20 квітня, 2024

Події 2-8 вересня 2019 року

1 вересня 2019
Поширити в Telegram
2155

3 вересня, КИЇВ - Чому в українському мистецтві є великі художниці

У рамках Виставка "Визначні жінки" Американського дому представниці PinchukArtCentre презентують книжку «Чому в українському мистецтві є великі художниці», яка стала другою публікацією Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Книжка «Чому в українському мистецтві є великі художниці» ставить питання щодо ролі та місця художниць в українському мистецтві. Це одна з перших спроб розповісти історію українського мистецтва через гендерну оптику, починаючи від кінця ХІХ століття до мистецьких досвідів початку XXI століття. Початок о 19.00 у America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6). Сторінка події. 

5 вересня, ЛЬВІВ - English Speaking Club: Public and private in 21st century

Феміністична майстерня запрошує тебе до English Speaking Club! Під час нашої зустрічі ми обговоримо деякі важливі визначення та історичні алюзії, які використовуються феміністками для роздумів про суспільство; а саме - приватна та державна сфери. Феміністки помітили, що дискримінацію в 19 столітті можна було б описати через приватну сферу, яку сприймають люди - сферу будинку та сім'ї, та публічну сферу - право, політику, засоби масової інформації, освіту, торгівлю тощо. Перший асоціювався з жінками, а другий вважався доменом чоловіків. Зараз багато чого змінилося, і Феміністична майстерня пропонує вам задуматися над сучасною ситуацією та подумати, як дихотомія публічного та приватного сьогодні допомагає нам описати наш досвід та обговорити проблеми. Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події. 

6 вересня, КИЇВ - Презентація гендерної програми та сексуальна освіта в Україні

Запрошуємо 6 вересня на презентацію гендерної програми рекомендацій для державних органів влади, громадських організацій, політичних партій та експертів від ГО «Рада Жіночих Ініціатив», будемо говорити про жіноче підприємництво, політичну участь, освіту, інфраструктуру, соціальну політику, декрети та багато іншого. Також в рамках освітнього блоку більш детально поговоримо про сексуальну освіту в школах, де почуємо думки сексологинь, з якими співпрацювали в регіонах. Вхід вільний. Початок о 18:30 - 20:30. Адреса: Creative Women Space, Михайлівський провулок, 9б, офіс 64. 0500151217 Реєстрація обов’язкова. Сторінка події.

5-6 вересня, ХАРКІВ – Програма DMF 2019

Гасло цьогорічного заходу: Час обирати журналістські стандарти. Донбас Медіа Форум-2019 відбудеться 5 та 6 вересня в Харкові. Завантажте програму з точним часом кожного заходу за лінком (формат pdf). Політичні дискусії у суспільстві розпалюються з найбільшою силою під час виборів. Не останню роль у цьому відіграють засоби масової інформації, які подекуди висвітлюють інформацію спотворено і однобоко. Час виборів для журналістів — це іспит на чесність, порядність та професіоналізм. Стимулювати публічну дискусію на основі перевірених фактів, а не відкрито виявляти прихильність до певних політичних сил — ось головне завдання медіа. Сторінка події.  

1 вересня 2019
Поширити в Telegram
2155
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою