29 березня, 2024

Події 19-25 листопада 2018 року

18 листопада 2018
Поширити в Telegram
2976

Події 19-25 листопада 2018 року

17-22 листопада, КИЇВ - Виставка «Жінки.Рівність.Політика»

«Жінки.Рівність.Політика» - спеціальна тема 5-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», який проводить ГО "Центр UA". Цього року учасниками конкурсу стали більше 600 митців з 19 країн світу. У галереї АртПричал представлені вибрані роботи учасників конкурсу, присвячені свободі слова, участі жінок у політиці, правам людини та доброчесності. Виставку можна побачити в Галереї Арт.Причал (вулиця Набережно-Хрещатицька, причал 2, Контрактова площа). Сторінка в ФБ – тут.

19-25 листопада, КИЇВ – Виставка «Подих вогню»

Виставка сучасного жіночого мистецтва кераміки. Арт-проект «Подих вогню» – це виставка сучасного керамічного мистецтва, що представляє художнє трактування традиційних образів та пошук нових ідей та сюжетів, а також оновлені конструктивні та кольорові можливості одного з найдавніших у світі мистецтв. Виставка представляє роботи: Беата Корн (Ужгород), Hanna Drul (Львів), Iryna Akimova (Київ), Іра Марко (Львів) Kateryna Kalinina (Київ), Lesia Padun (Полонне), Людмила Давиденко (Львів), Маринка Гандиш (Marunka Gandysh) (Львів), Maria Litichevskaya (Київ), Marta Berezhnenko(Запоріжжя), Svetlaya Nadejda (Дніпро), Nata Popova (Ужгород), Наталка Борисенко (Київ), Nelli Isupova (Київ), Александра Лебёдкина (Київ), Dvorak-Galik Olesia (Київ), Оля Пильник (Львів), Oresta Hural (Львів), Svetlana Gibalenko (Київ), Tamara Bereza (Львів), Тетяна Павлишин-Святун (Львів), Tatyana Chovgan(Київ), Уляни Ярошевич (Львів), Janina Myronova (Вроцлав, Польща) – представниць сучасного керамічного мистецтва з різних регіонів України та зарубіжної гості. Виставка проходить в рамках проекту Women’s.Art.Now. Роботи мисткинь виставляються у просторі ЦеГлинаАрт (вул. Набережно-Лугова, 2В). Детальніше – тут.

19 листопада, КИЇВ - Тамара Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму?»

Програма імені Фулбрайта в Україні запрошує Вас на презентацію нової книги Тамари Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму?», що відбудеться у понеділок, 19 листопада 2018 р., о 18:30, в офісі Програми імені Фулбрайта в Україні (м. Київ, вул. Еспланадна, 20, кімн. 904, М «Палац Спорту»). Реєстрація на подію. Книгу презентуватиме її авторка: Тамара МАРЦЕНЮК — кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології Києво-Могилянської академії, гендерна експертка Української Гельсінської спілки з прав людини. У 2017-2018 роках, перебуваючи у США в Колумбійському університеті за дослідницькою програмою ім. Фулбрайта, написала книгу «Чому не варто боятися фемінізму». У своїй новій книжці пані Тамара подає огляд основних етапів світового феміністичного руху, його ключових постатей і праць, а також здобутків, що нині уже сприймаються як належне. Крім історії та теорії, у книзі багато інформації про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які нині працюють в Україні задля забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків. До кожного розділу — посилання на тексти, фільми, відеолекції та інші корисні ресурси, що стануть у пригоді всім зацікавленим. Після завершення презентації можна буде придбати книгу та поспілкуватись за кавою з авторкою. Лінк на подію у ФБ.

20 листопада, КИЇВ - Журналістика та конфлікт: гендерний аспект

20 листопада запрошуємо до Veteran Hub взяти участь у міжнародній конференції "Журналістика та конфлікт: гендерний аспект". Це своєрідна платформа для журналістів, редакторів та інших представників медіа, де вони можуть обмінятися досвідом, інформацією щодо викликів і різних підходів, які слід застосовувати в рамках журналістики, що враховує можливі наслідки конфлікту. Учасники матимуть можливість обмінятися найкращими методами практичного застосування гендерного аспекту під час висвітлення подій у районах, охоплених конфліктом, посилення фізичної та цифрової безпеки репортерів і забезпечення інклюзивного та етичного висвітлення людей та спільнот, на які вплинув збройний конфлікт. До участі у конференції запрошені репортери, редактори, відео та фотожурналісти, представники громадянського суспільства, які працювали в зоні конфлікту та в пост-конфліктному регіоні та застосовували гендерний підхід у висвітленні подій. Для участі просимо обов'язково зареєструватися. Початок о 9.00 у Veteran Hub (вул. Мельникова, 42). Більше про програму заходу й усі деталі - тут
 

20 листопада, КИЇВ - Дискусія про взаємодію фемінізмів та мілітаризму в Україні

Запрошуємо вас до відкритої дискусії "П'ять політичних тез про взаємодію фемінізмів та мілітаризму в Україні". У ввідній доповіді Марія Маєрчик, редакторка журналу "Feminist Critique / Критика Феміністична: східноєвропейський журнал феміністичних та квір-студій", запропонує критичний погляд на взаємодію сучасного феміністичного активізму і мілітаризації. Ми обговоримо як феміністичні висловлювання можуть формувати і посилювати мілітаризацію, як постає мейнстримний феміністичний мілітарний наратив і які феміністичні спротиви мілітаризації існують. Подія відбудеться в рамках проекту "Політекономія гендеру" за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні. Початок о 19.00 у Центрі соціальних і трудових досліджень. Сторінка події

21 листопада, КИЇВ – Конференція «Жінки в бізнесі: Підприємництво для сталого майбутнього»

Зміст Практичної конференції створено саме для українських підприємниць, має практичну спрямованість і передбачає активне залучення під час семінару в групову роботу. До практичної конференції учасникам пропонується прочитати Національну доповідь «Цілі Сталого Розвитку: Україна» (онлайн). Після конференції учасникам буде запропоновано створити бізнес-модель свого експортно орієнтованого бізнесу. Цільова аудиторія: Власниці бізнесу та керівниці компаній з експортним потенціалом. Участь у заході можлива у двох форматах - он-лайн та офф-лайн, після підтвердження реєстрації. Початок о 14.00 у Travel Hub (вул. Ярославська, 58). Детальніше – за посиланням.

21 листопада, КИЇВ - Вікінги: кораблебудування, жінки та культура

Зустріч про давню скандинавську культуру.
Лекції від професорів Університету Осло (Universitetet i Oslo (UiO): "Кораблі вікінгів на килимі з Байо: Ідеал лонгбода" від Jan Bill, професора відділу археології, який раніше працював директором Музею кораблів вікінгів.  "Жінки в містах вікінгів" від проф. Unn Pedersen, відомої популяризаторки історії. Програмою передбачено зустрів з представниками Royal Norwegian Embassy in Kyiv та цікавості з культр України й Норвегії.Зустріч відбудеться англійською мовою. Початок о 18.00 на Історичному факультеті Київського національного університету ім. Т. Шевченка (вул. Володимирська, 60). Деталі – тут.

21 листопада, КИЇВ - Показ та обговорення документального фільму «Рожеві сарі»

До Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок та в межах публічної програми до виставки «Свій простір» PinchukArtCentre та кіноклуб Docudays UA при Центр інформації про права людинизапрошують на перегляд та обговорення документального фільму «Рожеві сарі». Стрічка Кім Лонжинотто, однієї з видатних сучасних режисерок документального кіно, розповідає про рух “Рожева банда” та їхню харизматичну лідерку Сампат Пал. Вона створила організацію, щоб допомогти жінкам Індії, які страждають від насильства в сім'ї, дискримінації та гноблення. Місце проведення — 6-й поверх PinchukArtCentre, лаунж-зала кав’ярні OneLoveCoffee. Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Після перегляду відбудеться обговорення фільму за участі Галина Соколова (Galina Sokolova), співзасновниці організації «Бішкекські феміністські ініціативи». Модеруватиме Yelyzaveta Sokurenko, керівниця кіноклубу. Початок о 19.00 (вул. Велика Васильківська/ Басейна 1/3-2). Сторінка події.

22 листопада, КИЇВ - Barbershop Talks

Max NefyodovAndrey KlenAndrii Bashtovyi та Тарас Тополя зберуться в барбершопі аби відстригти стереотипи та підрівняти права. Все заради фемінізму. Прогресивний світовий формат – відтепер і в Україні. За концепцією, саме у барбершопі – традиційно чоловічому місці – варто говорити про розширення прав і можливостей жінок. Вхід вільний, кількість гостей обмежена, обов’язкова реєстрація за лінком. Тож, 22 листопада о 19:00 у київському барбершопі Kreslo (вул. Саксаганського, 44) спікери з трьох різних сфер – влади, бізнесу та культури – поділяться своїми історіями про те, як вони зрозуміли, що рівні права чоловіків та жінок – це природно і корисно. А також разом із гостями події обговорять, звідки беруться та до чого призводять стереотипи про жінок штибу «її місце на кухні» чи «успішна жінка – це незадоволене стерво». Серед учасників – представники влади, бізнесу та культури: перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України та ідеолог ProZorro Макс Нефьодов, співзасновник найяскравішого українського стартапу Petcube Андрій Клен, а також фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя. Модеруватиме подію головний редактор онлайн-видання The Village Україна Андрій Баштовий. Сторінка події в ФБ.

22 листопада, КИЇВ - Лекція про західне феміністичне мистецтво 70-х

Запрошуємо на лекцію Оксани Брюховецької "З власного простору в публічний: західне феміністичне мистецтво 70-х". Разом з лекторкою розглянемо такі питання: Що стало передумовою вибуху феміністичного мистецтва на Заході в 70-х? Що в цей час робили художниці в СРСР? Своя кімната – безпечний простір чи тюрма? Також з'ясуємо чи було відвоювання власного простору умовою самоствердження, та чи є вихід у публічний простір необхідним кроком у мистецтві. Подія відбудеться на 4-му поверсі PinchukArtCentre в експозиції виставки «Свій простір». Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова. Початок о 19.00 у PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/ Басейна 1/3-2). Сторінка події.   


22 листопада, КИЇВ - Проблеми жінок великого міста

Щоб зрозуміти ритм життя жінки у великому місті, варто зазирнути в її щоденник. Або в її холодильник. Або на її сторінки в соціальних мережах.  Все, що там можна побачити, свідчить про абсолютно нові умови існування. Вони викликають безліч питань, на які не завжди можна знайти адекватну відповідь:  скільки насправді треба спати для жіночої краси і здоров’я? - які доступні джерела енергії необхідно використовувати: вода, кофеїн, вітаміни, гормони, позитивні емоції? як правильно вибрати необхідне?- які пастки вам готує антиейджингова терапія? - цукрозамінники і репродукція - як це працює? - чому ми не можемо обійтись без енергетиків? - де шукати втрачене лібідо? - реальний вплив гаджетів на гінекологічне здоров’я? - як впливають мобільні телефони на вагітність? - де шукати чарівні пігулки від старості? - чим лікувати хронічний стрес? На ці та інші питання ми поговоримо під час Жіночого клубу. Традиційно залишимо час на вільне спілкування і ваші особисті запитання. Початок о 19.00 у ExitGames.ua (вул. Вадима Гетьмана, 1А). Сторінка події.

18 листопада 2018
Поширити в Telegram
2976
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою