20 квітня, 2024

Події 21-27 січня 2019 року

20 січня 2019
Поширити в Telegram
2395

23 січня, КИЇВ - Жіноча сексуальність: знайомство з собою

23 січня зустрічі "жіноча сексуальність: знайомство собою" Ви дізнаєтесь:
– Як антропологічні, історичні, соціальні та культурні фактори впливають на нашу сексуальність.
– Що таке людська сексуальність? Чи є різниця між жіночою та чоловічою сексуальністю?
– Фізіологія: особливості побудови клітора, вульви та вагіни.
– Здоров’я: гігієна під час менструації, сучасні гігієнічні засоби.
– Мастурбація в підлітковому та дорослому віці: користь чи шкода?
– Оргазм: основні причини відсутності під час статевого акту.
– Точки/зони G, К, А, U – правда чи вигадка?
– Методи дослідження ерогенних зон та власного тіла.
– Техніки, що допомагають жінкам досягати більшого задоволення.
– Товари із секс-шопу, які роблять наше життя комфортнішим.
Проводить Юлия Ярмоленко (Yulia Yarmolenko) - секс-педагогиня, авторка програм із сексуальної грамотності для підлітків та дорослих, популяризаторка сексуальної освіти в Україні. Початок о 19:00 за адресою Хрещатик, 15 ("Пасаж"). Детальніше - за посиланням

24 січня, КИЇВ - Спеціальний показ "Явних проявів немає"

«Явних проявів немає» – це фраза, яку військові часто чують в наших районних та обласних лікарнях, куди приходять з психічними травмами, потребуючи допомоги. Але поки на тілі немає фізичних поранень, не лише лікарі, але й суспільство загалом не помічає таких проблем. Фільм – документальна історія жінки, яка повертається з війни на Сході України. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) і панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Стрічка показує шлях від початку реабілітації до повернення на роботу, таким чином піднімаючи тему посттравматичного синдрому вцілому. Це продовження історії Оксани Якубової – ветеранки АТО, заступниці командира батальйону по роботі з особовим складом 54-ї окремої механізованої бригади, героїні документального фільму «Невидимий батальйон» (котрий є частиною правозахисного проекту українських жінок-військових проти російської агресії). Запрошуємо усіх зацікавлених на спеціальний показ 24 січня, 18.30 у кінотеатрі Жовтень, зал Кіноман. Після перегляду заплановано обговорення з командою проекту. Показ безкоштовний, проте реєстрація обов’язкова за посиланням. Детальніше – за посиланням.

25 січня, КИЇВ - Жіноче здоров'я: від менструації до менопаузи

На зустрічі 25 січня, ви дізнаєтесь:
- Що таке жіноча сексуальність, і чи відрізняється вона від чоловічої?
- Як спосіб життя і оточуючий світ впливають на наше сексуальне здоров'я?
- Менструальний цикл: на що звернути увагу в першу чергу.
- Чи повинен бути ПМС?
- Як за допомогою засобів гігієни зробити період менструації комфортнішим?
- Що таке менопауза і чому до неї варто готуватися?
- Чому закінчення фертильного періоду не означає закінчення сексуального життя?
- Чи впливає відсутність сексу на жіноче здоров'я?
- Оргазм і задоволення: механізми виникнення, причини відсутності
- Контрацепція: як обирати без шкоди для свого організму.
Проводить Юлія Ярмоленко Юлия Ярмоленко (Yulia Yarmolenko) - секс-педагогиня, авторка програм із сексуальної грамотності для підлітків та дорослих, популяризаторка сексуальної освіти в Україні. Початок о за адресою вул. Хрещатик 15 (Пасаж). Більше - тут

26 січня, ЛЬВІВ - Шведський підхід до питання проституції

В Україні не перший рік точаться дискусії щодо законодавчого статусу проституції. Одні наполягають на його реформуванні, вимагаючи легалізації, інші ж відстоюють нинішні норми. Але є й інший шлях. Шлях скорочення попиту на проституцію і надання усім бажаючим можливості виходу з секс-індустрії. Така правова модель звільняє від відповідальності осіб, безпосередньо залучених в проституцію і карає бенефіціарів сексуальної експлуатації – сутенерів та клієнтів. Описаний підхід і називається шведською, або скандинавською, моделлю. Нині він впроваджений в 9 країнах, серед яких Канада, Франція, Норвегія, Ісландія тощо. Зовсім нещодавно Шведську модель також ввели в Ізраїлі, а зараз про неї багато говорять в Іспанії та ЮАР. Які причини такого стрімкого розповсюдження аболіціаністських ідей та яким чином феміністичний рух впливав протягом історії на долю проституйованих жінок? На зустрічі ви отримаєте відповіді на ці та інші питання, розберетеся з аргументами противників Шведської моделі та альтернативними спробами реформувати інститут проституції. Крім того, важливою складовою заходу буде обговорення шляхів впровадження Шведського підходу в Україні. Дискусія передбачає участь всіх, хто прийде і буде мати бажання розмовляти публічно на цю тему.
Проводить дискусію Яся Михайлова: феміністка, активістка Резистанти. Початок о 17.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42, вхід з двору). Сторінка події у ФБ. 

26 січня, Івано-Франківськ – Проект «Будь сильною, протидій насильству! 2.0»

Проект впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF) Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади». проект спільно з Патрульною поліцією Івано-Франківської області, щоб мотивувати жінок бути успішнішими, долати стереотипи і допомагати зменшити прояви гендерно зумовленого насильства в суспільстві. Проект складається з кількох заходів: Автоперегони - для жінок за кермом і вболювальників, 22 грудня 2018 року. (Реєстрація). Тренінг з гендерної рівності та гендерних ролей в Україні. Фотопроект "Жінки нетипових професій". Форум жіночих історій, 2 лютого 2019 р. Початок о 10.00 за адресою Дом 4824 (вул. Галицька, 29, 3й поверх). Сторінка події.

26 січня, КИЇВ - Щоденні практики фемінізму

Creative Women Space та Гендер в деталях продовжують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи – підняти та обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві. Легко бути феміністкою, коли ти в колі одномиць, і ви розумієте одна одну, ви на «одній хвилі». Але як бути феміністкою щодня? Як практикувати фемінізм вдома, якщо домашні не обов’язково поділяють твої погляди? На роботі, якщо колеги мають різні погляди або ви навіть це не обговорювали? Що робити з практиками краси, коли хочеш поголити ноги, але тут же думаєш, що це не феміністично? Ці та інші питання не мають правильної відповіді, але ми можемо про них говорити, ділитися власними підходами, обмінюватися досвідом, а ще сумнівами і стурбованістю. Запрошуємо вас поговорити разом у дружньому колі із запрошеною ведучою Оксаною Покальчук (директорка Amnesty International в Україні), яка вже багато років практикує фемінізм і в житті, і на роботі. Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова. Чекаємо 26 січня о 12:00 за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Сторінка події.

27 січня, ЧЕРКАСИ - Форум "Право на гідні пологи"

Запрошуємо Вас на Форум прав за гідні пологи, який відбувається у рамках загальнонаціональної кампанії привернення уваги до проблем сімей в українських містах на право на природні пологи, гідне ставлення та дотримання медичних протоколів ведення нормальних пологів. У програмі форуму передбачаються такі блоки:
- права жінок і сімей під час вагітності, на пологах та післяпологовий період від наших партнерів Природні Права Україна
- приклади кампаній з покращення умов у пологових будинках Львова та Івано-Франківську від наших партнерів Нове життя в нових умовах, #пологові_ІФ
- багато корисної інформації про пологи, грудне вигодовування та материнство від психологів, доул, консультантів грудного вигодовування. Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/k27yGJ. Участь у форумі безкоштовна. Початок об 11.00 в готелі «Апельсин» (вул. Верхня Горова, 145). Сторінка події.

20 січня 2019
Поширити в Telegram
2395
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою