16 квітня, 2024

Події 18-24 грудня

17 грудня 2017
Поширити в Telegram
3030

Події 18-24 грудня

19 грудня, ЛЬВІВ – Зустріч-дискусія «Чоловіча VS. жіноча психологія»

У ClubMeetup англомовна дискусія. Чи справді нам необхідні гендерні війни? Чи справді ми такі різні, як ми думаємо? На що ми дивимося по-різному? Чи правда, що чоловіки постійно думають про секс? Чи треба приділяти увагу відмінностям? Чи краще сконцентруватися на тому, що нас об’єднує, якщо такі речі існують…Про це поговорять під час зустрічі о 19.00 в кафе «Щось цікаве» (Площа Ринок 13). Сторінка події у ФБ – тут.  

19 грудня, КИЇВ - Лекція Оксани Кісь «Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти»

У 1940-50-х роках десятки тисяч українських жінок було засуджено за політичними звинуваченнями до довготривалих ув’язнень у в’язницях і таборах ГУЛАГу. Вивчення особистих спогадів колишніх невільниць ГУЛАГу у поєднанні з аналізом офіційних документів, статистичних і демографічних даних, дозволяє пізнати різні сторони жіночого досвіду політичного ув’язнення. У цій лекції буде розкрито ті прийоми, до яких вдавалися жінки, щоб пристосуватися до вкрай суворих умов життя, щоб врятуватися на межі фізичного та психічного виснаження. Після лекції можна буде придбати книгу з автографом авторки. Лекція розпочнеться о 18.30 за адресою вул. Еспланадна, 20, агенція "Українські новини", М «Палац спорту». За деталями переходьте за посиланням.

19 грудня, КИЇВ - Показ фільму Ама-Сан

Показ відбувається в рамках фільмової програми PinchukArtCentre «Обережно: крихке?» у партнерстві з Docudays UA. Фільм «Ама-Сан» Клаудії Варежао (Португалія, Швейцарія, Японія, 113 хв., 2016 р.) розповідає про японських рибалчинь, традиція яких існує вже понад 2000 років. Ами зануруються у воду, де їхні тендітні тіла перетворюються в тіла морських мисливиць. З дитинства дівчаток учать тому, що саме вони зобов'язані годувати свої сім'ї: ами завжди заробляли більше, аніж кваліфіковані лікарі та службовці. Окрім того, жінка-ама сама могла вибирати собі чоловіка. Показ розпочнеться о 19.00 в PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська 1/3-2), модерує Darya Bassel. Вхід безкоштовний, реєстрація за посиланням. Більше деталей – тут.

20 грудня, СЄВЄРОДОНЕЦЬК - Презентація аналітичного звіту «Війна без правил: гендерно-обумовлене насильство, пов’язане зі збройним конфліктом на сході України»

Презентація відбудеться о 10:30 у Кризовому медіа центрі «Сіверський Донець» (пр-т Центральний, 54). Звіт підготовлений Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з партнерами з Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» та містить нові дані про кількість сексуальних злочинів. У виданні правозахисники назвали імена людей та збройні підрозділи, відповідальні за сексуальне насильство в зоні конфлікту. Презентований правозахисниками звіт підготовлено за сприяння Міжнародного фонду «Відродження». Деталі – за лінком.

21 грудня, КИЇВ - Відкрита лекція Лариси Денисенко у Києві

О 18.30 у Київський центр УКУ (вул. І. Мазепи, 10а) відбудеться лекція української письменниці, адвокатки, правозахисниці та ведучої Громадське радіо Лариси Денисенко «Доступ жінок до правничої професії: виклики та проблеми». Під час відкритої лекції пані Денисенко обговорить проблеми рівності жінок і чоловіків у питанні правничої професії. Вхід вільний! Попередня реєстрація за посиланням http://bit.ly/2AAmKlx.

22 грудня, КИЇВ - Гендерний клуб №4

У стінах НПУ ім. Драгоманова відбудеться зустріч гендерного клубу. Організаторки підготували для презентації уривки з різноманітних джерел гендерної антропології, а також обговорення на тему "Гендерні шаблони й час свят". Також у програмі передноворічні подарунки, чай та солодощі. До участі запрошуються не лише студентки та студенти вишу, але всі охочі, які готові прийняти правила дискусійного простору: взаємоповага та принцип недискримінації. Зустріч відбудеться у арт-просторі "SKLO" (вул. Тургеневська 8/14) о 14.00. 

24 грудня, ЛЬВІВ - Вистава "Розширення вен, або Навіщо нам потрібен фемінізм"

Гастрольний показ вистави «Розширення вен, або Навіщо нам потрібний фемінізм» херсонського Театр Майбуш у Перша Львівська Медіатека розпочнеться о 17.00. Цей спектакль про сім'ю з жінок різних поколінь. Головна героїня - дівчинка-підліток, яка намагається звернутися до дорослих, але вони її не чують. Всі ці жінки - включно з мертвою прабабцею - читають їй рецепти вдалого життя, але на неї саму абсолютно не звертають уваги. Спектакль створено на основі реальних історій українських жінок. Драматургиня Наталья Астасьєва-Блок оформила ці розповіді в художньому тексті. Це п'єса-біль, п'єса, яка ставить питання, але не дає відповіді. Показ проходитиме за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Сторінка показу в ФБ – за лінком.

23, 26 грудня, КИЇВ - Вистава «Мама завжди захистить»

«МАМА ЗАВЖДИ ЗАХИСТИТЬ» – незалежний театральний проект, звернений своєю увагою на українську провінцію, її типових і нетипових мешканців. Проект піднімає низку болючих для нашої країни проблем, які усе частіш призводять до сімейних конфліктів. «МАМА ЗАВЖДИ ЗАХИСТИТЬ» – це чутки українського степу. А тут відбуваються не просто сімейні сварки чи не розуміння двох поколінь. Тут стикаються два світи. Як їм ужитися під одним дахом, в одному селі, в одній країні? Як нам всім жити, розуміючи які ми різні, розуміючи, що ми говоримо різними мовами в прямому і переносному сенсі? Початок вистави – 19.00. Адреса: вул. Васильківська, 1. Шукайте усю необхідну інформацію за посиланням.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

17 грудня 2017
Поширити в Telegram
3030
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою