26 квітня, 2024

Події 19-25 березня

19 березня 2018
Поширити в Telegram
3092

19 березня, Івано-Франківськ - Лекція-дискусія: "Поговоримо про фемінітиви"

Під час цієї лекції ви зможете відповісти для себе на такі запитання: чому фемінітиви варто вживати? чому деякі люди сприймають фемінітиви як мовний покруч? як можна утворити фемінітив і чи з усіх слів його можна утворити? В кінці зустрічі відбудеться інтерактивна гра між учасниками. Лекторка - Іванка Урда - поетка, прозаїчка, феміністка, лгбт-активістка, редакторка, засновниця та співкоординаторка літпроекту «Львівські прозові читання!» Лекція відбудеться о 18.00 у Книгарні «Є» (вул. Гетьмана Мазепи, 3). Сторінка події у ФБ.

22 березня, КИЇВ - Лекція "Насильство: щодо жінок"

35% усіх жінок - а це 818 мільйонів - постраждали від насильства на роботі, вдома, або на вулиці (дані WHO).  В той час, Україна втрачає щороку близько $208 мільйонів внаслідок насильства щодо жінок (UNFPA). 600 українок загинуло від домашнього насильства в 2017 році (Інститут демографії та соціальних досліджень). Ці дані говорять про те, що насильство - зовсім поруч. (А якщо врахувати ті прояви насильства, що не зазначені в офіційних даних..?) То яким чином розпізнати та уникнути насильство - на роботі, у родині, на вулиці? Які бувають реакції на прояви насильства та як себе захистити? Про це та #ПроРівність поговорить психологиня Olga Semenova 22 березня о 19:00 в офісі ГО "Трудові Ініціативи" - м. Київ, вул. С.Петлюри, 10. Сторінка події. 

22 березня, ЛЬВІВ - Зустріч за кавою з докторкою Мартою Богачевською-Хомяк

Розмова за кавою з Мартою Богачевською-Хомяк про роль жінок в сучасній історії США протягом останніх півстоліття. Відбудеться о 16.15 в Українському католицькому університеті (авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а). Доповідачка: Марта Богачевська-Хомяк, історикиня, почесна докторка УКУ, відома громадська діячка й активістка українського жіночого руху в США, дослідниця жіночого руху, суспільних процесів y Галичині в XIX  ст.,  інтелектуального життя дореволюційної Росії. В минулому віце-президентка Союзу українок Америки. Членка НТШ-а. Сьогодні директорка Лекторію СУА з жіночих студій в УКУ. Детальніше - за лінком

22 березня, ХАРКІВ - Кінопоказ: 7 історій успіху ромських жінок

Фільм «Сім історій успішних ромських жінок» є першим в Україні документальним проектом про сучасних українських ромських жінок, які реалізували себе в громадській діяльності, мистецтві або несценічній професії. Сформувавшись у патріархальній ромській культурі, вони зважилися популяризувати цю культуру в українському суспільстві, паралельно докладаючи зусиль до соціальних змін у ромській спільноті. Документальний цикл порушує проблеми гендеру, стосунків поколінь, впливу ромських національних традицій на життя і світогляд представниць цього народу. Режисер циклу – Роман Блажан, співавторка та наукова консультантка проекту, ромологиня – Наталія Зіневич. Кінопоказ відбудеться о 19.00 у  просторі "Накипело" (вул. Свободи 7/9). Сторінка події - тут. 

23 березня, КИЇВ – Круглий стіл «Гендерна рівність у медіа та рекламі: європейські стандарти»

Захід організовують Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики з проектом «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу «Партнерство заради належного врядування» та Департаментом інформаційного суспільства Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи. Під час круглого столу відбудеться  обговорення поточної ситуації в Україні щодо застосування стандартів гендерної рівності у ЗМІ та рекламі, можливі законодавчі зміни для запобігання сексизму в рекламі, презентація стандартів Ради Європи щодо гендерної рівності в медіа та рекламі і положень Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги у контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Реєстрація для участі в заході - за лінком. Початок о 9.30 у конференц-залі "Тріумфальна" готелю "Київ" (вул.Грушевського, 26/1). Більше деталей – тут.

22 березня, КИЇВ - Дискусія "Гендерна рівність. Міфи і реальність"


Про що ми говоримо, коли говоримо про гендерну рівність у 2018 році? У Швейцарії до 1971 року жінки не мали права голосу на виборах. Ліхтенштейн дозволив жінкам голосувати у 1984 році. Багато речей, які ми сьогодні сприймаємо, як самі собою зрозумілі, ще кілька десятків років тому не існували. Сьогодні жінки обирають та можуть бути обраними, мають доступ до освіти та можуть навчатись на будь-якій спеціальності. Але питання про гендерну рівність, боротьбу з дискримінацією та стереотипами все одно порушується. З ними спробують розібратися 22 березня о 18:45. Спікери:
Elena Lvova – кандидатка юридичних наук, старша наукова співробітниця Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАНУ, поговорить про гендер, його перспективи і небезпеки.
Denis Kondyuk – докторант богослів'я, декан факультету УЄТС, погляне на гендерні дискусії з історичної точки зору.
Shyryy Nadiya – психологиня-консультантка, спеціалістка в сфері міжособистісних стосунків та особистісного росту, співзасновниця платформи «Жінки в дії». 
Сторінка події - тут

23 березня, КИЇВ - "ЖІНОЧЕ ЛОБІ: Україна може бути іншою”

"ЖІНОЧЕ ЛОБІ: Україна може бути іншою”— унікальний простір для навчання, розвитку і реалізації власних можливостей жінок, а також для пошуку прогресивних ідей та розробці ініціатив. Це інтерактивний тренінг, наповнений змістовними панельними дискусіями, а також практичними кейсами. Під патронатом досвідчених тренерів і цікавих спікерів-практиків. Захід організовується в партнерстві з Регіональним Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні. Детальніше – за посиланням.

23-24 березня, ЧЕРНІГІВ - Тренінг “Рівноправне партнерство чоловіків та жінок для демократичного розвитку країни”

Дводенний тренінговий модуль буде складатися, але не обмежуватися такими питаннями як: огляд гендерної рівності, гендерні стереотипи, участь жінок у політиці, гендерні квоти, комунікація та переговори, побудова партнерських відносин. З програмою тренінгу можна ознайомитись за посиланнямТренінги будуть проводитися в інтерактивному режимі, і основна увага буде приділена практичним заняттям, роботі в «малих групах» та аналізу проблемних питань та бар’єрів рівноправного партнерства чоловіків та жінок. За результатами проходження Тренінгів учасники/учасниці, які складуть фінальний тест, отримають сертифікати про проходження курсу. Участь у тренінгу безкоштовна. Детальніше про те, як стати учасником(-цею) у різноманітних регіонах України - читайте тут

24 березня, КИЇВ - Ґендерна вечірка "Мені Фіолетово"

Ґендерна вечірка на Docudays UA Мені Фіолетово розкриє таємницю найпопулярнішого кольору року та розкаже все про ґендер та чому його не варто боятися. Діти через ігрову форму дізнаються про ґендерну ідентичність, толерантне ставлення та побудову дружніх відносин з іншими дітьми.  Підлітки зможуть відверто поговорити з кураторами про перші побачення, ризики у відносинах, "ні значить ні", та як побудувати здорові стосунки. Дорослі довідаються про те, як викорінити будь який тип насильства із професійного, особистого та родинного життя. І також навчаться говорити з дітьми про ґендер, виявляти та протидіяти булінгу серед дітей, та попередження насильства. Початок о 12:00 за адресою вулиця Набережно-Лугова 8, Київ, Креативний простір IZONE. Детальніше – за лінком.

25 березня, КИЇВ – Дискусія "Секс за гроші – робота чи рабство?"

Під час заходу прибічниці двох різних підходів до питання сексу за гроші в Україні дискутуватимуть про те, чи варто наділити секс-працю легальним статусом або слід впровадити Шведську модель (в якій проституція вважається однією з форм насильства щодо жінок і є злочином плата за секс). Крім того, йтиметься про соціальні наслідки та наслідки для суспільного здоров’я від впровадження кожної моделі.  Учасниці: Марія Дмитрієва, гендерна експертка; Nataliia Isaieva, директорка організації Легалайф-Украина; Lena Kucheruk, менеджерка програмної ініціативи "Громадське здоров'я"Міжнародний фонд "Відродження"; Ольга Гайович, феміністка, активістка спільноти Femua Nordic Model. Дискусія розпочнеться об 11.30 у Gastroll (вул. Костянтинівська, 26). Більше інформації – на сторінці в ФБ.

19 березня 2018
Поширити в Telegram
3092
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою