27 квітня, 2024

Події 16-22 вересня 2019 року

16 вересня 2019
Поширити в Telegram
2200

Події 16-22 вересня 2019 року

16 вересня, ЛЬВІВ - Як захищати свої межі?

Тема меж є дуже поширеною в нашому житті. Кожна з нас має свої межі: тілесні, територіальні, часові, ресурсні, емоційні,розумові, інші свої межі. І, цікаво, де моя межа? Де межі інших? Часто ми не знаємо своїх меж, тому даємо можливість іншим їх порушувати. Як бути? Як можна відстежити і захистити свої, не ранячи інших? Як повідомити іншим про свої потреби? Відповіддю є асертивність. Чомусь так склалось в нашій культурі, що говорити про свої потреби, емоції, межі вважається не ґречним. Це спадок від бабусь, які пам’ятають Австро-Угорщину і правила поведінки для панянок, сліди радянського тоталітаризму, травмованості нашого народу чи щось ще давніше, ми не знаємо. Це робота для істориків і культурологів. Але ми, психотерапевтки, знаємо, як шкідливо не мати цієї навички – захищати себе, казати ні, вміти говорити про себе і свої потреби. І цьому можна навчитись. Отже асертивна поведінка. Вона виходить з глибинного переконання «я важлива», «мої емоції важливі», «мої потреби важливі». Що це таке? На лекції ми розповімо теорію і дамо кілька важливих порад і технік як опанувати цю навичку. Адже це як з велосипедом, якщо він буде стояти на балконі, то ви не навчитесь їздити. Початок о 19.30 у Феміністичній Майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

17 вересня, КИЇВ - Презентацiя книги «Червона сукня моєї тiтки»

Запрошуємо вас на презентацію книги української письменниці Таіс Золотковська (Tais Zolotkovska) «Червона сукня моєї тітки». У затишній атмосфері Таіс розкаже про поетку Аню Сільвер, життя якої надихнуло письменницю на створення книги, розкаже про життя та творчість, про свою подорож та нові відкриття. Поспілкуємось як близькі друзі, кожен учасник зустрічі матиме змогу поставити питання та поговорити про творчість. Таіс Золотковська (Tais Zolotkovska), засновниця проекту Клуб Анонімних Авторів, авторка дев’яти книжок для дорослих та дітей. Тренерка з creative writing, проводить курси, вебінари, ретрити з письменницької майстерності. Модераторка зустрічі: Слава Світова (Tanya Mul'), письменниця, happy lifestyle блогер, тренерка зі словесної майстерності та творчості. Початок о 19.00 за адресою: Creative Women Space (пров. Михайлівський, 9Б). Сторінка події.

18 вересня, ЛЬВІВ - Череда - феміністський читацький клуб

Цього разу збираємося, щоб обговорити плани на 26 BookForum, адже в такому морі подій можна легко втратити орієнтацію. Які літературні події варто відвідати? На які феміністські книжкові новинки варто звернути увагу?  Підготуватися можна, погортавши програму заходів (bookforum.ua/events/), де позначити цікаві події, щоб потім поділитися ними з подругами. Те ж саме з книжками: сайти улюблених видавництв вам в поміч. Череда (зазвичай) - це регулярні зустрічі (по середах, раз на декілька тижнів), де ми щоразу пропонуємо до спільного обговорення книжку чи статтю і пробуємо разом її розібрати: що зрозуміло, а що ні? Що цікаво, а що хочеться піддати критиці? В процесі ми спілкуємося про тексти, фемінізм і усі сплетіння, в які розгортається розмова. До будь-якої зустрічі можна підготуватися (прочитати матеріал, який ми розбираємо) та прийти до нас у гості. Необов'язково бути на попередніх Чередах. Початок о 18.00 за адресою Феміністична Майстерня (площа Ринок, 42). Сторінка події.

18 вересня, КИЇВ - Кіноклуб: документальний фільм про права жінок під час пологів

Раз на два тижні Центр Громадянських Свобод (Center for Civil Liberties) організовує правозахисні кінопокази. Тут ви можете познайомитися з правозахисниками, послухати виступи експертів, відпочити та подивитися фільми, що підіймають гострі суспільні питання. Французький документальний фільм про акушерське насильство, знятий у 2019 році. «In Pain You Shall Bring Forth Children» ("Ти народжуватимеш в муках") «Жінки по всій Європі протестують проти жорстокого поводження з боку медичних працівників під час пологів, починаючи від неузгоджених епізіотомій до сексуальних зловживань. Французька режисерка і письменниця Овіді виводить на світ новий фронт феміністичної справи у всеосяжному документальному фільмі». Початок о 19.30 у Київській школі прав людини та демократії (вул. Басейна, 9Г, офіс 25). Сторінка події.

19 вересня, КИЇВ - Gender Talks Жінки Мир Безпека

EU-Ukraine Women in Politics запрошує на захід з серії Гендерні Розмови! Відома українська гендерна експертка Марія Дмитрієва розповість про резолюцію Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки. Мир. Безпека." , її виконання в Україні та Європейському Союзі. Марія - українська феміністка, блогерка, гендерна дослідниця, засновниця і модераторка однієї з найбільш популярних українських груп про фемінізм - Фемінізм-УА.  На вас чекає супер важлива і цікава тема з надзвичайно розумною і мотивуючою експерткою! Напої та солодощі від Promote Ukraine допоможуть ще більше насолодитися гендерною дискусією! Чекаємо на всіх 19 вересня о 19:00 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 27-А!  Вхід вільний. Сторінка події.

19 вересня, КИЇВ - Удосконалення правового регулювання відповідального батьківства

Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України та Громадська організація «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» запрошують до участі в круглому столі «Удосконалення правового регулювання відповідального батьківства в Україні». Під час заходу будуть обговорюватись перспективи змін в системі державної підтримки відповідального батьківства. Зокрема, реформування системи відпусток по догляду за дитиною для досягнення паритету у процесі виховання. Серед спікерів заходу адвокати, експерти, представники Кабінету Міністрів, України, народні депутати України, представники міжнародних організацій. Початок о 10.00 за адресою: пров. Максима Рильського, 10. Сторінка події.

20 вересня, КИЇВ - IV Форум креативних індустрій

Форум Креативних Індустрій – це подія, що з 2015 року об’єднує представників з різноманітних сегментів інтелектуальної сфери діяльності: бізнес, маркетинг та комунікації, дизайн, кіно і шоу-бізнес, медіа, технології та стартапи, соціальні ініціативи тощо. Запрошуємо о 16:00 відвідати панельну дискусію «Empowered Motherhood: внутрішні та зовнішні бар'єри длясамореалізації матерів», яку модеруватиме комунікаційниця ресурсу «Гендер в деталях» Дарина Мізіна. Учасниці дискусії: Вероніка Дідусенко, Ярослава Антіпіна, Ірина Метнєва, Тала Калатай. Під час заходи учасниці обговорюватимуть можливі перешкоди, шляхи їх подолання, а також умови для працевлашутвання й кар'єрного росту мам у креативних індустріях.  

21 вересня, ЛЬВІВ - Дівчачий клуб у вересні

«Дівчачий клуб» - це місце, де дівчата-підлітки зможуть розвивати креативність, спробувати себе в нових ролях, отримати корисну інформацію про фемінізм та суспільство, висловлювати власну думку та втілити ідеї в дружньому колі однодумиць. Тема зустрічі «Протидія конфліктам в колективі» (Модерує Аня Оксютович, активістка, медіаторка, дослідниця). Хтось бажає уникати конфліктів, хтось вбачає в них поле для відстоювання власних інтересів. Разом з лекторкою учасниці розберуться в тому, що таке конфлікт та чому ми здебільшого негативно сприймаємо конфліктні ситуації результаті зустрічі учасниці дізнаються практичні поради поведінки в конфліктних ситуаціях. Початок о 16.00 за адресою «Феміністична майстерня» (площа Ринок, 42). Сторінка події.

16 вересня 2019
Поширити в Telegram
2200
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою