25 квітня, 2024

Події 19-25 лютого

18 лютого 2018
Поширити в Telegram
2864

20 лютого, КИЇВ – Лекція «Межі поліаморії»

Відкрита лекція від Sex.Ed.UA! Дан Воронов розповість про історичні та понятійні межі поліаморії.  На лекції розглянуть феномен у контексті сімейних систем. 
Дан Воронов - психолог, дослідник СУЧАСНИХ форм любові. Один з натхненників розвитку поліамурного руху в Києві: з 2014 проводить відкриті обговорення, зустрічі, лекції та тренінги на тему немоногамних стосунків. Один з засновників проекту «Поліамурія / поліамурність в Україні», polyamory.in.ua.  Захід відбудеться о 19.00 у The Cage Bar (вулиця Січових Стрільців, 37-41). Лінк на подію – тут.

20-21-22 лютого, ДНІПРО, ЗАПОРІЖЖЯ, ХАРКІВ – Лекції  Оксани Кісь “Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти”

20-21-22 лютого 2018 відбудуться лекції Оксани Кісь “Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти” та презентації однойменної книги у Дніпрі, Запоріжжі і Харкові.
Заходи відбуваються за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Вхід вільний!

Дніпро - 20 лютого, вівторок
17:00 – 18:30 – Дніпровська Центральна міська бібліотека ( вул.Воскресенська, 23)
Запоріжжя - 21 лютого, середа
16:00 – 17:30 - Запорізький національний університет, (проспект Соборний, 74) - актова зала 5-го корпусу (ІІ поверх)
Харків - 22 лютого, четвер
17:00 – 18:30 - Єрмілов Центр, Харківський національний університет ім. Каразіна (Майдан Свободи, 4) 

Після лекції можна буде придбати книгу з автографом. Лінк на подію – тут.

23 лютого, КИЇВ – Показ фільму «Назви мене своїм ім'ям»

Кіно в рамках Sex.Ed.UA! 1983 рік, Італія. Еліо сімнадцять, і це літо він проводить на віллі у батьків, американського професора і перекладачки-італійки. Юнак з дитинства начитаний і допитливий, Еліо розбавляє звичайні літні заняття, на кшталт купання в морі і ледачого флірту з подругою Марцією, читанням і транскрибуванням класичної музики. В один прекрасний день безтурботність літнього відпочинку порушує приїзд Олівера - молодого американського вченого, асистента батька Еліо. Початок о 19.00. Адреса: the Cage Bar (вулиця Січових Стрільців, 37-41). Сторінка в ФБ – за посиланням.

23 лютого, ДНІПРО - GenderEdCamp Dnipro 2018

(Не)конференції для шкільних педагогів у новому форматі дискусійного заходу для професійного зростання учительства України для освітян Дніпра та області, котрі цікавляться новими підходами та готові робити українську освіту сучасною та ефективною. Найголовніший принцип EdCamp – це свобода! Тільки Ви вирішуєте, як використати час на EdCamp: Ви можете обрати участь в одній із сесій чи коучинг з кимось із нашого експертного кола, можете відвідати творчі майстер-класи, а також випити кави із новими знайомими та обговорити важливі для вас теми. Для участі необхідно заповнити анкету. Участь є безкоштовною. Сторінка заходу в ФБ – тут.

23 лютого, КИЇВ - Читацький клуб ЛітАкценту: «Під скляним ковпаком» Сильвії Плат

Розмова про улюблені книжки у неформальній атмосфері Читацького клубу «ЛітАкценту»! Наступна зустріч відбудеться у Книгарні «Є» на вулиці Лисенка 3, 23-го лютого о 18:30 (остання п’ятниця місяця), модераторка Богдана Романцова.  Спеціальна гостя – перекладачка роману Сильвії Плат «Під скляним ковпаком» Olha Lyubarska. Говоритимуть про: - теми, що хвилюють підлітків, і які не завжди виходить обговорити з батьками, жанр романів із ключем, автобіографізм на межі болю, #FaceOfDepression та Сильвію Плат, писати – як дихати: прозору мову текстів Плат. Сторінка заходу – тут.

24 лютого, КИЇВ – Лекція «Камінг-аут»

Відкрита лекція від Sex.Ed.UA від Софії Лапіної - ЛГБТ-активістки, експертки правозахисного ЛГБТ центру "Наш Світ".
Питання камінг-ауту напряму пов’язано з питанням видимості ЛГБТІК у суспільстві. 90% українців впевнені, що ніколи у своєму житті не зустрічали гея, лесбійку або трансгендерну людину. У свою чергу світові дослідження говорять про те, що 7-10% відсотків будь-якого суспільства, будь-якої країни та соціальної групи - не є гетеросексуальним. І це те зачароване коло, у якому ми живемо - суспільство боїться інакшості, а ЛГБТІК боїться суспільства. І тільки тоді, коли одні починають відкриватися іншим - починаються зміни.
Будуть говорити про те, навіщо потрібен камінг-аут, як до нього підготуватися, та коли краще всього це робити. Початок о 19.00. Адреса: the Cage Bar (вулиця Січових Стрільців, 37-41). Більше інформації – тут.

24 лютого, КИЇВ – Тренінг «Турбулентність у стосунках: вимикаємо автопілот»

П‘ятигодинний тренінг по навчанню діяти у партнерських конфліктах. Тренінг відбудеться 24 лютого, у суботу, з 11.00 до 16.00. Реєстрація відкрита.  Це самодослідження і тренування, як екологічно входити у конфлікт і виходити з нього. Як вирішувати конфлікт, зберігаючи сили і здоров‘я. Як не боятися конфлікту і отримати з нього користь. Як захистити себе і не шкодити партнерам, і що робити покроково, коли конфлікт почався. Проводять:
Наталія Шнарс - тренерка, авторка навчальних програм, групова консультантка;
Ксенія Віттенберг - психотерапевтка, тренерка, авторка курсів і програм. У групі 20 місць. 
Реєстрація обов‘язкова: https://goo.gl/forms/JS3IVQy4O4PHcbdd2
Реєстрація буде відкритою до 20 лютого або до набору групи, в групу потрапляють перші 20 людей, які зареєструвалися. Участь безкоштовна. Організатор події – ГО «Інсайт». Деталі – за посиланням.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

18 лютого 2018
Поширити в Telegram
2864
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою