28 березня, 2024

Події 20-26 листопада

19 листопада 2017
Поширити в Telegram
4313

15 листопада - 15 грудня, КИЇВ – Ініціатива «Поширюємо знання з eKMAIR – могилянські дослідниці у Вікіпедії»

Наукова бібліотека НаУКМА приєднується до місячника додавання статей у Вікіпедію «Пані в червоному», тому буде активно створювати та покращувати статті про науковиць та меценаток Києво-Могилянської академії. Основним джерелом інформації стане інституційний репозитарій Академії — eKMAIR. Сторінка ініціативи в Фейсбуці – тут.

20 листопада, КИЇВ – TransTalks

В рамках Міжнародного дня пам'яті трансгендерних людей, що загинули внаслідок насильства на ґрунті трансфобії, відбудеться перший в Україні TransTalks, де трансгендерні люди говоритимуть про свій життєвий досвід, проблеми, з якими вони стикаються кожного дня і про які цисгендерні люди могли навіть ніколи не думати. Охочих запрошено о 19.00 до приміщення HUB 4.0 (пер. Ярославський, 1/3). Детальніше – на цій сторінці.

20 листопада – Вистава від Дикого театру «Бути знизу»

Вистава за п‘єсою Юлії Тупікіної "Вертикальна жінка". "Бути знизу" - це історія трьох жінок: жінки-богині, жінки-рабині і жінки з "залізними яйцями", які зустрілись на тренінгу «Як стати щасливою». Відтак це театральні роздуми про те, де місце української жінки: знизу, зверху або є інші варіанти? Покази відбудуться о 19 та 21.00 у Центрі ім. Леся Курбаса (вул. Володимирська, 23В). Сторінка вистави – тут.

20 листопада, КИЇВ – Зустріч Енн Еплбаум зі студентами в Могилянці

На зустрічі історикиня поділиться своїм баченням геополітичної картинки світу, місцем України в цьому світі та сформує набір цінностей, якими має володіти лідер(-ка) для того, щоб ефективно відповідати викликам сучасносності, а отже бути успішною особистістю та відповідальним членом суспільства. Захід відбудеться о 10.00 в Києво-Могилянській академії. Більше інформації – за посиланням.

20 листопада, ЛЬВІВ – Дебати на тему гендерної рівності в сучасному суспільстві

Під час заходу говоритимуть про гендерні стереотипи, гендерну дискримінацію та гендерні ролі. Захід проводиться львівським осередком ФРІ  спільно з Дебатним клубом Львівської політехніки. Для участі необхідна попередня реєстрація. Дебати розпочнуться о 16.00 у Львівському обласному молодіжному центрі (вул. Винниченка, 12). Сторінка в ФБ – тут .

21 листопада, КИЇВ – Цикл лекцій «Філософія гендеру»

Гендерна дослідниця й активістка Валерія Зубатенко підготувала авторський цикл лекцій з філософії гендеру. Це спроба показати критичну філософію гендеру, не зводячи її до взаємин фемінного / маскулінного і дихотомії статей. Філософія постає, перш за все, як методологія, історія - як контекст, а гендер - як те, що існувало ще до М. Кіммела. 21 листопада, 5, 12 та 19 грудня о 19.00 лекції відбудуться в "Плівці" (вул. Васильківська, 1). Вхід вільний. Сторінка заходу – тут.

21 листопада, КИЇВ – Лекція дослідниці Алани Яскір "Empowering Women through Technology"

Технології є потужним інструментом для вирішення не лише наших власних проблем, але також і проблем місцевих та глобальних спільнот. Алана Яскір, випускниця бакалаврської програми «Комп’ютерні науки та нейротехнології» Прінстонського університету, розповість про те, як технології можуть зробити сильнішими жінок та стати ключем до їхнього успіху. Лекція відбудеться о 18.30 у офісі Фулбрайт за адресою вул. Еспланадна, 20, кімната 904. Для участі необхідна реєстрація. Робоча мова заходу – англійська. За деталями переходьте за посиланням.

24 листопада, КИЇВ - S/HE Congress 2017

На конгресі She, що відбудеться у концерт-холі «Оазис» (вул. Липковського, 1А), непересічні особистості різних фізичних можливостей, статі, статусу, поколінь, орієнтації поділяться досвідом досягнення прогресу в суспільстві, повному забобонів і бар'єрів. Усього протягом 8 годин виступатимуть 20 спікерів(-ок). Більше інформації про квитки, спікерів(-ок) та розклад шукайте на цьому сайті.

24 листопада, КИЇВ – Міжрегіональна конференція «Жінки-лідери змін в місцевих громадах»

У межах проекту «Жінки-лідери змін в місцевих громадах» у 2017 році Благодійним фондом «Рівність і взаємоповага» було проведено 15 інтерактивних тренінгів, що залучили активних жінок з усіх регіонів України. Міжрегіональна конференція має на меті продовжити дискусію навколо питання жіночого лідерства в Україні, створити комунікаційну платформу для зацікавлених сторін задля побудови нових та поглиблення зв’язків, а також напрацювати шляхи розвитку проекту в подальшому. Для участі необхідно зареєструватися до 22 листопада. Деталі – на сторінці в соціальній мережі.

24-25 листопада, КИЇВ – Академія  жіночого лідерства та підприємництва “Inspiring Women”

Академія покликана допомагати українським жінкам та дівчатам розкрити свій лідерський потенціал та стати успішними бізнес-леді. В рамках комплексної програми 50 учасниць з різних регіонів України дізнаються, як започаткувати власну справу. І вже 24-25 листопада 2017 року в Києві відбудеться перший модуль. Участь безкоштовна за результатами відбору. Адреса: America House (вулиця М. Пимоненка, 6). Детальнішу інформацію можна знайти тут.

24 листопада, КИЇВ - Спеціальний показ фільму про жінок в АТО "Невидимий Батальйон" 

«Невидимий батальйон» – це документальний цикл історій про жінок в умовах бойових дій на Сході України. Показ відбудеться  о 19.00 у кінотеатрі "Оскар", ТЦ "Guliver", 7 поверх, пл. Спортивна, 1. У рамках показу можна буде поспілкуватися із героїнями та творцями фільму. Сторінка заходу – за лінком.

25 листопада, КИЇВ – Конференція «Політика та лобіювання. Найкращі “жіночі” практики»

Регіональне Представництво Фонду ім. Ф. Еберта (FES-Ukraine) та СД Платформа проводять конференцію присвячену участі жінок в політиці. На конференцію запрошено 50 учасниць та учасників, представників(-ць) організацій громадянського суспільства, політичних партій, органів державної влади та науково-дослідних інститутів. Вхід на конференцію безкоштовний за умови попередньої реєстрації (до 22 листопада). Більше інформації – на сторінці в ФБ.

25 листопада - початок світової акції «16 днів проти насильства»

Як і в світі, щорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, а також проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з  вищезгаданих питань.

25-26 листопада, КИЇВ - Крафтизм на практиці

До 16 днів боротьби проти гендерного насильства Швейний кооператив підготував дві події. 25 листопада з 17:00 до 19:30 - доповідь та дискусія про крафтивізм, адже одяг, текстиль, вишивка, в'язання та інші так звані рукодільні практики - це не лише повсякденна робота, а й спосіб політичного позиціонування та художнього висловлювання. 26 листопала з 17:00 до 20:00 - воркшоп по нашивках і трафаретах. Нашивки можуть слугувати в якості активістського атрибуту, коли містять висловлювання на тему фемінізму, квір, анархії та інших світоглядних позицій. Усі охочі запрошені за адресою Косогірний провулок, 8. Більше про заходи - тут

26 листопада, КИЇВ - Перформанс Орлан «Петиція проти смерті»

Орлан – одна з найвідоміших у світі французьких художниць-феміністок, яка використовує своє тіло як медіум, сирий матеріал та візуальну підтримку своєї роботи, що відбувається у формі «публічної дискусії». Вхід вільний. Захід відбудеться у приміщенні Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації (вул. Антоновича, 180).  Сторінка події - за лінком

19 листопада 2017
Поширити в Telegram
4313
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою