29 квітня, 2024

Події 17-23 вересня 2018 року

17 вересня 2018
Поширити в Telegram
2712

Події 17-23 вересня 2018 року

17-23 вересня, ЛУЦЬК – Виставка «Знаки часу Тетяни Мялковської»

В арт-галереї «Луцьк» відбувається персональна виставка робіт члена Національної спілки художників України Тетяни Мялковської «Знаки часу». Експозиція складається з робіт сакральної тематики, в яких вирішення художніх і естетичних завдань поєднується з пошуком відповідей на сокровенні питання життя і його плину в часі. Вхід вільний. Сторінка події у ФБ – тут.

17 вересня, КИЇВ - Розмова «Жіноча ініціація: від дівчини до жінки»

Біологія – це точка відліку. Чому кожній жінці у своєму житті важливо зробити перехід із стану дівчинки до стану дорослої жінки? Що це означає? Як це відбувається? Як це пов’язано з сексуальністю? Про це поговоримо під час зустрічі з сексологом та коучем Dasha Nepochatova.У вузькому жіночому колі ми:  розглянемо жіночу ініціацію крізь казки народів світу - фольклорну метафору, яка передавалася із покоління в покоління; поговоримо, як проходить жіноча ініціація у реальному житті; подивимося на стратегії неініційованих жінок; розберемо жіночі внутрішні конфлікти; знайдемо відповідь на питання: “Жіноча зрілість – про що це? Навіщо?” Організаційний внесок: 200 грн за попередньою оплатою, 250 грн в день подїі, на місці.  Початок о 19.00 у Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Зареєструватися тут https://goo.gl/forms/ECTpuMG7mjG5iDSH3. Сторінка події. 

17 вересня, ЛЬВІВ - Конференція на честь Марти Богачевської-Хомяк

17 вересня запрошуємо на конференцію "ІСТОРІЯ, ЦЕРКВА, ОСВІТА: КОНФЕРЕНЦІЯ НА ЧЕСТЬ МАРТИ БОГАЧЕВСЬКОЇ-ХОМЯК". Час проведення: 9:30-16:30. Місце проведення: авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а. Детальну програму конференції можна знайти за посиланням
 

17 вересня, ЛЬВІВ - Презентація книги «Білим по Білому»

Книга Марти Богачевської-Хомяк "Білим по білому" має подвійну тематику –націоналізм і фемінізм – та дає можливість з’ясувати роль жінок неіндустріалізованих країн у громадському житті. У канву історії України вплетено докладну розповідь про життя жіноцтва. Розглядаючи досі не опрацьований архівний матеріал, авторка зуміла відтворити діяльність організованого жіноцтва в усіх частинах України, а також у країнах Європи та Америки, де мешкали українці. Водночас це розповідь про долі багатьох славних українок. У цьому перевиданні книги, що виходить у межах діяльності Центру жіночих студій в УКУ, додано бібліографію, вміщено нову добірку фотографій. Презентація відбудеться в аудиторії 424 Гуманітарного факультету УКУ (вул. Козельницька 2а). Лінк на подію у ФБ.

17 вересня, КИЇВ - Презентація книги Юлії Буйських "Колись русалки по землі ходили»

Юлія Буйських у вельми доступній та емоційній формі наважилася запропонувати погляд соціального антрополога на міфи міфології, взявши за приклад жіночі образи, що побутували та побутують у традиційних віруваннях українців. Втім, краще від авторки наряд-чи хтось розповість про твір, тож всі охочі запрошуються до спілкування щодо книги та не тільки з пані Буйських наживо у понеділок, 17 вересня, до Книгарні "Є" на Хрещатику, 46 о 18-30. Більше інформації – за посиланням.

18 вересня, КИЇВ - Виставка і дискусія «Жінки. Рівність. Політика»

18 вересня о 18:00 в Американському домі (м. Київ, вул, Миколи Пимоненка, 6) відбудеться відкриття виставки та оголошення переможців спеціальної теми
5-го Міжнародного конкурсу "Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни країни".  У рамках заходів відбудеться публічна дискусія: «Жінки. Рівний доступ до політики на виборах до Верховної Ради у 2019 році». У розвинених демократіях участь жінок
у політичному житті невпинно зростає. Натомість в Україні існує значний дисбаланс представництва жінок в органах влади. До прикладу, серед чинного складу Парламенту жінки-депутати становлять лише 12,3% (відповідно до Порталу відкритих даних ВРУ). Уже через рік, на наступних парламентських виборах, українці мають шанс досягти рівного представництва чоловік і жінок у Верховній Раді. УВАГА! Не забудьте паспорт або посвідчення водія для входу. Детальніше про захід – за посиланням.

19 вересня, ЗАПОРІЖЖЯ - Інтерактивна лекція "Соціальне конструювання гендеру"

19-го вересня о 19:00 регіональне представництво ГО "Інсайт" в Запоріжжі запрошують усіх на інтерактивну лекцію журналістки Наргізи Шкроботько "Соціальне конструювання гендеру. До чого тут фемінізм?". Гендер – що, де, коли, чому і навіщо? Теорія, обговорення, гра. У конструюванні гендеру беруть участь усі: від батьків з їхнім “ти ж дівчинка/хлопчик” до соціальних інститутів. Відповідні стандарти, стереотипи формувалися ще “з давніх давен” і до сьогодні, але заради чого? Можливо, вони полегшують нам життя, спрощують нашу картину світу, але в результаті ми отримуємо травматичні наслідки масштабів соціуму. Фемінізм, рух за права жінок, став першим реальним випадком боротьби з гендерно обумовленими насильством та нерівністю, але фемінізм – це не лише про боротьбу з наслідками. На лекції поговорять про взаємозв’язок фемінізму та поняття “гендер” , розглянуть минулі та теперішні практики конструювання гендеру, їхні наслідки. 
Захід є безкоштовним за умови реєстрації, вікові обмеження 18+. Зареєструватися можна надіславши повідомлення на zp.ngo,insight@gmail.com, або залишивши коментар (+)у події. Сторінка події. 

20 вересня, КИЇВ - Вручення Відзнаки гендерної рівноваги Осінь-2018

Відзнака гендерної рівноваги надається ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» з 2009 року двічі на рік – в дні весняного і осіннього рівнодення. 2012 року до ініціативи долучився також Міжнародний правозахисний центр «Ла Страда Україна» (з 2017 року – ГО «Ла Страда Україна»). 
На отримання відзнаки можуть претендувати артефакти - ініціативи, вчинки, процеси, дії, а також програми, дослідження, проекти, тощо, які сприяють утвердженню гендерної рівності і трансформації суспільства з метою повної реалізації принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Початок о 12.00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2). Сторінка події у ФБ - тут

21 вересня, ЛЬВІВ - Конференція "Жінки в політиці: сила в єдності"

Українська жіноча демократична мережа запрошує жінок-депутаток із Львівської області на конференцію "Жінки в політиці: сила в єдності". Захід відбудеться 21 вересня (п'ятниця) у конференц-залі Львівського національного університету ім. І. Франка (вул. Січових Стрільців, 19).  Реєстрація учасниць за посиланням. Програма - тут.

21 вересня, ЛЬВІВ – Дискусія «Навіщо нам потрібен фемінізм»

Слово «фемінізм» все частіше звучить і в книжковому, і в популярному дискурсі, але воно досі овіяне міфами і страшилками. Є думка, що це ідеологія, яка нав’язана нам з Заходу, і нам тут зовсім не потрібна, адже фемінізм – це про ненависть до чоловіків, а «нормальним жінкам» він не актуальний. Під час дискусії в рамках Форуму Видавців та з нагоди виходу перекладу «Видавництва» Чимаманди Нгозі Адічі «Люба Іджеавеле або Феміністичний маніфест у п’ятнадцятьох пропозиціях» ми поговоримо про те, чим фемінізм корисний у щоденному житті жінкам і чоловікам, чому це дуже практично і зручно. І чим у цьому може допомогти книга Чимаманди.

В дискусії візьмуть участь Ілля Стронґовський (співзасновник «Видавництва», ініціатор видання і перекладач Чимаманди)та Марта Чумало (психологиня, заступниця голови організації «Жіночі перспективи»), а модеруватиме розмову Анна Довгопол (координаторка гендерної програми Фонду ім. Г. Бьолля та співредакторка ресурсу «Гендер в деталях»). Початок о 14.00 у Львівській копальні кави (площа Ринок, 10). Посилання на захід.

21 вересня, ЛЬВІВ - Показ документального фільму "Лізо, ходи додому" на 25 BookForum

21 вересня о 18.30 у музеї "Територія Терору" (проспект Чорновола, 45 г) у рамках 25 Book Forum | Форум видавців 2018 відбудеться показ документального фільму "Лізо, ходи додому" у форматі виїзного засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA при ГО "Патронус". Після перегляду фільму відбудеться обговорення побаченого між учасникми та запрошеними гостями. Вхід вільний. Більше про сам фільм – шукайте тут.

22 вересня, ЛЬВІВ – Дискусія «Чому не варто боятися фемінізму?»

У межах 25 Book Forum Lviv запрошуємо у суботу, 22 вересня, на дискусію «ЧОМУ НЕ ВАРТО БОЯТИСЯ ФЕМІНІЗМУ?» з нагоди виходу однойменної книги. УЧАСНИЦІ: Tamara MartsenyukOksana KisTamara Zlobina. Як швидко й безболісно позбутися страшних і смішних стереотипів про фемінізм? У новій книжці Тамари Марценюк — огляд основних етапів світового феміністичного руху, його ключових постатей і праць, а також здобутків, що їх нині сприймаємо як належне. Крім історії та теорії, тут багато інформації про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які нині працюють в Україні задля забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків. До кожного розділу — посилання на тексти, фільми, відеолекції та інші корисні ресурси, що стануть у пригоді всім зацікавленим. Видання здійснено за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні Локація: Копальня кави, пл. Ринок, 10. Початок о 13.00. Вхід вільний. Лінк на подію.  
 

17 вересня 2018
Поширити в Telegram
2712
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою