1 травня, 2024

Події 16-22 липня 2018 року

16 липня 2018
Поширити в Telegram
2696

16 липня, КИЇВ - Леді Африка: як вижити в Конго, якщо ти дівчина

Із затишного Києва, де бариста відмовляються доливати гарячу воду в ідеальні еспресо, вона переїхала в Гому, що в Демократичній Республіці Конго. Місто, в околицях якого вже 20 років не вщухає громадянська війна, а в 16 кілометрах на північний схід вивергає попіл вулкан з відкритим лавовим озером. Місто, де у 80% місцевого населення немає гарячої води і електрики, зате є кози, віра в чорну магію і найкращі танці на континенті. Anna Avuziak (Анна Авузяк) розповість про те, як живеться за огорожею з колючого дроту; чим співвласниця модного ательє і мандрівниця може зайнятися в одній з найбідніших країн світу; чому працівники ООН не ходять по місцевих ринках і підворіттях, на відміну від однієї тендітної українки; де в добу штучного інтелекту можна відшукати дорожніх розбійників з луком і стрілами. Реєстрація обов’язкова: https://goo.gl/forms/QD5MR9XmYonWlv6g1. Зустріч відбудеться о 19.00 у Креативному просторі Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64. Сторінка події – тут.

17 липня, КИЇВ - Wоmen's talk: Жіночі права – як себе захистити

На перший погляд, українки мають рівні права і можливості з чоловіками, проте статистика доводить, що українки й досі зазнають дискримінації за ознакою статі. Що робити, куди звертатися за допомогою і про що обов'язково потрібно знати кожній жінці для свого захисту, розповість Ганна Шерстюк – голова Громадської організації "Єдиний щит", адвокатка, керуюча партнерка Адвокатського бюро Ганни Шерстюк. Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://goo.gl/mSx4GZ. Початок о 19.00 у Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64. Сторінка події – за лінком.

18 липня, ЛЬВІВ - Дискусія: Трансактивізм і фемінізм. Точки дотику.

Women's Voices запрошують на дискусію з феміністкою та активісткою Катериною Мессорош. Говоритимемо про точки дотику між трансактивізмом і фемінізмом. В рамках дискусії спробуємо з'ясувати як встановити діалог між трансактивістками та фемактивістками, за що можна боротись разом, а що стане каменем розбіжностей, та як нам вибудувати спільну стратегію дій в активістському середовищі. Під час дискусії будуть обговорюватись теми:
- Трансгендерність і гендерна соціалізація (чгс/жгс). А також, гендерні привілеї у трансгендерних людей.
- Транстактичність, трансінклюзивність в активізмі і правозахисті. Як практикувати транстактичність в своїй організації, громадській ініціативі чи просторі.
- Трансінклюзивність в фемінізмі.
- Безпечний жіночий простір і жінки з трансдосвідом.
- Коли фем/актив-середовище стає ворожим до трансгендерних людей?
- Чи можуть бути трансексклюзивні простори і заходи (cis only) без трансфобії?
- За що транс- і фем- активістки можуть боротись разом?
Робочі мови дискусії: українська, російська, англійська. Дискусія буде модеруватись, при потребі з перекладом. Зустріч відбудеться у середу, о 18:00 у Медіатеці, вул. Мулярська 2А.

18 липня, СУМИ - Школа Справжньої Леді. Vol. 1 Поведінка в суспільстві

На цьому занятті леді навчаться в будь-якій спільноті і будь-якій ситуації справляти найкраще враження про себе, вивчать різні манери поведінки, в тому числі для статусних заходів, правила підтримки світської бесіди, «королівської поставі», і головне - навчаться завжди залишатися елегантними. Вартість заняття - 100 гривень. Початок о 18.30 в Конгрес-центрі СумДУ (вул. Покровська, 9/1). Деталі – за лінком.

19 липня, КИЇВ - Розмови про фемінізм з Катериною Левченко

МБФ Український жіночий фонд започатковує серію зустрічей для молодих феміністок «Розмови про фемінізм».
Формат передбачає зустрічі молодих активісток з досвідченими громадськими діячками, експертками та лідерками жіночого руху.
Першою в низці таких заходів стане зустріч з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко.
Уповноважена розповість про стан гендерної рівності в Україні сьогодні, проблеми, з якими стикається українське суспільство та що може виправити інститут урядової уповноваженої. Також Катерина Левченко поділиться першими результатами роботи на посаді та дасть практичні поради молодим однодумицям з приводу того, як саме можна підтримати жіночий рух та просування прав жінок. Зустріч відбудеться 19 липня 2018 о 15:00 у коворкінгу Creative Women’s Space за адресою: м. Київ, пров. Михайлівський, 9Б. Сторінка події - тут

19 липня, КИЇВ - Міфологія України з Katya Chilly. Хитра наука

Церемонія передачі сили та способи передачі Знання. Як відбувалося навчання: хто навчав та хто навчався. Мистецтво розрізняти та мистецтво відчувати. Дарунки та джерела подарунків. Місця, де передавалася сила та плата. Чому? Хитра наука. Для кого: для батьків з дітьми. Вік дітей значення не має. Коли: 19 липня з 10:00 до 12:00. Тривалість: 2 години. Кількість місць – 15. Вартість білету: 300 грн по передплаті до 17 липня та 400 грн після 17 липня і в день заходу. Якщо плануєте прийти з дітьми, попередьте нас про це. Місце проведення: Коворкінг з дітьми Zelenka (вул. Ярославів Вал 11/1). Сторінка події.

16 липня 2018
Поширити в Telegram
2696
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою