19 березня, 2024

Події 17-23 лютого

16 лютого 2020
Поширити в Telegram
1608

17 лютого, КИЇВ - Два погляди на Марка Вовчка

Видавничий дім "Комора" запрошує на розмову "Два погляди на Марка Вовчка", у рамках якої відбудеться презентація книжки "Емансипантка. Оповідання та повісті". Учасники:

  • упорядниця, авторка передмови Віра АГЕЄВА;
  • авторка післямови Катерина БАБКІНА;
  • модераторка Оксана ЩУР.

Класиків варто перечитувати хоча би для того, щоб злоба дня не закривала перспективу й не позбавляла рятівного вміння розрізняти велике й дрібне, важливе й зникоме. Оповідання та повісті, упорядковані Вірою Агеєвою, доводять, що Марко Вовчок цілком заслуговує звання «зачинательки вітчизняної психологічної прози». Глибина та витонченість аналізу душевних станів її персонажів приваблює та вражає й сьогодні. Так само, як і вміння іронічно деконструювати пафосну романтичну стилістику і риторику піднесеного й пишновеличного. Зважаючи на те, що авторка часто звертається до мотиву сваволі й залежності, насильства, яке виявляється на мікрорівнях, у стосунках між найближчими людьми, її прозу можна назвати також своєрідною студією над самою природою зла, якого не можна уникнути в людських стосунках і досі. Коли: 17 лютого, початок о 18:30. Де: Книгарня "Є", вул. Лисенка, 3. Вхід вільний. Сторінка події.

18 лютого, КИЇВ - Українки: історії успіху. 5 лекцій (вхід вільний)

У лютому-квітні 2020 року радо запрошуємо на 5 лекцій про жіночу історію! Вхід вільний за реєстрацією. Лекції проходять увечері у вівторок раз на два тижні.
18.30-19.00 - гості збираються, мають можливість оглянути простір, випити чай або каву
19.00-21.00 - лекція
21.00-21.30 - неформальне спілкування
Можна приносити смаколики і ділитися ними одне з одним :)
Лекторій відкритий для людей будь-якої статі та гендеру.
Лекторка:
Ірина Ніколайчук (Iryna Nikolaichuk), літературна критикиня, редакторка, літературознавиця (аспірантка Національного університету «Києво-Могилянська академія», спеціальність — порівняльне літературознавство). Лекторка (Культурний проект, проект «Якими нас прагнете: фемінізм в українській літературі», видавничий проект «ЛакіБукс», Фестиваль рівності). Авторка рецензій, оглядів та аналітичних статей про літературу і не лише.
Лекторій проходить за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine.
Чекаємо на вас за адресою: Київ, Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64. Сторінка події.

20 лютого, КИЇВ - Розмова з викривачкою Ганною Соломатіною

Проект закону №1010 «Про захист викривачів» набув чинності першого січня цього року. Яким чином цей закон допоможе захистити викривачів корупції від загрози звільнення? Яке майбутнє антикорупційного активізму в Україні? Про це ми поговоримо з Ганною Соломатіною, викривачкою корупції в НАЗК. Пані Соломатіна - колишня керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції. В середині листопада 2017 р. Ганна Соломатіна була звільнена після того, як повідомила про великомасштабну корупцію на вищому урядовому рівні, а також розкрила факти, що керівник організації підробила декларації про доходи народних депутатів України. Час: четвер, 20 лютого, 19:00. Місце: Петлюри, 10, офіс ГО "Трудові ініціативи". Вхід вільний! Сторінка події.

20 лютого, КИЇВ - Лекція «Сексуальні фантазії»

Сексуальні фантазії є однією з самих поширених, бурхливих, хвилюючих та обговорюваних тем у сучасному суспільстві, на просторах інтернету. Дуже довгий час християнство засуджувало сексуальні фантазії та вважало їх страшним гріхом, пізніше, у сучасній психології, їх почали вважати майже збоченням, притаманним тільки незрілим інфантильним жінкам. Але давайте відверто! Кого з нас не відвідують еротичні фантазії? Хто, наприклад, хоча б раз у житті не фантазував, уявляючи себе на місці якоїсь героїні улюбленого фільму?
На наш погляд, сексуальні фантазії не тільки значно збагачують наше особисте життя, але є важливим інструментом пізнання своєї сексуальності та розвитку своєї жіночності в цілому. Вони виникають у різноманітних ситуаціях, при різних обставинах. Але, нажаль, багато жінок не дозволяють собі фантазувати, соромляться не тільки поділитися фантазією та бажанням зі своїм партнером, але гноблять себе всередині тільки подумав про щось, на їх погляд непристойне.

Запрошуємо вас на третю лекцію циклу «П’ять секретів жіночою сексуальності», на якій ми створимо безпечний простір та поговоримо про те, про що часто неприйнято відкрито розмовляти у суспільстві, а саме про:
- еротичні фантазії і що з ними робити;
- що є норма, а що відхилення;
- що шкодить нашим фантазіям;
- які фантазії, згідно дослідженням є самими поширеними;
- як фантазії можуть збагатити наше сексуальне життя.

Ми сподіваємося, що після лекції ви відчуєте, що сексуальні фантазії це не страшно і дуже часто багато хто з нас фантазує про одне й теж саме. Також ви матимете нагоду дізнатися про функції фантазії, якщо ви раніше не замислювалися над цим, і найбільш важливе просто пофантазувати.
КОЛИ: 20 лютого 2020, 19:00.
ДЕ: Київ, Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64.
Сторінка події.

 22 лютого, КИЇВ - Сексуальні домагання на робочому місці

Creative Women Space та Гендер в деталях продовжують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи —обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві.  22 лютого запрошуємо у безпечному жіночому колі обговорити тему сексуальних домагань на робочому місці.
Тема домагань голосно зазвучала після флешмобів #янебоюсьсказати та #metoo. На нашій зустрічі ми поговоримо про масову культуру, трудову етику та правову обізнаність щодо сексуальних домагань на робочому місці.
Коротко розглянемо типові комунікативні ситуації, які трапляються на робочому місці на прикладах з популярних серіалів та комедійних шоу XXI сторіччя, а також поділимося реальними історіями.
Головна мета наших зустрічей у форматі "феміністичної кави" — відкрита та безпечна дискусія.
Спікерки зустрічі:
Mariia Poltorachenko — архітекторка, активістка ("Обійдемось без дружинників", феміністична просвітницька діяльність).
Юлія Винниченко — психологиня, феміністка.
Модераторка дискусії:
Anna Dovgopol – координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, співредакторка «Гендер в деталях».Увага! На цю зустріч запрошуються виключно жінки, оскільки можуть підійматися триггерні теми. Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова.  Чекаємо за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Сторінка події.

16 лютого 2020
Поширити в Telegram
1608
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою