25 квітня, 2024

Події 21-27 жовтня

21 жовтня 2019
Поширити в Telegram
1761

22-24 жовтня, КИЇВ - Metamorphoses Lab: Мистецька лабораторія

22-24 жовтня в Києві в просторі MetaCulture (вул. Нижньоюрківська, 31) проходитиме художня лабораторія Metamorphoses Lab, в рамках якої 16 діячок мистецтва з Вірменії, Азербайджану, Німеччини, Грузії, Молдови, Росії та України говоритимуть про сучасні фемінізми у своїй творчості та в суспільстві загалом. Для київської аудиторії заплановано вечірню програму – перформанси, кінопокази та публічні дискусії. Вхід на усі заходи вільний. Місце проведення: MetaCulture (вул. Нижньоюрківська, 31).  Детальніше – тут.

24-26 жовтня - Фемінтенсив та сторітеллінг

24-26 жовтня 2019 року в мальовничому куточку Карпат при підтримці Фонду Відкритого Суспільства та Сігрід Райзінг Траст Фонду Центр «Жіночі перспективи» проводить «Феміністичний інтенсив». Якщо ви – феміністка, хочете у безпечному просторі поспілкуватися з колегами та поділитися своїми знаннями та навичками, розвіртуалитися з багатьма зі своїх подруг з фейсбуку – запрошуємо зголоситися. Ми все ще рефлектуватимемо про те:
- Як протидіяти новим викликам?
- Що можна робити для профілактики емоційного вигорання в активізмі?
- З якими месседжами ми виходимо до зовнішнього світу?
- Які форми та методи активізму доцільніші та (с)прийнятніші?
Детальніше – за посиланням.

24 жовтня, КИЇВ - Соціальний експеримент у Рожаві

Наразі увага всього світу прикута до подій, що відбуваються у сирійському Курдистані. Хто такі курди та чого вони добиваються? Який розклад сил у регіоні? Що вже вдалося втілити в ході унікального соціального експерименту в Рожаві? Про це та інше поговоримо на нашому заході. Лектором на заході буде Ігаль Левін - офіцер ізраїльскої армії та військовий аналітик, що вивчає тему Рожави з 2013 року та підтримує контакти з курдами. Захід відбудеться 24 жовтня о 18.30 в офісі ГО "Трудові Ініціативи" за адресою: м.Київ, вул.Петлюри, 10. Вхід вільний! Сторінка події.

24 жовтня, ЛЬВІВ - Відкриття виставки #скотчмакулатура

Феміністична майстерня запрошує на відкриття виставки Маші Проніної #скотчмакулатура в стінах нашого простору! Маша Проніна - це художниця, активістка, волонтерка, арт-терапевтка, поетеса з Донецька. #скотчмакулатура - концепція гостросоціальних колажів, зроблених з макулатури та склеєних скотчем, які набули тематику “стьобу” над патріархальною системою, межі якої можуть бути БЕЗмежними. Саме цьому головні складові робіт окрім макулатури - це абсурд та хаос нашого суспільства. На виставці представлені роботи за 2018-й рік, півроку з якого колажі робилися в окупованому Донецьку та надихалися його антиутопічністю. Але в Україні джерел натхнення не менше. Виставка буде у Феміністичній майстерні до 24-го грудня. Подивитись на роботи можна під час інших наших подій або щосереди з 16 до 20. Відкриття о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

25 жовтня, КИЇВ - №2 "Лезо" [ТІЛО] /Набір матеріалів

Набір текстів до #2 лесбійського самвидаву “Лезо” розпочинається. Тема другого номеру: Тіло сапфічної жінки. Жіноче тіло протягом тисячоліть є предметом заборон, контролювання, маніпулювання, заробітку, ненависті, насилля, і обожнювання. Але давайте поговоримо про інше. Про те, як нам, сапфічним жінкам, яким не потрібна чоловіча увага, повернути собі власні тіла, які патріархат вважає своєю власністю. Давайте поговоримо про наше (квір-жінок*) відношення до власного тіла, у співвідношенні до нашої сексуальності: чи любимо ми своє тіло? як покохати своє тіло? чому ми переживаємо труднощі у відносинах із власним тілом? Поговорімо про біль, приємність, сором, ненависть, страх, відразу, заздрість, відчуженість - всі ті емоції, які нас з’їдають, коли нам роками вмовляють якими ми повинні бути. Поговорімо про гендерну дисфорію. Також поговорімо про приємне: за що ми кохаємо тіло іншої жінки? як ми його кохаємо? Жіночий погляд на жінку - це те, що нам потрібне в цьому світі. Дедлайн: 7 листопада. Більше – за посиланням.

26 жовтня, ЛЬВІВ - Презентація “Як пов’язані фемінізм, кооперативи і капіталізм?”

Чому існує бідність? Чому є люди, які працюють дуже багато і отримують дуже мало, а є ті, хто здається нічого не роблять, але живуть в достатку, навіть в надлишку? До того ж не всі мають змогу, сили, навики, фізичне і психологічне здоров’я бути супер активними і продуктивними. Чому капіталізм - це погано? Існує думка, що зараз людство досягнуло найвищої точки розвитку, а капіталістична (або як її ще зараз називають “неоліберальна”) наразі найбільш досконала і демократична економічна система, адже дає можливості всім для реалізації. Потрібно просто бути активною, цілеспрямованою людиною, яка знає чого хоче. Чи це справді так? Тоня Мельник (швея, мисткиня, фем-активістка, співзасновниця швейних кооперативів “ReSew” та “Швеми”) спробує вам розповісти на прикладі швейної індустрії: як підприємства експлуатують людські та природні ресурси, як зводять особистість до людини-машини, людини-функції, а збагачення, як результат, отримує одна чи невелика кількість людей. Початок о 16.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

21 жовтня 2019
Поширити в Telegram
1761
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою