25 квітня, 2024

Події 19-25 серпня 2019 року

19 серпня 2019
Поширити в Telegram
2095

20 серпня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Мистецтво після Другої Світової війни (18+)

Візуальне мистецтво після Другої Світової війни прагне вирватись за межі: картинної рами, простору галереї/музею, традиційної форми матеріального об'єкту. Ці тенденції бачимо у роботах Лі Краснер, представниці абстрактного експресіонізму, що акцентує увагу на процесі, взаємодії художниці, фарб та полотна. Йоко Оно, Маріна Абрамовіч, Яой Кусама взаємодіють з глядачами через перформанси та інсталяції. Художниці крізь призму власного досвіду говорять про життя і переживання жінок. Час, коли новітні мистецькі практики виникають і розвиваються в Америці та Європі, припадає на радянській період в історії Україні. Єдиним санкціонованим способом самовираження в умовах тоталітиразиму стає дотримання методу соціалістичного реалізму. Неприйняття такої ситуації знайшло вихід у русі "шістдесятників", зокрема художниця та діячка правозахисного руху Алла Горська захищала свободу творчості. Паралельно існувало "неофіційне мистецтво", витіснене політичною та ідеологічною цензурою з публічного простору. Про офіційне/неофіційне поговоримо на прикладах робіт Людмили Ястреб, Тетяни Яблонської, Софії Караффи-Корбут, Юзефи Кратохвилі-Відимської, Ади Рибачук. Початок о 19.00 за адресою: вул Городоцька, 36. Сторінка події. 

20 серпня, КИЇВ - Вайнштейн – київська прем'єра

Arthouse Traffic та кінотеатр Сінема Сіті у ТРЦ Ocean Plaza запрошують глядачів на київську прем'єру документальної стрічки «Вайнштейн» про злет та стрімке падіння кар'єри скандального голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна. Початок вечірки – 19:20. Початок показу – 20:00. Фільм демонструється в українській озвучці. Сторінка заходу. 

21 серпня, КИЇВ - Цькування за зовнішність, тіло, стиль одягу, стиль життя

О 18.30 в Букві (Б. Хмельницького, 3б, метро Театральна ,Київ) відбудеться чергова дискусія в рамках Масштабного проекту знань "Інтелектуальні дискусії" на тему цькування за зовнішність, тіло, стиль одягу, стиль життя та емоції. Орієнтовний керунок дискусії!
- Чому за людину всі краще знають, як їй бути, як виглядати, як прожити своє життя?
- Особистих кордонів не існує в Україні? А закордоном?
- Інакшість виривати з корінням будь-якою ціною?
- Зовнішність, тіло, стиль одягу,стиль життя та емоції треба нещадно один одному корегувати?
- Безкоштовні поради, діагнози і добро?
- Збоку видніше?
- Що скажуть люди? І дійсно6 що кажуть?
- Чуже життя чіпає як своє? Небайжість змушує силою турбуватися про інших?
- Прокидається дух вчителя?

Вхід вільний. Більше про учасн_иць дискусії читайте за посиланням!

21 серпня, ЛЬВІВ - Жіноче задоволення: наука збудження та оргазму

"Задоволення - це життєво необхідний нутрієнт" - Докторка Крістіан Нортруп, авторка книги "Жіночі тіла, жіноча мудрість". Американська просвітниця Саманта Зіппора допоможе вам зануритись у світ анатомії збудження та оргазму людей з вагінами. Вона проведе лекцію про форму та функції неймовірних м'язів, нервів, тканин та рідин, що відповідають за жіноче збудження і оргазм, супроводжуючи оповідь схемами та діаграмами. Окрім анатомії, вона поділиться захопливими науковими фактами про те, як жіночий мозок та нервова система впливають на нашу здатність отримувати задоволення. Учасни_ці дізнаються про те, наскільки задоволення та оргазми є корисними для здоров'я. Ми обговоримо силу жіночого задоволення не тільки з точки зору анатомії, але й торкнемося психологічного та соціополітичного контекстів. Після лекції ви матимете змогу поставити запитання, що вас цікавлять. Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події

22 серпня, ЛЬВІВ - Дівчачий клуб

“Феміністична майстерня” запрошує на зустрічі  “Дівчачого клубу”
“Дівчачий клуб” - це місце, де дівчата-підлітки зможуть: розвивати креативність; спробувати себе в нових ролях; отримати корисну інформацію про фемінізм та суспільство; висловлювати власну думку та втілити ідеї в дружньому колі однодумиць. Щотижня ми будемо збиратися разом і обговорювати цікаві теми!
Досвідчені активістки запропонують тренінги і воркшопи, а дівчата-учасниці також можуть запропонувати додаткові зустрічі, аби тусити разом і розвивати власні ідеї. Цього тижня зустріч "Що таке “права людини” для кожної з нас?" (Модерує Ярина Волошин, тренерка з громадянської освіти)
Права людини - це більше, ніж правознавчий термін. Ми вивчаємо їх в школі, нам розказують про наші права в медіа. Ми мали б знати про них все, але залишаються питання. Як вони працюють на практиці? Чи справді права людей перетинаються з їхніми обов’язками? Хто їх гарантує? Чому це важливо для кожної з нас? Обговоримо разом! Початок о 16.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події. 

19 серпня 2019
Поширити в Telegram
2095
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою