19 квітня, 2024

Події 2-8 жовтня

2 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2768

5 жовтня, КИЇВ – Україна без сексизму: старт всеукраїнського проекту

Прес-конференція відбудеться в прес-центрі інформаційного агентства «Главком». Її організатором є Ліга захисту прав жінок. Серед спікерок – голова організації Олександра Веденьєва, координаторка проекту Юлія Макарова, регіональна координаторка Ольга Стрепоченко та кандидат соціологічних наук Сергій Літвінов. У рамках дискусії будуть обговорюватися можливості діяльності, спрямованої на боротьбу з сексизмом, у своїх регіонах. Деталі за посиланням

5 жовтня, КИЇВ – Чому не було великих художниць 1971/2017

Зустріч відбудеться у 329 аудиторії Червоного корпусу о 13.00. Її головною метою є пошук відповіді на й досі актуальне питання - чому класична історія мистецтва знає так мало жіночих імен, чи природно ламати цю узвичаєну траєкторію? Більше інформації на цій сторінці

6-8 жовтня, ОДЕСА – Гендер у війнах та революціях

Унікальна конференція, що об’єднає міжнародних дослідниць і дослідників, активісток і активістів, а також художниць і художників, які досліджують жіночий досвід пережитих революцій і війн у всьому світі. У рамках конференції відбудеться низка мистецьких заходів. Більше про програму конференції, організаторок(-ів) та учасниць(-ків) можна знайти тут.

6 жовтня, ЛЬВІВ – Тренінг для представниць Львівської та Закарпатської областей

Тренінг «Жінки-лідери змін у місцевих громадах» від благодійного фонду «Рівність і взаємоповага», спрямований на підвищення мотивації жінок у сферах соціальної відповідальності та керівництва. Спрямований на депутаток, представниць виконавчих органів, лідерок, членкинь партій і громадських організацій. Більше про тренінг – за цим посиланням.

7 жовтня, ОДЕСА – Презентація збірника «Українські жінки в горнилі модернізації»

Під час презентації книги, що стала переможною у номінації «Історія» на цьогорічному Форумі Видавців у Львові, спікерки розкажуть про те, як змінилося життя українських жінок у результаті модернізаційних процесів та у вирі історичних подій ХХ ст.. Презентація збірника відбудеться у межах Конференції «Гендер у революціях, війнах і миробудуванні». Проект розроблено спільно з організацією «Women in War» (Париж), Українською Асоціацією дослідниць жіночої історії та видавництвом КСД. Імена модераторів(-ок) заходу і спікерок шукайте на сторінці в Фейсбуці.

7-8 жовтня, КИЇВ – Курс самозахисту для жінок

Психосоматичний курс на тему захисту від ножових поранень. Курс має на меті навчити жінок правил самозахисту, підвищити самосвідомість щодо поводження у небезпечних ситуаціях, навчити слухати свою інтуїцію. Рівень підготовки не є критерієм оцінювання. Необхідна попередня реєстрація. Перейдіть за посиланням, щоб дізнатися більше.

7 жовтня, ХАРКІВ – Coming-out day in da squat

Захід приурочений Міжнародному дню камінг-аутів і передбачає створення простору, де можна не приховувати свою ідентичність і сміливо заявляти про своє різноманіття і відкритість до поваги особистої свободи кожного. На гостей очікує тату-марафон, веган-фудкорт, кіно та різноманітні лекції. Завітайте на сторінку заходу, де можна знайти більше інформації.

8 жовтня, КИЇВ – Дебати «Що таке фемінізм, і як у ньому розібратися»

Дебати відбудуться у просторі «Циферблат». Спікерка – Анастасія Кортунова, яка займається дебатами близько 5 років. Захід має на меті розповісти про 3 хвилі фемінізму та їх відмінності, про те, що таке сексистська поведінка і як її уникати. Тема для дебатів – дівчата зі східних країн почувають себе більш вільними, ніж жінки європейського континенту.  Деталі - тут

Текст підготувала: Антоніна Рибка.

2 жовтня 2017
Поширити в Telegram
2768
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою