий популізм

«Критика Феміністична: східноєвропейський журнал феміністичних та квір студій» разом з Центром польських та європейських студій ім. Єжи Ґедройця НаУКМА запрошують на лекцію професорки Центральноєвропейського Університету в Будапешті та Сеґедського Університету (Угорщина) Ержебет Барат (Erzsebet Barat)«Інструменти правого популізму: стигматизація «ґендеру» як феміністичної ідеології в Угорщині». Подію присвячено виданню першого номеру часопису «Критика Феміністична». Лекція відбудеться англійською мовою з синхронним перекладом на українську. Подію підтримує Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Початок о 18.30 за адресою Центр польських та європейських студій ім. Єжи Ґедройця ( вулиця Волоська, 10, підвал 6 корпусу). Сторінка заходу. 

20-28 квітня, ХАРКІВ - X Міжнародна Трієнале Екологічного Плакату «4й Блок»

Жіночий погляд: Заклик до дії” — загальна тема еко-трієнале-2018. Світ переживає новий етап “жіночого повстання”: жінки виборюють собі право на справжню, а не декларативну рівність та перестають мовчати навіть на ті теми, які все ж залишалися табуйованими під час перших хвиль емансипації. І, відвойовуючи своє місце у світі, жінки змінюють його. Цього року наші учасниці та учасники висловлюватимуться у трьох ключових номінаціях:
| Дія: Мир |
Екологічні дії та мислення – запорука миру. І навпаки: мир – запорука екологічності (війна екологічною не буває). Що кожен та кожна з нас може зробити – для вирішення проблем глобального потепління, зменшення «екологічного сліду», пошуку альтернативних джерел енергії тощо.
| Дія: Любов |
Навколишній світ – прекрасний, гуманний і добрий. Природа виживає навіть в урбанізованих просторах, наше завдання – її побачити, полюбити і зберегти. Разом із нами в містах живуть птахи, звірі, комахи, рослини – цей простір належить і їм також.
| Дія: Надія |
Ми точно знаємо: вони будуть іншими. Вони навчаться дихати з планетою в унісон. Вони дають нам надію. Вони – це діти. Наше завдання – навчити їх любити цей світ і берегти.
Відкриття 20 квітня о 17.00 у Ермилов-центр (Площа Свободи, 4). Лінк на захід - тут

22 квітня, КИЇВ – Вистава «Аглая»

Аглая – це частина театрального проекту «Сім днів з ідіотом», або частини роману «Ідіот», що насправді не існують. Ця вистава - це історія Аглаї Єпанчиної, героїні роману. Швейцарія. Привокзальне кафе. Аглая. Вона повертається з психіатричної лікарні, де відвідувала князя Мишквна. Ще один поїзд, який вона пропускає…Початок о 19.00 Центрі сучасного мистецтва «Дах» (вул. Велика Васильківська, 36).  Більше інформації про показ – тут.

16 квітня 2018
Поширити в Telegram
3229
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою