19 квітня, 2024

Події 2 квітня – 8 квітня

2 квітня 2018
Поширити в Telegram
2600

Події 2 квітня – 8 квітня

2 квітня, КИЇВ – Круглий стіл «Роль медіа в утвердженні культури ґендерної рівності та недискримінації»

Захід організований Підкомітетом з питань ґендерної рівності та недискримінації Комітету ВРУ з питань захисту прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Комітетом ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики спільно з Національним Демократичним Інститутом (НДІ) та Кампанією проти сексизму в ЗМІ та політиці “Повага”. До обговорення пропонуються наступні питання: Як медіа зображають жінок? Чому медіа зображають жінок саме так? Якими є міжнародні зобов’язання України та стандарти щодо дотримання балансу висвітлення жінок та чоловіків у медіа? Чи потрібно медіа взагалі щось змінювати в своїх підходах до висвітлення жінок? Яким чином можна покращити ґендерний баланс в медіаконтенті? Чим такі зміни у редакційній та внутрішній політиках будуть корисними для самих медіа? Хто та яким чином проводить моніторинг дотримання ґендерного балансу та недискримінації у медіа?  Які є позитивні практики з протидії сексизму у медіа? До участі в обговоренні запрошені представники медіа; депутати Верховної ради України та місцевих органів самоврядування; представники Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, Офісу Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики; представники міністерств, міжнародних та національних неурядових організацій.
Початок о 14.00 у Верховній Раді України (вул. Садова, 3-а, кім.330). Детальніше – за посиланням.

3 квітня, ЛЬВІВ - Лекція Оксани Кісь «Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти»

3 квітня, о 17.30 в музеї «Територія Терору» (просп. Чорновола, 45 г) відбудеться лекція історикині Oksana Kis на тему: «Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти». Після лекції можна буде придбати книгу "УКРАЇНКИ В ГУЛАГУ: ВИЖИТИ ЗНАЧИТЬ ПЕРЕМОГТИ" з автографом авторки. Тривалість заходу: 1,5 год. Вхід вільний. За детальною інформацією звертайтесь: Anna Shymanska, тел. 0967835096. Сторінка заходу – тут.

4 квітня, ПОЛТАВА - Відкрита лекція Тамари Гундорової "Що дає гендер літературі?"

Вхід вільний. Запрошуються усі охочі. Лекція відбудеться в аудиторії №210 ПНПУ імені В.Г.Короленка за адресою: Полтава, вул. Остроградського 2, корп. №2. 

4 квітня, КИЇВ - Неформальна зустріч з делегатками 62 сесії Комісії ООН

Неформальна зустріч з українськими делегатками-учасницями 62 сесії Комісії ООН зі становища жінок (Нью Йорк, березень 2018). Це можливість почути їхні враження, поділитися думками. Організовує Українська гендерна мережа - Ukrainian Gender Network. Захід відбудеться о 16.00 на Майдані Незалежності. Сторінка події – тут.

5 квітня, КИЇВ - Подіумна дискусія "Чи є місце гендеру в політиці?". День 2.

День 2 унікального формату заходу від Асоціації випускників юридичного факультету – ПОДІУМНА ДИСКУСІЯ з відомими жінками цього разу на тему: «Чи є місце гендеру в політиці?». Дослідження, що проводяться в різних країнах, переконливо свідчать: стратегії в галузі розвитку та прийняті політичні рішення не можуть бути ефективними, якщо вони ігнорують внесок жінок. Чи справджується дане твердження на теренах України? Ці та інші аспекти політичного і соціального життя на основі власного життєвого досвіду в рамках дискусії спробують висвітлити досвідчені та успішні жінки України. КОЛИ: 5 квітня о 13.00. ДЕ: Червоний корпус КНУ ім. Тараса Шевченка, аудиторія № 204. Більше інформації - за посиланням

2 квітня 2018
Поширити в Telegram
2600
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою