2 травня, 2024

Події 18-24 листопада

18 листопада 2019
Поширити в Telegram
2220

19 листопада, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - Сімейна цінність. Проблеми гомосексуальности в родині

Запрошуємо на публічну розмову про проблеми гомосексуальности в родині з нагоди виходу перекладу книжки канадської письменниці й активістки українського походження Рубі Свансон «Сімейна цінність. Спогади мами ґея» (Krytyka Magazine) http://bit.ly/2mfyRhw.
Авторка розказує про свій досвід життя, коли дізналася, що її молодший син – гей. У розмові візьмуть участь перекладачі книги Остап Українець і Катерина Дудка (Kateryna Dudka), а також блогерка, письменниця та мама чотирьох синів Людмила Лінник. Вхід вільний. Під час події можна буде придбати книжку. Початок о 18.00 за адресою: Підземний перехід Вагабундо (вул. Орлика, 7). Сторінка події.

19 листопада, КИЇВ - Презентація дослідження "Невидимий батальйон 2.0"

Мета заходу: презентувати соціологічне дослідження «Невидимий батальйон 2.0»: повернення ветеранок до мирного життя» та обговорити питання реабілітаціі та психо-соціальної підтримки жінок-ветеранок. Початок об 11.00 в Urban space 500 (вул. Бориса Грінченка, 9). Сторінка події.

19 листопада, КИЇВ - Відкриття виставки «Алла Горська — Героїня»

Американський дім та White Ribbon Ukraine/ Біла Cтрічка Україна запрошують на відкриття виставки української художниці Алли Горської. Виставка приурочена до Днів Білої Стрічки в рамках всесвітньої акції «16 днів активізму проти насильства щодо жінок» та 90-річчя з дня народження відомої художниці-правозахисниці Алли Горської. Виствка реалізована за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. Алла Горська — видатна українська художниця, дисидентка, активістка, шістидесятниця. Творча діяльність художниці не відповідала критеріям свого часу, полотна нищила радянська влада, вона жила у часи репресій та насильства, але попри все мисткиня завжди допомагала тим, хто того потребував, протестуючи проти порушень прав людини. Алла Горська — це окрема сторінка в історії українського культурного відродження, її трагічна смерть породила значний резонанс як в Україні, так і у світі. В її роботах присутні образи сильної жінки і ключових персоналій української культури. Тривалість виставки: 19 листопада – 30 листопада, 2019. Відкриття: 19 листопада, 18:30. Локація: America House Kyiv (Миколи Пимоненка, 6). Сторінка події.

19 листопада, ЛЬВІВ - English Speaking Club: Інтерсекційний фемінізм

19 листопада, у вівторок з 20:00 до 21:30, ми прийматимемо радницю фонду FRIDA The Young Feminist Fund Євдокію Романову, яка сприятиме нашому англомовному клубу на тему інтерсекційного фемінізму.

-Що таке інтерсекційний фемінізм і як його розуміють у локальному, глобальному, особистому чи професійному контексті?

-Яке моє розуміння інтерсекційного фемінізму і як воно може вписатися в мою феміністичну реальність?
Євдокія поділиться своїми думками щодо цієї теми, а також деякими практиками феміністичних рухів із особистого досвіду. Де? Феміністична майстерня (площа Ринок, 42). Сторінка події.

20 листопада, КИЇВ – Дебати з гендерної тематики

Де: 34 ауд., Інститут журналістики, КНУ імені Тараса Шевченка.
Коли: о 14:10.

Уже давно бажаєш висловити свою думку про гендерні стереотипи? Тобі є що сказати про існування «скляної стелі»? Вважаєш це суто вигадкою феміністок?
Запрошуємо стати учасником/учасницею студентських дебатів «Скляна стеля: жіноча вигадка чи реальна проблема». Ми знаємо, тобі є що сказати! Для участі заповнюй форму за посиланням. Сторінка події.

20 листопада, КИЇВ - Вечір кіно: свобода від насильства при пологах

“Tu enfanteras dans la douleur” ("Ти народжуватимеш в муках") – документальний фільм режисерки Ovidie про самоорганізацію жінок проти акушерського насильства у Франції та інших країнах. Фільм деталізує новий фронт боротьби проти гендерно обумовленого насильства – йдеться про жорстоке поводження з жінками під час пологів, а також про стереотипи щодо репродуктивної праці жінок, які уможливлюють подібне ставлення. На кінопоказі будуть присутні гості – Euhenia Kubakh, Olga Gorbenko та Anna Petrovskaya, активістки ГО Природні Права Україна. Після показу фільму вони проведуть міні-лекцію та дискусію про правозахист в галузі вагітності в Україні. Початок о 19.00 у ГО «Трудові ініціативи» (вул. С. Петлюри, 10). Сторінка події.

21 листопада, КИЇВ - Розмова про гендер і культуру

Уявлення про суспільні ролі чоловіків та жінок зазнають останнім часом суттєвих змін. Це стосується не лише культурної сфери, наприклад, літератури, в яку приходить все більше жінок-письменниць, але й процесів ширшого масштабу – від участі жінок у війні до квотування в списках політичних партій. Саме про це й розмовлятимуть професорка «Києво-Могилянської Академії», літературознавиця Віра Агеєва з соціологинею та доценткою КМА Tamara Martsenyuk. Вестиме інтерв’ю директор видавництва «Смолоскип» Rostyslav Semkiv. Розмова торкнеться нового видання «Смолоскипа», збірника наукових праць «Інша оптика». «Інша оптика: ґендерні виклики сучасності» – це унікальне поєднання текстів. У виданні вміщено актуальні наукові розвідки, які досліджують категорію ґендеру в межах літературознавства, соціології та політології, шукаючи нову мову та цінності, що зможуть відповідати на виклики сучасного культурного простору. Початок о 18.30 за адресою Книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3). Сторінка події.

21 листопада, КИЇВ - Відкриття менторської програми Дівчата STEM

CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» за підтримки компанії SAP оголошують відкриття нової менторської програми #ДівчатаSTEM 2019-2020 рр. для дівчат 14-24 років. Реєстрація на подію триває до 20 листопада за посиланням. Програма спрямована на подолання гендерних стереотипів при виборі професії, підвищення віри дівчат у власні здібності, мотивації дівчат обирати професію в STEM та залучення більшої кількості дівчат в STEM-спеціальності.

21 листопада 2019 року відбудеться відкриття нового сезону менторства #ДівчатаSTEM. До участі запрошуються школярки з усієї України, які цікавляться вивченням STEM-предметів (математика, фізика, хімія, астрономія, технології, робототехніка) та мріють у майбутньому реалізовуватися у цій сфері. Початок о 16.00 за адресою: Creative Women Space (пров. Михайлівський, 9Б). Сторінка події.

21 листопада, ЛЬВІВ - Львів періоду війн і революцій 1914–1921 років очима жінок

Велика війна і динамічна атмосфера Львова прискорили скасування обмежень, які накладали на жінок консервативне галицьке середовище і традиційні практики довоєнного суспільства. Для жінок стали відкритими ті сфери діяльності, які раніше були табуйовані громадською думкою. Самі жінки не завжди були до цього готові, ставилися до нових можливостей з обережністю. У просторі міста львів’янки реалізовували себе через освіту, суспільну працю, професійну та культурну діяльність. Були й такі, які опинилися в соціальних низах. Воєнний Львів „примирював” між собою жінок різного соціального походження, стирав ворожість і неґативні уявлення про жінок з села. Взаємодопомога часто допомагала виживати як містянкам, так і селянкам. Водночас міжнаціональна напруга в місті активізувала жіночі ініціативи, привносила елемент змагальності. Попри зіткнення ідентичностей, війна показала, що благодійність і громадський рух були територією єдності, а не зіткненням інтересів. На першому місці було життя людини, а найбільшим бажанням – закінчення війни.
На лекції йтиметься про різні простори воєнного Львова і про місце в них жінок. Місто очима жінок суттєво відрізнялося від того, як ми звикли його бачити крізь призму усталених історичних описів. Лекторка: Мар'яна Байдак, к.і.н., наукова співробітниця Інститут народознавства НАН України, наукова співробітниця проекту Локальна історія, членкиня Української асоціації дослідників жіночої історії.
КОЛИ? 21 листопада (четвер), 19.00;
ДЕ? вул. Театральна,11 (вхід з просп. Свободи);
СКІЛЬКИ? 30 грн./особа.
Сторінка подїі.

 23 листопада, КИЇВ - Транс-марш 2019. День пам’яті загиблих через трансфобію

Цього року в країні повністю змінилася влада. Та чи змінилося щось насправді? Чи готова нова влада опікуватися правами не лише умовної більшості, а також і вразливих меншин включно з трансгендерними людьми? Чи наші проблеми та наші права для неї так само не на часі? Ми вийдемо й запитаємо в неї про це. Не лише запитаємо, а й вимагатимемо дотримання наших прав людини на гідне життя, вільне від насильства та дискримінації.
23 листопада, під час Транс-Маршу з нагоди Міжнародного дня пам’яті трансгендерних людей. Захід проводиться ГО "Інсайт" за підтримки партнерів: Trans*Generation (https://www.facebook.com/transgeneration/). Детальніше – тут.

18 листопада 2019
Поширити в Telegram
2220
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою