26 квітня, 2024

Події 17-23 червня 2019 року

17 червня 2019
Поширити в Telegram
2096

18 червня, ЛЬВІВ – Істор(її) мистецтва. Класицизм. Романтизм. Неокласицизм

Період, який ми розглядатимемо під час лекції, цікавий і насичений завдяки боротьбі ідей і змін стилів. Про соціально-виховну функцію, звернення до ідей античності поговоримо на прикладах робіт Елізабет Віже-Лебрен (Франція) - єдиної жінки в 702-му залі Лувру, присвяченому класицизму. Прагнення до простоти форм всупереч примхливості рококо, благородність, спокій та велич шукатимемо в роботах Ангеліки Кауфман. До речі, оригінальні роботи і Елізабет Віже-Лебрен, і Ангеліки Кауфман можна побачити у Львові. Страхи французької революції, піднесення і падіння Наполеона, відновлення монархії - бурхливі події не тільки отримали відображення у мистецтві, але й вплинули на розвиток кар'єри художниць. Початок о 19.00 за адресою вул. Городецька, 36. Сторінка події.

18-22 червня, ЛЬВІВ - Міський табір для дівчат Girls Rule!

“Феміністична Майстерня” запрошує дівчат віком 13-16 віком у міський табір “Girls Rule!” у Львові.“Girls Rule!” - це простір для розвитку лідерських якостей та втілення ідей. Бо дівчата рулять! У таборі Girls Rule! важливі для тебе теми представлені у навчальному та ігровому форматі. Будемо знайомитися, спілкуватися і цікаво проводити час. Ти можеш вибрати зручну для себе зміну (18-22 червня або 15-19 липня) і встигнути все, що планувала на літо. Програма для обох змін ідентична. Реєструйся за посиланням. Місце проведення: Феміністична майстерня (площа Ринок, 42). Детальніше – тут.  

19 червня, КИЇВ – Марія Соневицька: Музика, гендер і сексуальність

Програма Фулбрайта в Україні запрошує Вас на лекцію «Музика, гендер і сексуальність: історія теми в північноамериканській етномузикології» Марії Соневицької, асистентки кафедри музики в Каліфорнійському університеті Берклі. Лекція відбудеться в середу, 19 червня 2019 року, о 18:00, в офісі Фулбрайта (вул. Еспланадна, 20, офіс 904, М "Палац Спорту". Детальніше – тут.

19 червня, КИЇВ - Жінки Київської Русі: неакадемічна історія

Основні досягнення жінок Київської Русі начебто добре відомі з підручників. Княгиня Ольга помстилася древлянам за смерть князя Ігоря. Ірина-Інгігерда допомагала Ярославу Мудрому у дипломатичних перемовинах. Анна Ярославна, французька королева з Києва, була освіченою, а її чоловік-король – ні. Насправді життєписи цих жінок сповнені загадок та невідомих обставин. Якою ціною княгині зберегли владу у світі чоловіків? Чому в одних випадках вони обирали мир, а в інших – війну? У який спосіб подорожували, бенкетували, проводили дозвілля? Кого кохали? Кого ненавиділи? Літописи лише зрідка висвітлюють подробиці жіночого життя. Однак яскраві та поетичні згадки про володарок Київської Русі можна відшукати у скандинавських сагах, у записах мандрівників, у легендах та казках різних народів. Початок о 20.00 в Креативному просторі Creative Women Space (провул. Михайлівський 9Б, домофон 64). Сторінка події.

20 червня, КИЇВ - RIZNA Career&Motivational Talk

Запрошуємо на RIZNA Career&Motivational Talk – концентрат енергіїі, мотивації та кар’єрного розвитку! Цей захід точно вартий твоєї уваги, адже тебе чекає: атмосфера прийняття та натхнення проекту #RIZNA; спілкування з кар'єрними консультантками; менторські сесії експертів/ок із бізнесу, креативного сектору, медіа про жіноче лідерство, гендерні стереотипи, розвиток особистості та кар'єри; клуб симуляцій співбесід; благодійна лотерея; професійне фото для резюме презентація фотопроекту "Ти можеш бути #RIZNA у співпраці з французькими фотографами Sonia Gaspard, Fabien Grt. І, звісно ж, нетворкінг у колі крутих спеціалісток/ів. Зареєструйся, будь ласка, завчасно ,щоб ми приберегли для тебе місце. Початок о 16.00 у INVERIA flow space (вул. Володимирська, 49А). Сторінка події.

20 червня, КИЇВ - Gender Talk: Гендер в інжинірингу

Як зміниться життя суспільства, якщо ми будемо планувати будівлі, квартири, освітні, медичні та культурні установи з урахуванням гендерного фактору вже на концептуальній фазі? Все, що проектується сьогодні та ескплуатуватиметься наступні 50 років, буде використовуватися чотирма ключовими аудиторіями – чоловіками, жінками, дівчатами та хлопцями. Чому б не почати проектувати туалетні приміщення для жінок у концертних залах або театрах удвічі більшими? Жінки б не марнували безліч часу у чергах, і чоловіки б не нудьгували у коридорах, чекаючи на них. Дослідження доводять, що чоловіки і жінки фізіологічно відчувають безпеку по-різному. Задумайтесь, чи освітлення в парку у вашому районі змушує всіх почуватися в безпеці однаково? Дороги та тротуари у містах також історично не були розроблені для жінок. Все проектувалося для чоловіків, бо цілими поколіннями ми засвоювали – вони працюють та привозять гроші додому. А тим часом жінки могли ходити вузькими тротуарами,чекати довше на світлофорах, заносити дітей та тягти купу речей – дитячі автомобілі, сумки з покупками, футбольний м’яч та пару ляльок – на 3-й поверх до квартири. Світ змінюється. Він повинен змінюватися швидше. Перші приклади включення гендерної проблематики в інжинірингову сферу також можуть скоро з'явитися в українських містах. Про це ми поговоримо з Оленою Рибак, виконавчим директором австрійської інжинірингової компанії iC consulenten в Україні. Початок о 18.30 у Національній спілці журналістів України (вул. Хрещатик, 27-А). Сторінка події.

21 червня, КИЇВ - Конференція «Право на місто»

В рамках Прайд Тижня KyivPride2019 запрошуємо на міжнародну правозахисну конференцію "Право на місто". Конференція збере ЛГБТ, феміністичних та інших активістів та активісток з України та країн Східної Європи і Центральної Азії, щоб поговорити про доступність публічного простору та його безпеку для представників різних меншин. Йтиметься про право на мирні зібрання, на присутність у візуальному та інформаційному просторі, про безпеку та комфорт у повсякденному пересуванні містом і про доступ до громадських закладів. Робочі мови: українська та російська (з синхронним перекладом на російську). Участь вільна, реєстрація обов'язкова. Початок о 10.00 в UrbanSpace500 (вул. Бориса Грінченка, 9). Сторінка події.

22 червня, КИЇВ – Форум «Право на гідні пологи»

У програмі: права жінки під час вагітності та пологів; дані анкетування породіль Київщини-2018; сучасний погляд на пологи з боку прогресивних медиків; прості кроки до жінкоцентрованості пологових будинків - досвід регіонів; психологічна підготовка до пологів; партнерські пологи; відновлення після пологів; основи грудного вигодовування; і ще багато всього цікавого: вікторина, розіграші призів, чай-кава-смаколики та дитяча зона! Ініціатори та організатори всеукраїнської кампанії: ГО Природні Права Україна, ГО "Батьки в дії", ініціатива Нове життя в нових умовах #пологові_ІФ. Початок о 10.00 у ДіалогХаб (вул. Володимирська, 43). Сторінка події.

22 червня, КИЇВ - Майстерня "Про гендерну (не)рівність просто"

Розберемось дуже простою мовою, що таке "Ґендер" і до чого він в правах та свободах людини. За 3 години в інтерактивній формі Sasha Romantsova та Martha Huda розкриють такі питання:  Що таке ґендер і з чим його їдять? Ґендерна соціалізація: як формується та розвивається ґендер? Ґендерна нерівність: підґрунтя, прояви та наслідки? Ґендерні ролі та стереотипи: які бувають? Що таке ґендерне насильство? Шлях боротьби проти дискримінації та нерівності. Реєстрація тут. Початок о 12.00 у Київській школі прав людини та демократії (вул. Басейна, 99, офіс 25). Сторінка події.

23 червня, КИЇВ - Марш Рівності 2019

23 червня, у неділю, в Києві відбудеться Марш Рівності КиївПрайд 2019. Вже протягом 5 років КиївПрайд відомий багатьом як мирна правозахисна демонстрація, що є реалізацією ЛГБТ+ спільнотою права на мирні зібрання, свободу слова та самовираження. Цього року основною темою КиївПрайду є “Свобода. Єдність. Боротьба”, головним гаслом "Наша традиція - це свобода!". Адже свобода – це можливість говорити, діяти та думати без репресивних обмежень, заборон та насильства. Наша свобода - це незаперечна цінність бути собою, обирати те, чого ми хочемо та не боятися жити повним життям. Свободи не буває без щоденної боротьби, адже свобода - це дія. Свобода - не даність, а процес, в якому ми разом маємо відстоювати права людини, тому свобода неможлива без єдності. Більше інформації - тут

17 червня 2019
Поширити в Telegram
2096
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою